Ga naar de inhoud
Home » Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) komisch én pijnlijk raak

Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) komisch én pijnlijk raak

Perfetti sconosciuti

In de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti neemt een gezellig etentje, vrienden onder elkaar, een verrassende wending wanneer de gastvrouw een ogenschijnlijk onschuldig spelletje voorstelt. De zeven vrienden moeten hun mobieltjes op tafel leggen en elk telefoontje/appje/smsje dat tijdens het diner binnenkomt delen met de anderen. Kortom, een leuk concept waarbij je je wel kunt voorstellen dat er heel wat mis kan gaan.

Achter gesloten deuren

In de praktijk werkt het dus zo dat als er eentje gebeld wordt, diegene moet opnemen en het gesprek op luidspreker moet voeren. Sms-jes en appjes moeten voorgelezen én beantwoord worden. Er wordt nog wel links en rechts wat gesputterd maar wat kan er misgaan? Ze kennen elkaar door en door, zijn al jaren enorm hecht, en ze hebben dus geen geheimen voor elkaar.

De tagline bij de film is: “Everyone has three lives: a public life, a private life and a secret life.” Voor ons als kijker is het soms pijnlijk raak want het is ook waar – en al helemaal in deze social media wereld – dat het leven dat getoond wordt soms heel erg kan verschillen van het leven ‘achter gesloten deuren’. Hoe goed kennen we onze kennissen en vrienden eigenlijk?

italiaanse komedie

Aan een zijden draadje

De telefoontjes zorgen tijdens het etentje voor heel wat ongemakkelijke momenten. Het begint allemaal erg komisch maar naarmate de avond vordert en de geheimen één voor één ontrafeld worden, vinden de zeven vrienden het steeds minder grappig worden. Vriendschappen en relaties hangen aan een zijden draadje. Wie van de zeven loopt hier ongeschonden uit?

De hele film vindt op één locatie plaats, aan de eettafel. Ok, soms loopt er iemand naar de wc of naar het balkon maar verder dan dat komen we niet. De film moet het dan ook vooral hebben van de (goede!) dialogen en de acteer skills van de zeven vrienden. Met dat laatste is er helemaal niets mis mee. Ik kende geen van de zeven acteurs maar vond ze allemaal erg heel overtuigend in hun rollen. Ze pasten allemaal erg goed bij hun personage. Als ik er per se eentje moet noemen die er voor me uitsprong, dan is het wel Alba Rohrwacher als de loyale, verlegen en lieve Bianca. Maar ook Anna Foglietta en alle anderen deden het super.

En natuurlijk weet je wat er gaat komen. Je weet dat er geheimen zijn en dat het telefoon-spelletje ervoor zal zorgen dat er wat geheimpjes boven water zullen komen en toch weet de film te verrassen en blijft het van begin tot einde boeiend. Wat mij betreft is Perfetti Sconosciuti een absolute aanrader.

Italiaanse film

Srsck score ★★★★

Italië, 2016. Komedie/drama van Paolo Genovese met onder meer Alba Rohrwacher, Anna Foglietta en Valerio Mastandrea.

Te zien op o.a Pathé Thuis en CineMember (mijn nieuwe verslaving!).

Zou jij dit spelletje met je vrienden of familie aandurven? Het lijkt mij nog best eens grappig om zoiets te doen tijdens een groot druk kerstdiner bijvoorbeeld!

6 reacties op “Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) komisch én pijnlijk raak”

  1. ooo, dit klinkt absoluut als het soort film waar ik van hou! goed acteer werk, goed verhaal. Ik ga um opzoeken. Vroeger keek ik veel en vaak Italiaanse films, maar zijn ze nu een beetje verdwenen, of kijk ik niet goed

  2. Klinkt als een hele goede film! Films die op 1 plek worden gefilmd intrigeren me altijd. De laatste die ik heb gezien in die stijl was met Jim Parsons, Sheldon uit de Big Bang Theory. Ook zo’n goede acteur. Hahahaha, ja echt? Tijdens een druk kerstdiner? I dare you hahahaha ☺️ blog je er daarna over please 😉 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »