Ga naar de inhoud
Home » Omgaan met stress online training + winactie

Omgaan met stress online training + winactie

omgaan met stress online training

En daar kwam die gevreesde nieuwe lockdown dan toch. Volgende maand hebben we in Nederland al twee jaar met corona te maken. Wat een bizarre periode is het geweest waarin we met zijn allen – niet alleen in Nederland maar wereldwijd – een rollercoaster aan emoties hebben doorgemaakt. Herkennen jullie ook de hoopvolle periodes, de momenten waarop je het licht aan het einde van de tunnel zag? Dat je dacht dat we bijna van corona af waren? En dan stort zo’n tunnel in en voel je dat je weer terug bij af bent. Hoe staat het met jullie stress levels? Ik ontdekte een bijzondere online training Omgaan met Stress, waar ik jullie over vertel. Lees ook vooral verder want één van jullie kan een supermooie agenda winnen!

Online trainingen

Iedereen heeft een eigen manier om met stress om te gaan. Misschien helpt een rondje rennen jou, of heel hard zingen onder de douche, je gedachten van je afschrijven of praten met vrienden. Wanneer de stress langere tijd aanhoudt, dan kun je daar soms hulp bij nodig hebben. Bij InBalansOnline kun je verschillende trainingen online volgen, zoals onder meer Verbeter jullie relatie, Van loopbaantwijfels naar werkplezier en dus Omgaan met Stress.

Er zijn veel online trainingen verkrijgbaar tegenwoordig, waardoor het soms lastig is het kaf van het koren te scheiden. De trainingen van InBalansOnline verrasten me door de mate van deskundigheid. Er is aan elk detail gedacht en de trainingen komen heel persoonlijk over. Alle trainingen zijn ontwikkeld door psychosociaal (relatie)therapeut Irma Noteboom, in samenwerking met collega therapeuten die ieder een eigen specialisatie hebben.

Hoe werkt het?

Wat deze stress training online onderscheidt van andere online trainingen, is dat je niet de hele tijd achter je scherm zit. Wanneer je één van de trainingen koopt, dan ontvang je naast de inlogcodes voor het online programma ook een mooi album thuis met de inhoud voor hoofdstuk 1 en 2. Met de inlogcodes kun je meteen aan de slag. Het online gedeelte bied je een fijne structuur met filmpjes, meditaties,  visualisaties en nog veel meer.

stress online training
Uit het InBalansAlbum

Een ‘offline’ deel

Daarna ontvang je al gaande de training, per post, nieuwe oefeningen en inspiratie voor het volgende hoofdstuk. Je krijgt echt alles dat je nodig hebt opgestuurd dus als je bijvoorbeeld een opdracht hebt waarbij je iets moet doen met gekleurde blaadjes, dan krijg je die blaadjes ook daadwerkelijk opgestuurd.

Het idee is dan ook dat je bij de stress training online ook deels offline bezig bent. Bij het schrijven zijn andere processen actief in de hersenen dan wanneer je typt. Wat je geleerd hebt beklijft beter. In je InBalansAlbum oefen je, reflecteer je en schrijf je alles dat in je opkomt tijdens de training waardoor het en waardevol naslagwerk wordt.

Extra coaching

Het is overigens mogelijk, maar absoluut niet noodzakelijk, om coaching bij te boeken als je dat nodig zou hebben. Een coachsessie (90 min) met één van de therapeuten kan per mail, via beeldbellen maar ook in levende lijve wanneer je dat fijn zou vinden.

stress online training
Kleurplaat uit het InBalansAlbum

Omgaan met stress

Met name de stress training viel mij persoonlijk op. Ik ben dan ook een echte stresskip de laatste tijd. Je leert omgaan met stress (duh!) maar je leert ook je grenzen bewaken, beter prioriteiten stellen, hoe je tijd kunt vrijmaken voor dat wat belangrijk voor je is, hoe je innerlijke rust kunt creëren en een gezonde balans tussen stress en ontspanning te vinden. Kortom, je leert niet alleen ontstressen maar je leert ook om niet constant weer in een stress situatie te geraken.

Je zou een Omgaan met Stress training zelfs als cadeau kunnen geven omdat het InBalansAlbum erg mooi is en vol zit met extra kleinigheidjes, zoals een maskertje of een kleurplaat.

inbalans winactie
InBalans Agenda 2022

Win een agenda 2022 (gesloten)

Deze winactie is inmiddels gesloten en de winnaar heeft bericht ontvangen.

Wij mogen een prachtige donkerrode vintage geïnspireerde InBalans agenda 2022 ter waarde van € 29,95 weggeven. Een mooi vormgegeven agenda met elke week een quote en ruimte voor afspraken en (not) to do’s. Uiteraard in de thema’s zelfvertrouwen, ontspanning, relaties en grenzen aangeven. De agenda bewaar je en elk jaar pas je de inhoud aan.

Leuk als cadeau of om zelf te houden natuurlijk. Om kans te maken vertel je ons in de comments wat jij doet wanneer je stress hebt. That’s it! De winactie loopt tot en met 27 december. Nog net op tijd om 2022 mooi te beginnen!

inbalans agenda
Preview van de InBalans agenda

Extra kans

Srsck en InBalansOnline volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

** Meer winnen? Kijk even hier! **

74 reacties op “Omgaan met stress online training + winactie”

 1. ik zou hem enorm graag willen winnen.
  door traumaś en een leven met kinderen met beperkingen en pijn
  en gebeurtenissen door derde is het leven door de stress heftig.
  ik wil hier heel graag grip op krijgen door mindfull een fijner leven te krijgen en
  een grip te krijgen op de stress en er anders mee om te gaan
  jullie zouden mij hier enorm mee kunnen helpen met dit boek.
  zoals ik hem zie word ik daar heel positief en blij van

 2. Vooral in deze periode is er denk ik heel veel vraag naar hoe om te gaan met stress. Ik denk dat voor veel mensen een online cursus erg praktisch is.

  1. Wat een geweldig leuke winactie, ik doe heel graag mee voor deze super handige agenda ! Als ik stress heb dan kan ik ontspanningsoefeningen toepassen of ik kan gaan diamond printen met iemand gaan wandelen even praten met iemand . Ik kon heel moeilijk omgaan met stress ik ben ook 4 jaar verslaafd geweest . Maar heb mijn verslaving eindelijk overwonnen ik gebruik nu 1,5 jaar geen middelen meer omdat ik nu kan omgaan met stress .

 3. Ik ben de laatste maanden ook erg gestrest helaas (of nouja, al bijna een half jaar). Ik probeer het een beetje van me af te zetten, afleiding te zoeken of hulp te zoeken, maar ik moet zeggen dat ontspannen soms best lastig is. Hopelijk aankomend jaar een beter jaar en minder stress, dus ik wil graag een gokje wagen voor deze mooie en handige agenda!

 4. Als ik stress ervaar dan ga ik creatief bezig als dat mogelijk is. Mijn gedachten zijn dan in notime op betere plekken. Als ik op een plek ben waar dit lastig is, op mijn werk of als ik in bed lig, dan probeer ik mezelf voor te stellen op een fijne en rustige plek. Daar word ik soms rustiger van. Letten op mijn ademhaling kan ook helpen.

 5. Ik vind het heel lastig om met stress om te gaan…. Meestal “dwing” ik mezelf om even een frisse neus te halen buiten of even een tijdschrift te lezen om mijn gedachtes te veranderen.

 6. Bij stress ga ik een paar yogaoefeningen doen, soms ga ik ook zingen, een lekkere meezinger, kan van alles zijn: Charles Aznavour, Paul de Leeuw, Andre Hazes, heerlijk.
  Prachtige agenda: ik ben sowieso van alles opschrijven ipv m’n hele leven in apps.

 7. Als ik stress heb dan schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben, ga ik mediteren, wandelen in het bos, neem ik een voetenbad en luister ik naar klassieke muziek.

 8. Deze kan ik goed gebruiken. Ik heb stappen gezet om de stress te lijf te gaan en positiever door het leven te gaan. Wandelen helpt mij zeker en doe ik elke dag.

 9. Wanneer ik mij gestresst voel, maak ik een lange fietstocht op de racefiets, doordat mijn lichaam dan endorfine aanmaakt, ben ik bij thuiskomst compleet ontstresst. Ook het moe worden door lichamelijke inspanning draagt bij.
  De agenda winnen zou natuurlijk geweldig zijn.

 10. Mooie agenda! Ondanks dat je alles op de telefoon bij kunt houden, houd ik er toch meer van om het gewoon op papier te kunnen zetten. Wat bij mij heel goed helpt tegen stress is lange wandelingen met hond maken. Ik heb gemerkt dat dit me ook heeft geholpen om de coronatijd door te komen.

 11. Wanneer ik stress ervaar, probeer ik diep in- en uit te ademen. Met mijn ademhaling probeer ik weer mijn rust te vinden. Ook wil ik wel eens een wandeling maken (zonder telefoon!) in het park. Dit helpt mij ook.
  Een laatste methode is door te gaan knuffelen met mijn kat, en me enkel daarop te focussen.

 12. Corona duurt al erg lang. Ik heb het wel geaccepteerd. Aangezien ik het zelf niet in de hand heb❤️ online trainingen lijken me ook interessant. Welke ik zou willen volgen weet ik nog niet!

 13. Om te ontspannen zoek ik leuke/lieve vrienden op om heerlijk te kletsen bij een kop thee en als dat niet kan, dan ga ik diamond painten of een andere hobby doen

 14. Wat voor mij goed helpt tegen stress is in het bos wandelen. Gewoon de buitenlucht en het liefst wat zon en bomen.. Kom ik tot rust.
  Ik zou deze agenda graag winnen. Ben best een stresskip.

 15. Naar buiten! Niets helpt voor mij beter om een stilte wandeling te gaan maken. Door het bos, over de heide of langs de rivier. Ik merk dat mijn gedachten in het begin nog over elkaar heen buitelen, al snel wordt mijn hoofd leeg en geniet ik van de mooie dingen om mij heen. En dat kan in kleine dingen zitten!

 16. Ik luister dan naar muziek en ga dansen of lekker wandelen in de natuur. Heb ik minder tijd, dan gewoon een paar ademhalings- of medidatieoefeningen en een stukje lezen in een spannend boek.

 17. Om persoonlijke redenen ben ik 20 u.p.d gestresst, maar toch wanneer slaap & puzzel , sudoku, kruiswoord, codekraker etc. is het mogelijk dat ik afgeleid word van de stress.

 18. Ik maak graag een rit op mijn racefiets als ik gestrest ben. Even alles eruit! Ik doe graag mee voor mijn vriendin, deze agenda past helemaal bij haar!

 19. Wauwwwwww, wat n mooie agenda, straalt zelf al de rust uit, zo mooi!

  Lees hier in de reacties veel over stress, het lijkt wel meer en meer…in deze tijd .
  Zelf zit ik met n chemo brein
  Ook niet echt fijn
  Want onder drukte vergeet ik veel en soms breekt het zweet me uit.
  Structuur is van belang ..ik noteer veel…en daarnaast slaap ik slecht…
  Ik luister dan naar n meditatie app
  Het helpt mij weer de balans te vinden
  Door op m’n ademhaling te letten en even in het moment te blijven
  Vaak is het te druk in m’n koppie

  Deze agenda lijkt me zo fijn…ik ben heel benieuwd naar de inhoud…
  Want ontstressen… hoe belangrijk!!! Fijn als dit er toe bij kan dragen in balans te blijven

 20. Bij stress zoek ik de natuur op, het liefst op blote voeten om lekker te aarden. Het geluid van de zee werkt kalmerend voor de geest en overstemt de ruis in mijn hoofd, een fijne ontlaad en oplaadplek!

 21. Die kleurplaat vind ik erg mooi! Maar met online trainingen heb ik veel minder. Sommige dingen doe ik toch het liefst ‘in het echt’ Ik ken mezelf: anders ga ik tijdens de training toch ‘even mijn mail ophalen’ en zo…

 22. Leuke actie! De eerste stap bij mij is om me bewust te worden van stres. Ik heb het namelijk niet altijd door, mijn vriend wel altijd trouwens haha. Als ik mij er bewust van word, kan ik mijn streslevel al flink laten dalen. Verder helpt het mij om buiten te zijn of te gaan sporten.

 23. Muziek, als ik stress heb dan luister ik naar muziek 😊😊, daar wordt ik erg rustig van 😀😀, fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar, Groetjes Anneliese de Waal

 24. Ooh wauw wat een leuke winactie.
  Wat ik hier doe is een lijstje maken met zaken die in prioriteit afgehandeld moeten worden. Dat geeft rust en ruimte in mijn hoofd. Daarna lekker naar buiten. Niks werkt zo fijn als een stevige wandeling of een middag tussen de dieren.

  Overigens erg fijn dat ze bij deze cursus ook materiaal opsturen. Want dat weerhoud mij er meestal van om deel te nemen. Veel is via het scherm en moet je dan ook nog zelf printen..

 25. bij stress probeer ik uit de stressvolle situatie te stappen, vaak door naar buiten te gaan en een stuk te gaan lopen. Dan komt er vaak wel weer rust in mijn hoofd

 26. Ik dacht dat ik de juiste balans gevonden had, maar momenteel ben ik toch erg gestrest en lukt het me niet om te ontspannen of me er toe te zetten iets leuks voor mezelf te doen. Daarom een weekje vrij genomen en geen afspraken in de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »