Ga naar de inhoud
Home » Geen 5e seizoen voor Nashville

Geen 5e seizoen voor Nashville

Nashville filmnieuws

Nashville krijgt geen vijfde seizoen las ik net! Dit is best onverwacht dus ik hoop wel dat ze alle losse eindjes nog mooi afwikkelen aan het einde van seizoen 4!! Ergens vind ik het wel jammer dat Nashville bijna stopt omdat ik een trouwe volger van de Country tv serie ben maar anderzijds houd ik ook niet van ellenlange series (de kwaliteit gaat toch op een gegeven moment achteruit, dan krijg je het rek-gevoel, het vullen met leegte zeg maar) dus vind ik het ook wel weer ok dat er een einde aan gebreid gaat worden.

nashville
van links naar rechts: Rayna, Deacon, Juliette, Avery

Countrymuziek in Nashville

Ik houd sowieso erg van muziek in films en series. Ja, ik ben zo’n musical muts! Enkele van mijn favoriete films allertijden zijn musicals (Hair!) en ook een serie zoals Glee vond ik erg fijn om naar te kijken.

Nashville is vooral een must voor Countrymuziek liefhebbers want het gaat over het lief en leed van enkele personages die in Nashville wonen en in de Country muziek zitten. Met andere woorden er wordt behoorlijk vaak Country gezongen in de serie dus als je daar niets mee hebt wordt het veel en vaak vooruitspoelen 🙂

Nashville
Luke en Rayna

In Nashville en in het echie

Enkele van de belangrijkste personages in de serie zijn Rayna en Deacon en Juliette. In de loop der seizoenen hebben ook Gunnar en Scarlett, Luke en Avery een steeds grotere rol gekregen.

Nashville
Gunnar en Scarlett

Rayna James is een hele bekende en inmiddels wat oudere Countryzangeres, een echte legende in Nashville. Ze heeft een ingewikkeld liefdesleven, een eigen bedrijf en twee dochters. De oudste van de twee is een ‘echte’ puber en wilt zelf ook de muziek in.

Lennon en Maisy

Wel een leuk weetje is dat de twee dochters van Rayna, Maddie en Daphne, in het echte leven ook echte zussen zijn – en beiden zingen. Ze heten Lennon en Maisy en misschien heb je een paar jaar geleden onderstaand YouTube filmpje voorbij zien komen van twee meiden die Call your Girlfriend zongen – nou dat waren zijn dus – het filmpje ging viraal en betekende het begin van hun carrière.

De zusjes komen uit Canada maar wonen nu in Nashville 🙂 Lennon is geboren augustus 1999 en Maisy december 2003. Het zijn de dochters van een zingend Country stelletje, Brad and Marilynne Stella oftewel “The Stellas”.

Hayden Panettiere

Wat verlengdes tussen serie en echte leven betreft is het ook apart dat de jonge zangeres Juliette Barnes in de serie een postnatale depressie kreeg en daarna de actrice, Hayden Panettiere, in het echt daar ook last van had. Ze vecht er nog steeds tegen. Het is inmiddels 17 maanden na de geboorte van haar dochtertje Kaya maar het werd vorige week bekend dat ze weer de kliniek in gaat omdat het dus nog steeds niet goed gaat 🙁

Nashville
Juliette met dochtertje Cadence

De mannen van Nashville

Het personage waar ik me in Nashville de hele tijd enorm aan irriteer is Deacon Claybourne. Hij en Rayna kennen al meer dan 20 jaar, hij was de gitarist in haar band, en de hebben – hoe zullen we het noemen – goede en slechte tijden. Wat een slapjanus is die gast zeg! Hij kijkt de hele tijd als een geslagen hond!

Nashville
Daar gaan we weer

Het is een alcoholist die steeds iedereen in de problemen brengt maar ondertussen enorm zielig doet en de slachtofferrol op zich neemt. Zoiets van ‘ik verdien het niet om gelukkig te zijn’ en ondertussen het leven van de anderen om zich heen vernachelt.

Een veel leukere man in de serie, waar ik ook wel een beschuitje mee zou eten, is Luke Wheeler. Rayna had met hem kunnen trouwen maar ging dus voor slapjanus Deacon. Luke is zo’n stoere cowboy die eigenlijk heel lief en attent is. Net als Juliette eigenlijk.

To watch or not to watch

De personages in Nashville zijn ook best zwart wit qua karakter hoor – het is chill vermaak, verwacht geen diepzinnige wendingen of aparte karakters. Het zijn cliché personages en eenvoudige verhaallijnen en dat dan met een muzikaal achtergrondje – heerlijk 🙂

Qua zang is het wel echt genieten hoor als je van country houdt, of überhaupt van muziek. Er zitten een paar erg goede zangers tussen. Alleen Deacon forward ik altijd – zeikstem.

11 reacties op “Geen 5e seizoen voor Nashville”

    1. Haha ja onthutst. Ik heb het wel 1 keer gehad dat ik echt onthutst was toen ‘ze’ stopten met een serie maar dat komt doordat ze toen geen eind hadden gemaakt. Ze stopten gewoon. Dat kun je gewoon niet maken serie-maker 🙂 Maar nu ben ik niet zo onthutst 😉

    1. Dag Inge, daar ben je – een paar dagen geleden keek ik op je pagina en zag ik dat je al een hele tijd niet geschreven had. Ik twijfelde nog, zou ik een berichtje schrijven “Gaat alles wel goed, Inge”? Maar dat vond ik ook weer gek om te doen bij iemand die je niet kent. En ja, daar ben je – alleen nu zie ik dat je gisteren wel iets geschreven hebt. Iets verdrietigs. Really sorry for your loss 🙁

  1. ik volg de serie niet, ken het wel. maar wat erg van Hayden Panettiere! ik had het wel gelezen maar wist niet dat ze er nog steeds tegen vecht 🙁 wat naar.

  2. Deze staat nog steeds op mijn ‘To Watch List’. Ik houd namelijk van country! Vooral sinds ik veel (moderne) country heb gehoord in Amerika. Klinkt heerlijk!

    Ik houd ook van Nashville. Wat een heerlijke stad vind ik dat (heb je toevallig mijn reisverslag daarover gelezen, want als je van country houdt, moet je daar zeker heen gaan). Dus allemaal redenen om de serie te bekijken. Maar goed, dat kost tijd. En ik heb er nog best veel die ik wil zien. Dus heb nu maar afgesproken met mezelf dat ik niet tig dingen door elkaar ga bekijken. Eerst bepaalde series afkijken en dan beginnen aan een volgende. Dus Nashville ga ik zeker bekijken.

  3. Alsof je in mijn hoofd zit Hahaha. Precies mijn gedachte over Deacon en Luke! Ik volg ze allemaal op Twitter, maar was er nog niet achter waar ik de andere seizoenen kan zien nou dat Netflix het weg heeft gehaald. Weet jij dat? Wil nog wel even verder kijken, de eerste seizoenen wel 3x gezien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »