filmrecensie
|

Terminator Genisys: Recensie

Het is vakantie dus ik ben heel veel aan het chillen en leuke dingen aan het doen. Maar vorige week was ik nog in Nederland en daar ben ik voor de eerste keer naar Pathe Spui geweest. Ik ging met mijn vriendin C naar ‘Terminator: Genisys’, op IMAX scherm.

De vijfde Terminator

Terminator: Genisys is de vijfde Terminator film sinds The Terminator, een bekende film uit 1984. In 1991 kwam deel 2 Terminator 2: Judgment Day en daarna nog twee delen in 2003 en 2009. De eerste twee delen van Terminator waren heel populair maar ik heb die niet gezien.

Arnold Schwarzenegger speelde al in de eerste Terminator. De eerste twee delen zijn door James Cameron (hij regisseerde ook Titanic en Avatar) geregisseerd terwijl Terminator: Genisys door Alan Taylor is geregisseerd (hij regisseerde ook Thor: The Dark World). Het leeftijdsadvies is 12 jaar oud.

https://www.youtube.com/watch?v=rGSxss7gWak

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in de toekomst, in 2029. De wereld is overgenomen door machines. De meest gevaarlijke zijn Terminators. Het zijn robots die geprogrammeerd zijn om mensen te vermoorden. John Connor, de leider in de strijd tegen SkyNet en de machines, probeert de machines te verslaan.

Hij laat Kyle Reese, een man die hij van een Terminator heeft gered toen hij klein was, tijdreizen naar het verleden in 1984. Dan kan hij Sarah, John’s moeder, beschermen en zal het gevecht tussen mens en machine nooit plaatsvinden. Maar Kyle belandt in een parallel wereld. Zal het Kyle lukken om toch het gevecht te stoppen?

Terminator-Genisys

Wat ik vond

Ik vond het echt een hele leuke film! Er was veel actie, er waren veel schrikeffecten en het verhaal was best ingewikkeld, maar ik begreep het wel. Het IMAX beeld vond ik heel gaaf, ik wil zeker nog een keer naar een film met IMAX beeld. Alleen heb ik wel praktisch de hele film met mijn handen op mijn oren gezeten, want ik houd echt niet van hard geluid. Het IMAX beeld maakte de schrikeffecten echt super eng!

Het enige minpuntje is dat ze steeds naakt moesten tijdreizen en dan liepen ze naakt rond in de stad (je ziet niks hoor) en daar snap ik het nut niet zo van 🙂 En die Terminators die kunnen ertegen als op ze worden geschoten, dus als er dan op ze wordt geschoten en ze zijn zeg maar uitgeschakeld, dan staan ze zo heel langzaam weer op. De eerste keer was het cool, maar daarna kende ik het wel.

Ik ben het wel eens met het leeftijdsadvies 12. Er is een personage met messen als handen, en daardoor waren er een paar enge beelden. Ook door de goeie schrikeffecten vind ik het een goed leeftijdsadvies. Verder was het heel spannend en vond ik de special effects erg goed gedaan! Zeker een aanrader als je van actie en goede special effects houdt! T1000

Algemene info

Regie: Alan Taylor

Acteurs: Arnold Schwarzenegger (Guardian), Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese)

Speelduur: 126 minuten

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Oh leuk! Ik wil deze film ook zien. Ik houd niet van actiefilms maar ik heb alle Terminator films gezien. En die vond ik erg leuk. Zeker met Schwarzenegger, die handig gebruikt maakt van zijn beperkte acteertalent door een robot te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.