Ga naar de inhoud
Home » Top 10 babynamen geïnspireerd door liedjes

Top 10 babynamen geïnspireerd door liedjes

babynamen muziek

Ik houd van muziek en voornamen koppel ik vaak aan een liedje. Je hebt bijvoorbeeld liedjes over een persoon waarbij diegene gemeen, stom of naar wordt afgeschilderd. Zo’n voornaam zou ik mijn kind dan niet zo snel geven. Ik kon het niet op YouTube vinden maar je had bijvoorbeeld een liedje van Jiskefet genaamd Babette, daar moet ik altijd aan denken wanneer ik een Babette ontmoet. Of je hebt juist van die liedjes waarbij iemand wordt beschreven als helemaal geweldig – dat is dan weer leuk voor je kind.

Angie

https://www.youtube.com/watch?v=K5_EBAzIPJM

Lena

Roxanne

Alison

Alfie

Jolene

Lucy 

Layla

Een naam kiezen voor je eigen kids

Van mijn drie kinderen zit er 1, Zoonlief, in de top 20. Krumlov zit op plaats 1884 (slechts 4 keer gegeven in 2014) en Dochterlief op plaats 1478 (6 keer in 2014). Je kunt dat per voornaam bekijken op de site van de SVB als je dat leuk vindt.

Wij hebben toen ter tijd zo lang gepuzzeld met babynamen kiezen, we wilden de perfecte voornamen bedenken waar de kinderen later dan blij mee zouden zijn. Mooie babynamen die bijzonder waren zonder compleet gek te zijn, die niet iets geks betekenden in een andere taal en die niet rijmden met nare dingen zodat ze ermee gepest zouden worden, etc etc etc…

Ons lijstje toen Zoonlief in de buik zat inclusief koffievlekje :)
Ons lijstje toen Zoonlief in de buik zat inclusief koffievlekje 🙂

We wisten toen al dat we Zoonlief een veelvoorkomende voornaam gaven maar we vonden het gewoon een hele leuke naam en dat woog zwaarder. Zoonlief is zelf helaas niet altijd even blij met zijn naam maar ik denk (eh…hoop?!) dat dat nog wel komt. Ik liet hem laatst onze top 10 raarste babynamen zien en toen was hij allang blij dat hij geen Kal-El heette dus 😉

De andere twee zijn gelukkig helemaal tevreden. Dochterlief gebruikt al jaren een verkorte roepnaam maar ze vindt haar volledige voornaam wel heel mooi en mocht ze ooit in de toekomst willen dan kan ze die natuurlijk gewoon gebruiken. De kleine man is altijd blij haha en hij heeft ook gewoon een hele coole voornaam die helemaal bij hem past.

Heb jij dat ook soms? Dat je iemand ontmoet waarvan je de naam totaal niet bij de persoonlijkheid vindt passen?

Mijn naam Frédérique

Mijn naam klinkt beter in het Italiaans
Mijn naam klinkt beter in het Italiaans

Maar het is een wisselwerking, een naam past ook bij jou. Ik heet Frederique met accentjes op de e’s maar daar heb ik geen geduld voor. Ik vond het vroeger een afschuwelijke naam. Vanaf kleins af aan werd ik Freddy genoemd. Dat paste ook beter bij mij. De hele middelbare school ben ik Freddy gebleven.

In mijn studententijd verhuisde ik naar Frankrijk, daar werd ik Fred of Fredo genoemd. Klopte ook prima. Tegenwoordig word ik Frederique genoemd, mag ook wel op mijn 40ste zo’n damesnaam haha. Ik kan Frederique nu prima hebben, ik vind het niet meer zo heel erg lelijk en het past nu ook wel bij mij.

Meer inspiratie voor babynamen kun je hier vinden. Wat is jouw favoriete babynaam?

***************

***************

babynamen liedjes

7 reacties op “Top 10 babynamen geïnspireerd door liedjes”

  1. Mijn tweede doopnaam is Frederica. (De eerste overigens Maria). Vond ik ook altijd lelijk. Zeker omdat de naam is ontstaan omdat mijn ooms altijd met mijn vader het over Fred hadden in de buik. Dus als ik een jongen was geweest….

    Tot ik een paar jaar terug een ontzettend leuke Frederieke ontmoette. Ja het is een mooie naam!

  2. Onze zoon zijn naam is in 2014 1x gegeven, best bijzonder aangezien het niet veel voorkomt. In 2013 ook 1x aan onze zoon. Nu nog steeds op zoek naar een naam voor ons volgende kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »