Ga naar de inhoud
Home » Nintendo Labo mixpakket recensie

Nintendo Labo mixpakket recensie

nintendo switch

Je kunt veel met de Nintendo Switch. Mocht het zo zijn dat je dat nog niet wist, dan zul je met de komst van Nintendo Labo wel overtuigd zijn want…wow! Maar dan echt hè. Wat een tof product is dat! De Nintendo Labo is verkrijgbaar in een robot-versie en een mix-versie. Van Nintendo mochten wij het Mixpakket testen.

Interactieve creaties

Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken terwijl de jongens bezig waren met de bouw van de verschillende interactieve creaties (die de weinig inspirerende naam Toy-Con hebben gekregen, en dat terwijl het Mixpakket juist enorm inspireert).

nintendo labo

Geduld is een schone zaak

Maar de jongens waren dus bezig met bouwen want er gaat veel aan vooraf voordat je daadwerkelijk kunt spelen. De jongens hebben me verbaasd met hun geduld! Het zit namelijk zo. Het Nintendo Labo Mixpakket wordt geleverd in een doos vol kartonnen onderdelen (superstevig karton!) waarmee je interactieve creaties kunt bouwen: een huis, een vishengel, een motor, een auto/robot en een piano.

bouwen bouwen

Het bouwpakket neemt echt wel wat tijd in beslag, reken op een middag per ontwerp. Het is wel afhankelijk van welke creatie je maakt, de een is wat makkelijker dan de ander. Het vergt dan ook geduld, concentratie en nauwkeurigheid. Drie dingen die ik niet echt verwacht had bij mijn jongens (eh…van mij hebben ze het duidelijk niet!). Maar het doel heiligt de middelen. Zelden heb ik ze zo zoet gezien als toen ze aan het bouwen waren.

nintendo switch labo

Magische nintendo wereld

De kartonnen bouwplaten zijn zo ontworpen dat ze eenmaal gebouwd, samen met de Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers, transformeren naar interactieve creaties. Wanneer je bouwwerk klaar is, dan koppel je deze aan de Joy-Cons en dan kun je de games spelen.

nintendo switch

Het moment dat de kinderen het spel voor het eerst speelden, na urenlang bouwen, was het mooiste. Ze waren helemaal onder de indruk. “Je speelt gewoon piano op karton, mam!”. “Kijk mam, het rijdt echt!”. Enerzijds helemaal trots want al dat bouwen loont en anderzijds echt verwonderd over het feit dat hun kartonnen bouwsels echt aan het bewegen waren.

toycon

Minpuntje

Na alle opwinding van het bouwen en wanneer het verrassingselement weg is, dan merk je wel dat de games zelf de aandacht niet lang vast kunnen houden. Je moet de spellen echt zien als minigames, de grootste lol van Nintendo Labo is toch het bouwen en de ervaring niet de games zelf.

De jongste man (10) speelde er wel relatief veel mee maar voor de oudste (14) was de lol er snel vanaf.

Pluspuntjes

De Nintendo Switch is, even los van Nintendo Labo, een geweldig innovatief systeem met oneindig veel mogelijkheden. Al met al, zijn wij er erg positief over.

bouwplaten mixpakket

mixpakket

Wat ook leuk is, is dat we een accessoirepakket hadden. Deze kost ongeveer 12 euro en zit vol met stickers, plakband en sjabloontjes om je creaties te versieren. Hartstikke leuk. Zijn ze ook nog lang mee zoet. Ook zonder pakket kun je de Toycons leuk versieren aangezien het karton is. Je kunt er dus vrolijk op los tekenen, plakken en schilderen tot je je eigen unieke Toy-Con hebt.

Het bouwen is prima te doen voor kinderen, helemaal zelfstandig. Ik ben slechts 1 keer om hulp geroepen. De gebruiksaanwijzing is namelijk interactie en op de Nintendo Switch zelf. Je ziet dus echt stap voor stap op het scherm wat je moet doen. De aanwijzingen zijn helder. Veel beter geregeld dan IKEA 😉

8 reacties op “Nintendo Labo mixpakket recensie”

  1. De switch ken ik vanbij de buren, maar dit kan dan met de switch gedaan worden of zo?

    Dat bouwen klinkt wel leuk eigenlijk, mij al kennende zou ik dat ook nog het leukste vinden. 😉 Lijkt mij op die manier toch nog iets helemaal anders dan “een womputerspelletje” spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »