Ga naar de inhoud
Home » De Japanner aan de Albert Cuyp

De Japanner aan de Albert Cuyp

japans restaurant

Afgelopen weekend was ik op de Uitmarkt in Amsterdam aan het werk. Dat betekent een weekendje Amsterdam en dat doe ik eigenlijk nooit sinds we weg zijn gegaan – gebrek aan tijd – dus het was wel leuk om weer even ‘thuis’ te zijn. Na het werk ging ik met een vriendin een hapje eten. In 2013 verhuisden wij uit Amsterdam en De Japanner had ik dus gemist. Dit Japans tentje/barretje/restaurantje aan de Albert Cuypstraat (nr. 228) is namelijk net een jaartje open.

De Japanner

Het is een gezellige tent waar veel studenten op afkomen. De combi van goede prijzen, de buurt en een keuken die tot laat open is doet het goed bij die groep. Het concept van De Japanner is gebaseerd op de Japanse Izakaya. Dat zijn blijkbaar kleine kroegjes waar arbeiders na hun werk even een biertje komen doen met Japanse fingerfood.

Japanse fingerfood

Bij De Japanner krijg je dus ook precies dat: Japanse fingerfood. Kleine superverse gerechtjes waar je dus ook meerderen van besteld. Je eet aan de bar of aan een lange tafel.  Niets geen groot bord vol eten maar juist gezellig een paar bordjes met kleine hapjes om te delen met vrienden, Japanse drank erbij, muziekje, hippe inrichting, gezellige drukte, zo’n soort plek.

De Japanner

Naast de gerechten op de kaart, een kleine kaart maar wel met het hele riedeltje: vis/vlees/kip/vegetarisch, zijn er ook specials van de dag. Op de website van De Japanner schrijven ze dat ze koken met ‘verse, lokale en seizoensgebonden producten, veelal van de Albert Cuyp markt’. De special gisteren was iets met tonijn maar dat hebben we niet geproefd dus daar kan ik je niets over vertellen maar wat we wel hadden uitgekozen zag er mooi uit en het was heerlijk 🙂

Japans eten

Leuke inrichting

Ik vond de inrichting echt leuk. Een leuke muurschildering en toffe borden. Ik keek wel tijdens het eten recht tegen een filmaffiche aan waarbij een man zichzelf door zijn kop schiet met bloedspatten. Dat vond ik niet de meest smakelijke affiche voor in een eetgelegenheid maar mijn vriendin begon een heel verhaal over die man, waar ik nu de naam van kwijt ben, en over dat hij de Quentin Tarantino is van Japan. Dat mag best wezen maar hang hem dan richting bar of iets. Maar dat mocht de pret niet drukken want de algehele sfeer is helemaal leuk.

Ik zou zeggen probeer het eens, het is gezellig en lekker. Begin met (lauw-)warme edamame met zout en een biertje en probeer daarna verschillende kleine gerechtjes. De serveersters komen bij elk gerecht vertellen wat de ingrediënten zijn en welk sausje er gebruikt is. Al met al een aanrader!

2 reacties op “De Japanner aan de Albert Cuyp”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »