Percy Jackson

Recensie: Percy Jackson Sea of Monsters

Geschreven door Little Miss

Het eerste deel van Percy Jackson, Percy Jackson and the Lightning Thief, was heel leuk. Daarom zat ik te wachten tot deel twee in de bioscoop kwam. Meestal is een deel twee niet zo leuk, maar deel twee Percy Jackson sea of monsters was ook geweldig! Ik hoop dat er ook een deel drie komt, ik denk het wel want er zijn ook meer delen van de boeken over Percy, waar de films op gebaseerd zijn.

Het verhaal 

Het begint allemaal met vier kinderen (halfbloeden, dus zeg maar half God en half mens) die naar kamp Halfbloed gaan (een plek waar halfbloeden veilig zijn): Luke, Grover, Annabeth en Thalia. Thalia, de dochter van Zeus, wordt gedood net voordat ze bij het kamp aankomen. Daarom maakt Zeus een boom van haar zodat ze toch verder kan leven en Thalia wordt de grens van kamp Halfbloed, waardoor alleen nog halfbloeden het kamp binnen kunnen komen.

Maar op een dag, komt er een monster kamp Halfbloed binnen. De bescherming van Thalia werkt niet meer! Het blijkt dat de boom vergiftigd is en daardoor is de veilige grens kapot. Het enige wat de boom kan genezen, is het Gulden Vlies. Clarisse, de stoere halfgod dochter van de oorlogsgod Ares, en haar vriend de satyr Ichneutae mogen hem gaan zoeken.

Maar volgens een voorspelling zal een halfbloed kind van ofwel Zeus, of Hades of Poseidon de redding of de ondergang van Olympus betekenen. Eigenlijk kan die voorspelling dus van alles betekenen en dat is verwarrend voor Percy, hij is bang dat hij de ondergang wordt van Olympus en van alles goden en halfgoden. Aangezien Percy, de zoon van Poseidon, het enige nog levend kind van die drie goden is, gaat hij ook zoeken, samen met Annabeth, Grover en Tyson zijn halfbroer (een cycloop, zoon van Poseidon en een waternimph, daarom komt hij niet voor in de voorspelling).

Onderweg komen ze Luke tegen. Hij is degene die de grens stuk heeft gemaakt en waar Percy in het eerste deel al ruzie mee had! Hij wilt met het Gulden Vlies de titaan Kronos tot leven wekken zodat hij wraak neemt op Olympus! Nu moet Percy het Gulden Vlies vinden voordat Luke het vindt!

percy jackson filmrecensie

Wat ik vond

Ik vond Percy Jackson sea of monsters echt een geweldige film! Vooral spannend, maar ook wel met grappige stukjes! De film wordt aangeraden vanaf 12 jaar maar volgens mij kan het wel eerder want er waren niet echt enge stukjes. Sommige dingen zijn alleen niet heel erg logisch en sommige monsters gaan wat makkelijk dood maar bij dit soort films hoeft het ook niet allemaal te kloppen denk ik.

metzijnallen

Het gaat om de show en die was helemaal top. De monsters vond ik heel cool gemaakt, en het zeepaard ook! Er waren coole special effects dus het was leuk om in 3D op een groot bios scherm te zien, ik denk dat deze film op een klein televisie scherm veel minder indrukwekkend is!

Algemene info

percy jackson

Regie: Thor Freudenthal

Acteurs: Logan Lerman, Alexandra Daddario (deze kleur haar staat haar beter dan in deel 1), Brandon T. Jackson, Leven Rambin (als je je tijdens de film steeds afvraagt waar je haar van kent: ze speelde ook Rosie in the Wizards of Waverly Place).

Speelduur: 106 minuten

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.