zwarte humor netflix
|

Netflix: Top 5 bitterzoete en ietwat duistere dramafilms met een cynische ondertoon

Zo, dat is nog eens een blogpost titel. De laatste paar weken hebben we enkele verstopte pareltjes ontdekt op Netflix. Deze films zijn moeilijk in te delen in een genre. Drama komt het meest in de buurt maar dat dekt de lading eigenlijk niet. Deze bitterzoete films verrassen, hebben een briljant script en een cynische of sarcastische ondertoon. Het zijn van die films waarbij je na gaat denken. Ik heb ook bij lange na niet altijd zin om dit soort films te zien. Je moet er echt een bepaalde stemming voor hebben vind ik.

Carnage

films op netflix

Op 1 met stip: Carnage!! Er spelen maar vier acteurs in deze film en de hele film vindt plaats in dezelfde ruimte. Toch verveel je je geen minuut. De gesprekken zijn hilarisch en de acteurs steengoed. Jodie Foster en Kate Winslet spelen de twee moeders. De vaders worden vertolkt door Christoph Waltz and John C. Reilly. Ik ben sowieso gek op Reilly maar meestal heeft hij van die typische bijrollen dus het is wel cool om hem eens in een hoofdrol te zien. Carnage gaat over twee echtparen die een discussie hebben over het feit dat de zoon van het ene echtpaar de zoon van het ander echtpaar heeft geslagen.

 The Good Girl

duistere films

Ok toen wij deze film opzetten hadden we echt een heel ander sfeertje verwacht. Dat heeft te maken met een vooroordeel bij de naam Jennifer Aniston. Ik ga dan gewoon uit van een romantische komedie, iets makkelijks.

De combi met Jake Gyllenhaal had wel al kunnen verraden dat deze film anders zou zijn. Het verhaal gaat over een vrouw die achter de kassa in de supermarkt werkt en in een niet al te best huwelijk vastzit. Zij ontmoet een vrij gesloten jongen die daar ook komt werken. Een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaat tussen de twee. En na deze film eet je nooit meer bramen.

The Big Lebowski

Jesus in Big Lebowski

Deze film van de Coen brothers hoort gewoon bij ieders film-/cultuureducatie. The Dude komt, geheel onbedoeld, in een behoorlijk problematische situatie. Om daar weer uit te komen moet hij even het een en ander bespreken met een aantal maffe types. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zoveel heb met de Big Lebowski maar Dochterlief vindt hem helemaal geweldig (en het is de favoriete film van haar vader) en het is gewoon een cultfilm en de styling is top en Julianne Moore en John Turturro zijn weer leuk dus hup, op de must-see-lijst. Laat weten of je het wat vindt of niet? Leeftijdsclassificatie is 12 trouwens. Niet op Netflix maar een film die ik echt super vind, ook van de Coen Brothers, is The Hudsucker Proxy. Aanrader ook!

Another happy day

Netflix

Deze heb ik met Dochterlief gekeken want: Ezra Miller 🙂 maar het is wel echt een goede film met een bizar sfeertje en je leeft als kijker erg mee met een van de personages. Maakt niet uit met welke want de een zal zich identificeren met die en de ander met die – maar het is, in welk kamp je ook zit, een echte meeleef-film. In een notendop gaat het over een vrouw, Lynn Hellman, die met drie van haar kinderen en haar huidige man naar het huwelijk gaat van haar vierde kind, een zoon. Deze zoon is opgegroeid bij zijn vader en diens huidige vrouw. Al die mensen + de ouders van Lynn en haar verschrikkelijke zussen en schoonbroers zijn daar ook. Dat zorgt voor een behoorlijk tragikomisch geheel en heel veel gescheld.

Internet Famous

films op netflix

Internet Famous drijft de spot met internet grootheden maar dan wel op een leuke manier. Er bleek een hele beroemde YouTuber in te spelen die ik zelf als oude taart niet kende maar waarbij Zoonlief en Dochterlief in koor zoiets riepen als ‘aaaaaaah Shane Dawson speelt erin!’. Ok, nou mooi, dan heeft die gast dus zelfspot. Houd ik van. En ze waren net klaar met hun gegil toen er ook nog eens een hele beroemde Vine ster in bleek te spelen, Amanda Cerny. Die heb ik gegoogeld en deze Insta-foto wil ik jullie niet onthouden. 499k leuk mind you.

AmandaCerny

Hoe dan ook, eigenlijk wel leuk dat er twee internet grootheden in een satire over internet grootheden spelen. Dit is van de vijf films wel die die vervalt in de meest makkelijke humor, Internet Famous moet vooral niet serieus genomen worden 🙂

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Ik ga hier thuis dus echt niet vertellen dat de Big Lebowski op Netflix staat. Kan ik die WEER mee gaan kijken…

  2. The Carnage heb ik ook al eens gezien. Inderdaad een bijzondere film en eens iets anders. Mooi dat een hele film draait om een gesprek in een woonkamer.

    1. Deed me een beetje denken aan Reservoir Dogs, heb je die wel eens gezien? Een hele andere film, dat wel, maar ook heel sterk en draait om de gesprekken en op 1 locatie.

  3. Mijn man en ik zitten even zonder goed kijkmateriaal dus ik zit je Netflix posts door te zoeken op zoek naar een leuk kijkvoer : )

    1. Haha ik ben gisteren juist op jouw aanraden After Life begonnen. Grappiger dan ik had verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.