Ga naar de inhoud
Home » Netflix | alle seizoenen van Glee

Netflix | alle seizoenen van Glee

glee op netflix

Glee is sinds gisteren op Netflix te zien, alle zes seizoenen, ja dat betekent alle 121 afleveringen en 729 nummers! Woohoo! Ik volgde de muzikale serie toen het nog op tv te zien was, dus ergens tussen 2009 en 2015. Voor wie houdt van muziek, is het echt een hele leuke serie.

Muzikale lief en leed

Tegen een achtergrond van lief en leed, krijgen we alle klassiekers en andere bekende nummers voorgeschoteld, van Queen tot Madonna, van All that Jazz tot the Police, van Amy Winehouse tot the Beatles en Miley Cyrus. Heel tof gedaan hoor al die eigen interpretaties van beroemde nummers. Daar genoot ik zelf het meeste van.

Santana en Brittany

Dat er verder problemen waren in het groepje op het gebied van verliefdheden, onzekerheden, jaloersheid, zelfacceptatie en weet ik het wat nog meer allemaal nam ik op de koop toe haha. Nee hoor, het is best vermakelijk allemaal en je raakt toch gehecht aan bepaalde karakters.

https://www.youtube.com/watch?v=aKKRWKZ2exg

Glee club

Het verhaal speelt zich af op de (fictieve) William McKinley High School waar een groepje ‘kinderen’ een koor vormen (een glee club, vandaar de naam) onder leiding van een enthousiaste docent Will Schuester. De gymjuf saboteert de boel zo vaak mogelijk.

In de loop der seizoenen kwamen er personages bij en gingen er personages weg maar er was wel een vaste kern. Dat waren, behalve de leerkrachten, Kurt (Chris Colfer), Rachel (Lea Michele), mijn favo Santana (Naya Rivera), Puck (Mark Salling), Artie (Kevin McHale) en Finn (Cory Monteith). Quinn (Dianna Agron) zat er korter in dan de rest maar hoorde wat mij betreft toch echt bij de kern. Tina (Jenna Ushkowitz) en Mercedes (Amber Riley) hadden kleinere rollen maar zaten er beiden juist bijna de gehele duur in (113 afleveringen voor de een en 115 voor de ander).

Wat ook leuk was, is dat er constant gastoptredens waren dus de ene aflevering huppelde Gwyneth Paltrow daar bijvoorbeeld rond, dan kwamen Sarah Jessica Parker en Tyra Banks even langs – en ga zo maar door. Een beetje à la Friends. Het is trouwens daar op de set dat Gwyneth Paltrow haar huidige man ontmoette, een van de drie bedenkers van Glee: Brad Falchuk.

En toen gebeurde het leven

Twee van bovenstaande acteurs zijn overleden, beiden ook behoorlijk veel in de (roddel)pers geweest dus dat is wel gek. Ik zal er nu toch met een andere blik naar kijken. Het gaat om Mark Salling die bad boy Puck speelde en Cory Monteith die Finn speelde.

Cory Monteith

Cory had al twee jaar een relatie met zijn tegenspeelster Lea toen hij aan een overdosis stierf op 31 jarige leeftijd. Hij speelde best een braaf karakter, zo’n jongen die het graag allemaal goed wilt doen. In het echte leven had hij sinds zijn 13e al drugsproblemen en had hij op 16 scholen gezeten voordat hij stopte met school op zijn 16e. Cory’s overlijden is in Glee verwerkt. In aflevering 3 van het 5e seizoen, ‘The Quarterback’, sterft zijn karakter.

Still uit ‘The Quarterback’

Mark Salling

Mark Salling is al helemaal een dingetje…De acteur en zanger was ook enorm muzikaal. Hij speelde piano, gitaar, basgitaar en drums. Zijn karakter was zo’n zachtaardige badass, je kent het type. Zo’n grote bek gozer die na een paar afleveringen juist superlief blijkt te zijn.

Puck en Quinn

In 2015 werd hij gearresteerd voor het bezit van kinderporno. Dat kwam als een grote verrassing voor de kijkers en werd breed uitgemeten op het nieuws. Het ging niet om een foto dat per ongeluk op zijn computer was terechtgekomen – nee – de beste man was in het bezit van om en nabij de 50.000 foto’s en video’s. Hij bekende schuld en zou naar verwachting tussen de 4 en 7 jaar in de gevangenis doorbrengen. De uitspraak werd in maart 2018 verwacht maar Salling pleegde in januari 2018 zelfmoord. Hij was 35 jaar oud.

Al met al…

Ook Naya Rivera kwam geregeld in het nieuws door mishandelingen heen en weer tussen haar en haar inmiddels ex-man. Met andere woorden, Glee is je nieuwe muzikalen goede tijden, slechte tijden – zowel voor als achter de schermen. Kijken, kijken!

In juli komt er nog meer tofs op Netflix, o.a Stranger Things (seizoen 3 vanaf 4 juli), La Casa de Papel (seizoen 3 vanaf 19 juli) en Orange is the New Black (seizoen 7 vanaf 26 juli). Voor alle nieuwe films en series op Netflix in juli, klik je op de superhandige Streamwijzer. Volg jij een van al deze series?

7 reacties op “Netflix | alle seizoenen van Glee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »