Ga naar de inhoud
Home » Makkelijk voor doordeweeks: Kip cordon bleu

Makkelijk voor doordeweeks: Kip cordon bleu

cordon bleu

Zoals jullie al weten heb ik drie kinderen. Drie kinderen, drie smaken. Nee, helaas niet drie keer dezelfde smaak. Met andere woorden: het is elke avond weer een uitdaging om iets op tafel te zetten wat ze alle drie lekker zullen vinden. Halleluja voor de kip! Dat  gaat er altijd wel in in alle mogelijke vormen en varianten.

Kip cordon bleu is de absolute winnaar bij de kinderen en daar ben ik maar al te blij mee want het is makkelijk en snel te bereiden. Perfect voor een doordeweekse dag als je moe bent na werk en nog moet koken. Cordon bleu wordt vaak in de oven bereid, dat is in principe minder vet, maar ik doe het gewoon in de pan met minder vet 😉

Ingrediënten

2 grote (dubbele) kipfilets

zout, peper

4 plakken ham. Dit kan in principe elke soort ham zijn die je lekker vindt. Parma ham is bijvoorbeeld ook super maar dat vinden de kinderen niet zo dus ik maak het meestal gewoon met achterham of York ham.

4 plakken kaas. Hier geldt hetzelfde, het kan met allerlei soorten kaas, ook met roomkaas of Mozzarella. Voor de kinderen maak ik de cordon bleu met Leerdammer of Jonge kaas.

Paneermeel

Bloem

1 ei

Beetje boter, beetje zonnebloemolie

Maak de kip mooi schoon. Peesjes e.d wegsnijden.

Snij de kipfilets doormidden over de lengte. Nu het allerbelangrijkste: Plet de kip! Serieus, dit is heel erg belangrijk, daar hangt het succes van je Cordon Bleu vanaf! Ik doe mijn kipfilet tussen twee stukken vershoudfolie en plet het mooi dun, zo dun mogelijk, met zo’n houten vleeshamer. Ik deed het eerst gewoon met een mes of houten plank (dat pletten dus) maar met zo’n hamer werkt echt veel beter dus heb ik die aangeschaft op een gegeven moment.

Doe naar smaak wat zout en peper op je dunne kipfilets. Doe nu 1 plak ham en daarop 1 plak kaas op je kip. Rol de kip op. Als ze echt dun zijn geworden is dat zo gepiept. Anders kun je de kip sowieso wel vouwen. Bevestig het geheel met een houten prikkertje.

Wentel de kip nu door de bloem zodat de filets goed bedekt zijn aan alle kanten. Schud de overtollige bloem eraf. Klop je eitje los en haal je kip door het ei en daarna meteen door het paneermeel.

Verhit wat zonnebloemolie in de pan en voeg een klontje boter. Het hoeft echt niet veel te zijn, gewoon een beetje van beide, pannetje zo draaien dat het overal komt en wachten totdat het begint te schuimen maar voordat het bruin kleurt.

Bak de Cordon Bleu kippetjes rondom bruin. Doe daarna het vuur lager, deksel op de pan en laat het rustig garen. Ik check mijn kip altijd zo: als je kip kunt ‘snijden’ met twee vorken dus zonder mes dan is het gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »