Ga naar de inhoud
Home » Nieuwe serie Nine Perfect Strangers kijkt lekker weg

Nieuwe serie Nine Perfect Strangers kijkt lekker weg

serie op Amazon prime

De acht afleveringen van Nine Perfect Strangers zijn op het moment op Amazon Prime te zien. De serie kwam in augustus uit en toen ik begon te kijken moest ik steeds wachten tot donderdag voor een nieuwe aflevering. Lekker old school. Inmiddels staan alle afleveringen erop en kun je het in één weekend bingen. De achtdelige serie Nine Perfect Strangers kijkt lekker weg en de acteurs zijn (bijna allemaal) erg leuk.

Smoothies, drugs en Nicole Kidman

Negen ‘perfect strangers’ hebben zich om uiteenlopende reden opgegeven voor een kuur in een luxe wellness-resort. Het resort wordt geleid door de zweverige Masha Dmitrichenko (Nicole Kidman). Meteen bij aankomst wordt het haar gasten duidelijk dat Masha het erg serieus neemt. Tijdens de kuur is geen contact toegestaan met de buitenwereld. Mobieltjes moeten worden ingeleverd. Ook snacks, wijntjes, dat soort dingen mogen de poort van ‘Tranquillum’ niet door. Hier ga je aan de smoothies.

Dat het negen strangers zijn klopt niet helemaal in die zin dat de gasten niet allemaal daadwerkelijk vreemden van elkaar zijn. Zo zit er een gezin van drie in het gezelschap en een koppel en de anderen zijn wel ‘losse’ mensen. Allemaal zitten ze ergens mee maar de problemen lopen uiteen van onschuldig (huwelijk mist een beetje pit) tot erg heftig (puberzoon heeft zelfmoord gepleegd). Ze hebben allemaal dus iets nodig en dat biedt Masha, al zijn haar middelen behoorlijk verontrustend en controversieel.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4nwFSSTUZc

Tout Hollywood komt opdraven

De serie Nine Perfect Strangers is een verfilming van het boek van de Australische bestseller schrijfster Liane Moriarty. Het boek was nog maar net uit en Nicole Kidman kocht de rechten al. De succesvolle serie Big Little Lies was ook een verfilming van een boek van Moriarty. Nicole Kidman speelde ook al in Big Little Lies.

Qua cast is tout Hollywood komen opdraven. Zo zie je onder meer Melissa McCarthy, Luke Evans, Samara Weaving, Manny Jacinto, Regina Hall en Bobby Cannavale. Shout out naar Michael Shannon, wat een geweldige acteur is dat! Echt ondergewaardeerd.

Nine perfect strangers serie

Ik heb me vermaakt. De afleveringen zijn intrigerend, het ziet er allemaal gelikt uit, er zitten spannende stukken tussen, de meeste acteurs doen het goed en de cliffhangers zijn goed. Ik zat ongeduldig te wachten op de volgende aflevering. Er zijn ook wel degelijk minpunten. Zo zijn er onrealistische wendingen, plotgaten en zijn de personages hier en daar wel wat karikaturaal. Oh ja en dan is er nog het accent van Masha. Wat je daarvan moet vinden…

Dit is ook geen serie die heel erg diepgaand hoeft te zijn of precies moet kloppen. Laat je meevoeren in het verhaal – Nine Perfect Strangers is heerlijke entertainment.

Srsck score ★★★1/2

VS, 2021. Drama van Jonathan Levine met Michael Shannon, Melissa McCarthy, Luke Evans, Samara Weaving, Manny Jacinto, Regina Hall en Bobby Cannavale.

Te zien op Amazon Prime

Pin mij!

Serie recensie Nine Perfect Strangers

5 reacties op “Nieuwe serie Nine Perfect Strangers kijkt lekker weg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »