Ga naar de inhoud
Home » 5 leuke romcoms waarbij de glazuur niet van je tanden springt

5 leuke romcoms waarbij de glazuur niet van je tanden springt

romantische films

Voor Valentijnsdag schreef de Queen of Queens van de romcom Amanda van @amandaoverfilms, een blog over de leuke romcoms die niet al te zoet, zoeter, zoetst zijn. Komt ze!

Het is weer zover. De bloemisten hebben de prijzen omhoog gegooid, in de chocolaterie zijn de hartjesvormpjes afgestoft en menig drogist heeft opeens een romantische afdeling. Oftewel: Valentijnsdag! We hielpen je al eerder met het boeken van een romantische getaway, maar zijn de beroerdste niet daar ook een romantische film voor je knusse filmavondje bij te zoeken. Zucht jij nu al diep omdat je iemand op de bank hebt zitten die je daar écht geen plezier mee gaat doen? Geen paniek! Ik ga je helpen. Deze 5 films zijn prima te doen. Echt waar.

The Big Sick (2017)

Verliefd op iemand diep in coma, romantischer wordt het niet… ‘While You Were Sleeping’ snapte dat al in 1995, maar the Big Sick gooide dat principe in 2017 in een subtieler jasje. Kumail (Kumail Nanjiani) is een beginnend stand-up comedian en wordt verliefd op Emily Gardner (Zoe Kazan). Terwijl ze nog druk zijn in hun ouders met zeer verschillende culturele achtergronden te overtuigen dat deze liefde echt is, wordt Emily ziek en belandt ze in een medisch coma. En ja, dan staat Kumail er alleen voor.

Leuke romcoms

Leuk detail: de film is losjes gebaseerd op het verhaal van Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon. Nóg schattiger: de film kwam in Amerika uit op hun tiende huwelijksdag.

500 Days of Summer (2009)

Dit is natuurlijk een beetje valsspelen. De film waarschuwt je zelf al dat je niet moet denken een liefdesverhaal te gaan kijken. Maar dat is precies waar we naar op zoek zijn, dus ik keur hem goed. Tom (Joseph Gordon Levitt) is vanaf dag 1 smoorverliefd op Summer (Zooey Deschanel), maar zij ziet een relatie op dat moment helemaal niet zitten. Wij volgen vervolgens de volle 500 dagen van deze turbulente relatie.

leuke romcoms valentijnsdag

Wie blijkt er gelijk te hebben over de liefde? Overwint het alles, zoals Tom denkt, of is het toch echt eerder net als Sinterklaas? (Hey, die quote kennen we ook nog ergens van… Alles is Liefde, ik kijk naar jou).

Her (2013)

Theodore (Joaquin Phoenix) is eenzaam. Ontzettend eenzaam. Hij ligt in scheiding en besteedt zijn dagen aan het schrijven van andermans brieven. Om hem wat op te vrolijken koopt hij een kunstmatig intelligent systeem. Deze nicht van Google Home, Siri en Alexa blijkt een ontzettend fijne gezelschapspartner en Theodore wordt langzaam verliefd. Maar met de stem van Scarlett Johansson, kunnen we het hem echt kwalijk nemen?

Her romantische film met Joaquin Phoenix

Zeker geen snelle actiefilm, maar een integer verhaal dat probeert te onderzoeken wat ‘verliefd zijn’ inhoudt in een wereld dat in 2013 nog dystopisch leek, maar dat inmiddels steeds minder wordt.

Lars and the Real Girl (2007)

Een film met Ryan Gosling en romantiek en het is niet the Notebook? Ik moet wel gek geworden zijn. Ben ik niet, maar hoofdpersoon Lars misschien wel een beetje. De einzelgänger heeft moeite met normaal menselijk contact en wordt liever gewoon met rust gelaten. Misschien bestelt hij daarom wel een sekspop, om als vriendin te fungeren. De pop krijgt zelfs een heel levensverhaal.

Absurde romcom

Dit is geen film voor iedereen, het verhaal wordt namelijk absurder en absurder. Maar de onderliggende onderwerpen van liefde, van familie en hoe ver mensen willen gaan om de mensen waar zij van houden gelukkig te zien zijn oprecht hartverwarmend. Zelfs als het hier gaat om het ontbrekende hart van een sekspop.

Deadpool (2016)

Heb je nou écht een zuurpruim aan de haak geslagen die ook de kleinste vorm van romance al te ver vindt gaan, ten eerste: ik heb medelijden met je, dan heb ik nog een laatste redmiddel: Deadpool. Het klinkt vergezocht, maar zelfs co-Writer Paul Wernick noemde deze grofgebekte, seksgrappende en ruziemakende superheld ‘a romcom disguised as a superhero movie’.

Valentijnsdag romcom tips

De relatie tussen de twee hoofdpersonen is nou eenmaal #RelationshipGoals. Nou ja, even een aantal details vergetend dan. Maar als één van je conflicten in het verhaal is dat hij vanwege een ziekte moet besluiten om de goedlopende relatie te verlaten, mag je meedoen aan mijn lijstje. En het is Ryan Reynolds. Die mag altijd meedoen aan mijn lijstjes.

Veel plezier vandaag en mocht je zelf nog tips hebben voor leuke romcoms, laat ze dan in de reacties achter. Ik ben benieuwd!

6 reacties op “5 leuke romcoms waarbij de glazuur niet van je tanden springt”

  1. Met de titel van dit blog had je me al. Deadpool zou ik niet direct als (verhulde) romcom zien, maar het is zeker een lekkere film om te kijken. Ryan Gosling is altijd goed. Her klinkt ook als een interessante film! Originele tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »