Ga naar de inhoud
Home » Dead to Me seizoen 3 is nu te zien op Netflix

Dead to Me seizoen 3 is nu te zien op Netflix

Dead to Me seizoen 3

Dead to Me seizoen 3 staat op Netflix! Ik heb hier al eerder over de eerste twee seizoenen van de serie Dead to Me geschreven. Mocht je de zwarte komedie slash drama slash misdaad serie niet kennen, even een snelle samenvatting: de man van makelaar Jen Harding (Christina Applegate) is slachtoffer van een hit en run. Na zijn dood blijft ze alleen achter met haar twee zoons. Ze zit vol woede en kan het niet verkroppen dat de dader niet gepakt is. Dan ontmoet ze de vrolijke Judy Hale (Linda Cardellini) bij een rouwgroep en de twee worden goede vriendinnen. Zonder te willen spoilen, kan ik wel verklappen dat er nog wat doden vallen in de loop der seizoenen, dat er veel gelogen wordt aan alle kanten en dat er ontelbare plot twists zijn.

Seizoen 3 van Dead to Me

Ik had me verheugd op het derde en tevens laatste seizoen van Dead to Me. Ik heb het hele seizoen er nu alweer doorheen gejaagd. Ik ben niet teleurgesteld. Er gebeurde weer van alles, het was nog steeds lekker cynisch en er waren weer lekker veel plotwendingen. Daarnaast was het ontroerend, spannend en grappig. Een achtbaan aan emoties hoor, ik heb meerdere keren gehuild, meerdere keren gelachen, meestal beiden tegelijk.

Ik wil eigenlijk niet vertellen wat er gebeurt in seizoen 3 want dan valt het verrassingselement weg. Ik kan wel zeggen dat de serie de moeite waard is en dat de twee actrices nog steeds super op elkaar ingespeeld zijn. In de kern gaat Dead to Me over vriendschap – over wat we doen voor onze vrienden, over er onvoorwaardelijk zijn voor ze, over vertrouwen. Seizoen 3 is wel een erg confronterend seizoen geweest voor actrice Christina Applegate.

Gezondheid

Applegate kreeg in augustus 2021, tijdens de opnames van het derde seizoen, te horen dat ze Multiple Scelrose (MS) heeft. De opnamen werden zo’n vijf maanden stilgelegd zodat ze de diagnose kon verwerken en haar behandeling kon starten. Maar verwerken is lastig, haar leven wordt nooit meer zoals het was. Zoals ze zelf aangeeft in een interview met The New York Times: “Acceptance? No. I’m never going to accept this. I’m pissed.” Die woede past goed bij haar personage Jen. Applegate kwam bijna 20 kilo aan en kon niet meer lopen zonder stok, ze kon ook niet veel staan. Dit hebben ze in de serie verwerkt, overigens wel op een hele andere manier dan ik verwacht had.

Het is niet de eerste keer dat Applegate een zware klap krijgt betreffende haar gezondheid. In 2008 had Applegate borstkanker. Ze heeft in die tijd een dubbele mastectomie ondergaan. Wist je dat de actrice getrouwd is met een Nederlander? Ze is in 2013 getrouwd met Martijn LeNoble. Ze hebben een 11-jarige dochter, Sadie Grace.

Dead to Me is in ieder geval een goede serie en ze hebben ondanks de omstandigheden een sterke derde seizoen neergezet. Een aanrader. En nog één ding, ik wil de hele garderobe van Judy hebben!

Ken jij de serie Dead to Me?

4 reacties op “Dead to Me seizoen 3 is nu te zien op Netflix”

  1. Hij staat op mijn ‘wil ik zien lijstje’ maar nu helemaal! Ik vind het trouwens vreselijk voor Christina. Nog zo jong, moeder en al zoveel harde klappen gekregen qua gezondheid. Soms is het leven zo ontzettend hard. Hopelijk komt ze hier ook sterker uit. ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »