Ga naar de inhoud
Home » The Huntsman Winter’s War

The Huntsman Winter’s War

Filmrecensie

Vorig weekend ben ik met mijn vriendin A naar The Huntsman: Winter’s War gegaan in de bioscoop. We wilden er graag naartoe omdat we Maleficent samen hadden gezien en super gaaf vonden en ik vond Alice in Wonderland ook super en wij dachten dat The Huntsman: Winter’s War een beetje dezelfde soort film zou zijn. Omdat ik de trailer ook heel gaaf vond, had ik hoge verwachtingen van The Huntsman: Winter’s War.

De film is het vervolg van Snow White and the Huntsman, maar een gedeelte van het verhaal vindt ervoor plaats en een gedeelte juist erna – eigenlijk is The Huntsman: Winter’s War dus en een prequel en een sequel!

Het verhaal

De film is een beetje een mengsel van Sneeuwwitje (het sprookje van Grimm) en van de IJskoningin (het sprookje van Hans Christian Andersen). In dit deel gaat het vooral over de ijskoningin Freya. Eerst was ze geen ijskoningin, maar toen haar baby werd vermoord raakte ze zo verbitterd dat ze veranderde in een ijskoningin.

Charlize Theron is één van m'n favoriete actrices
Charlize Theron is één van m’n favoriete actrices

Als ijskoningin ontvoert ze kinderen en traint ze die om oorlog te voeren. Twee van die kinderen zijn Eric en Sara. Wanneer zij ouder worden, worden ze verliefd. Maar de ijskoningin mag daar niet achterkomen, want ze vindt dat liefde niet bestaat. Daarom besluiten ze weg te lopen maar de ijskoningin komt erachter en scheidt ze van elkaar. Jaren later blijkt het dat er een belangrijke spiegel zoek raakt, en Eric moet die vinden.

Wat ik vond

Ik vind het verhaal eerlijk gezegd niet zo heel erg interessant of zo, maar de special effects vind ik echt super! Het speelt zich vaak af op super mooie plaatsen met rare dieren en zo en dat vind ik echt mooi gemaakt. Ook de kostuums zijn mooi gemaakt! Aan het einde komen de twee koninginnen (Freya en Ravenna, haar zus) bij elkaar en dan komt er een gevecht waarbij ze magische krachten gebruiken en dat is echt heel mooi gedaan, al helemaal als je het op zo’n groot bioscoopscherm kijkt.

Ik vind alleen de relatie tussen Eric en Sara niet zo interessant of zo, waarschijnlijk omdat ik het allebei niet zulke leuke personages vind. O, en ik moest echt wennen aan Chris Hemsworth en Jessica Chastain met zo’n accent!

jessica
Sara

En ook…

Na Snow White and the Huntsman, het eerste deel, was er veel gedoe omdat Kristen Stewart die Snow White speelde vreemdging met de regisseur, Rupert Sanders. Ze stonden toen in alle roddelbladen – de relatie van Kristen Stewart en Robert Pattinson ging uit. Rupert Sanders was getrouwd met een model, Liberty Ross, maar ook dat huwelijk ging dus kapot.

Snow white and the huntsman
Sneeuwwitje mag niet meer terugkomen (Snow White & the Huntsman)

Dit hele gedoe heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ze in dit deel allebei niet meer meedoen. Cedric Nicolas-Trojan heeft nu de regie gedaan. In het eerste deel was hij verantwoordelijk voor de visual effects en was hij ook 2e unit regisseur. Cedric Nicolas-Trojan is een Fransman die veel visual effects heeft gedaan voor bekende films zoals voor twee delen van de Pirates of the Caribbean en hij heeft ook meegewerkt aan Maleficent (als 2e unit regisseur).

the huntsman
Sara en Eric

Algemene info

Regie: Cedric Nicolas-Trojan

Acteurs: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain en Emily Blunt

Speelduur: 114 minuten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »