wandavision disney plus
|

WandaVision op Disney Plus

De nieuwste aanvulling in het Marvel universum is WandaVision, een verrassende serie op Disney+. De welbekende Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) spelen, zoals de titel van de serie al doet vermoeden, de hoofdrol. Ondanks de bekende gezichten, is WandaVision wel even iets heel anders dan je gewend bent bij MCU. Alleen maar positief overigens.

Terug in de jaren ’50

De serie begint als een jaren ’50 zwart wit comedy show. Denk aan series zoals I Love Lucy (jaren 50) en de The Dick Van Dyke Show (jaren 60). Je vraagt je aan het begin dan ook af waar je eigenlijk naar aan het kijken bent. Wanda Maximoff en Vision vallen compleet uit de toon in deze perfecte Amerikaanse omgeving waar iedereen blij is en lacht en ouderwetse uitdrukkingen gebruikt. Er is zelfs zo’n ouderwetse lachband die je vroeger bij sitcoms had. Vision en Wanda wonen in een rijtjeshuis in een schattige buitenwijk, Westview, en houden zich vooral bezig met de buren, de tuin en kokkerellen.

Eigenlijk ben je tijdens de eerste afleveringen aan het wachten op het antwoord maar die komt er niet meteen. En juist dat is zo sterk want de makers hadden het allemaal versneld kunnen tonen, zodat je al snel zou begrijpen hoe het allemaal zat en Marvel erin zou herkennen. Maar dat doen ze dus niet. Ze nemen de tijd en dat versterkt alleen maar dat gevoel van onbehagen. ‘Hier klopt iets niet’.

WandaVision op Disney+ Photo courtesy of Marvel studios (c) Marvel Studios 2021

Kleine scheuren leiden tot een uitbarsting

Langzaam maar zeker begint het droomwereldje van Wanda en Vision barstjes te vertonen en na enkele afleveringen begrijpen we steeds beter wat er allemaal aan de hand is. Tegelijk reizen we door de tijd. De jaren ’50 sitcoms maken plaats voor de jaren 60, 70, 80 en ga zo maar door. Wel leuk hoor, ik heb erg genoten van de styling en verwijzingen naar oude series en films. Het voegt toch een extra element toe aan het geheel. Het wordt na aflevering 4 of 5 duidelijk op welk moment in de tijdlijn WandaVision zich afspeelt, ik wil hier eigenlijk echt niets spoilen dus ik zal niets verklappen maar enige voorkennis van de Marvel films is wel van toegevoegde waarde.

En de serie is ook gewoon spannend. Je vraagt je steeds af hoe dit zal aflopen en elke keer moet je een week wachten. Net als vroeger. Ik weet nog dat ik op de middelbare school zat en niet kon wachten op de nieuwe aflevering van Twin Peaks. Elke keer was het weer een week wachten, niets bingewatchen. En dat wachten is leuk hoor, jongens. Ook dat voegt iets toe aan hoe spannend een serie is. Er zijn tot nu toe 6 afleveringen geweest. Één aflevering duurt ongeveer 35 min. Veel te kort! 🙂

WandaVision serie Disney
WandaVision op Disney+ Photo courtesy of Marvel studios (c) Marvel Studios 2021

Kijken of niet kijken

Als je van superhelden en van Marvel houdt, dan zeker kijken. WandaVision is een erg leuke serie met een extra twist. Ik ben bijna afgehaakt na de 1ste en 2e aflevering en ben achteraf erg blij dat ik nog even doorgezet heb. Vanaf de 3de aflevering komt het pas echt op gang. De serie heeft overigens 9 afleveringen en voorlopig zijn er geen plannen voor een tweede seizoen.

Heb jij WandaVision al gezien? Wat vond je ervan?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ik vind de man met het rode masker best wel spannend om te zien. Maar ja misschien ben ik niet meer van deze tijd 🙂 mijn kids vinden het vast geweldig.

  2. Ik hoor heel veel verschillende meningen over deze serie. Ik ben er zelf nog niet uit of ik hem nu wel of niet wil gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.