Ga naar de inhoud
Home » Uitje: Avifauna in Alphen aan de Rijn

Uitje: Avifauna in Alphen aan de Rijn

Avifauna

Avifauna is een vogelpark in Alphen aan de Rijn. Kennen jullie de ZomerVakantiePas? Het is een boekje dat kinderen in Den Haag en omgeving voor de zomervakantie uitgedeeld krijgen op de basisschool. Daarin kun je leuke tips en kortingsacties vinden voor uitjes en kinderactiviteiten tijdens de vakantie. Een van de uitjes die dit jaar in de VakantiePas staat is Avifauna.

Ik kende het niet en toen ik het las vond ik het wel een goede om met Krumlov uit te proberen. Krumlov en ik waren namelijk een paar daagjes met zijn tweetjes. Dat gebeurt zelden, of eigenlijk nooit dus gingen we twee dagen naar Avifauna. Aan Avifauna vastgeplakt is Hotel Van der Valk Avifauna. Als je daar logeert betaal je geen toegang voor Avifauna en kun je dus onbeperkt in en uit het vogelpark zolang je in het hotel verblijft. Mijn recensie van Van der Valk Hotel Avifauna kun je hier lezen. Avifauna zelf was in ieder geval veel leuker dan verwacht!

Lori Landing

lorie

Als het regent kun je schuilen in de Australische Lori Landing. Hier kun je rondlopen tussen deze kleine papegaaien die uit je hand komen eten en ook (aan den lijve ondervonden :/) op je hoofd gaan zitten!

Er is in Avifauna ook een tropische serre, de Tropenhal, waar je tussen de vogels rondloopt maar bij de Lories zijn het er zoveel dat het op de kids meer indruk zal maken terwijl in die serre een paar prachtexemplaren rondlopen waar elke volwassene weer blij van zal worden!

pingi

Vogeldemonstratie

demo

Drie keer per dag zijn er vogeldemonstraties. Buiten het hoogseizoen is dit overigens twee keer per dag. De vogeldemonstraties zijn altijd wel mooi om te zien. De vogeldemonstraties hebben ieder een ander thema maar wij hebben er maar eentje gezien dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of elke demonstratie ook daadwerkelijk anders is.

Ik vond de demonstratie wel interessant. De man hield een onderhoudend praatje met allerlei leuke weetjes over de vogels en ging, vond ik, liefdevol met ze om. Wij zagen gieren, uilen, een zeearend en meer.

Halfapen

halfapen

Ook erg leuk voor kinderen is het om bij de halfapen rond te lopen. Deze lopen los en komen erg dichtbij. Wees er, als het even kan, bij wanneer ze gevoerd worden (3 x per dag) want dan vertelt een medewerkster van Avifauna wat leuke weetjes over de halfapen.

halfaapje

Speeltuin

Er is in de speeltuin alleen al, genoeg te doen om een hele dag rond te banjeren. Koop een armband voor de kinderen bij de kassa. Deze kosten 2 euro maar dat is wel de moeite waard omdat de kinderen met een armband enkele elektrische toestellen in kunnen (onbeperkt) zoals botsauto’s, elektrische auto’s en botsbootjes.

springkussen

Voor de meeste speeltoestellen is het armbandje helemaal niet nodig. Zo is er bijvoorbeeld een kabelbaan over een plas water (pas op want je kunt makkelijk in het water vallen),  een leuk mini-pontje en een reuzeglijbaan. Krumlov was in de wolken. Hij noemde het ook een kinderparadijs 🙂

Avifauna is op zich geen groot park maar het is wel veelzijdig genoeg om jong en oud meerdere dagen bezig te houden. Er zijn de gewoonlijke dingen te vinden zoals snacks, een restaurant en een souvenirwinkeltje. Behalve de vogels is het ook gewoon een fijn park om rond te lopen. Ik vond het goed onderhouden en er is echt veel te zien.

piiiiiiiiiiiiiip

Sommige vogels lopen/vliegen los, anderen zitten in kooien of serres. Mis vooral de kolibries niet, ik vond ze zooooooooo bijzonder (en daar begreep Krumlov niets van :?) Er is ook ergens achter een nachtsafari en er zijn rode panda’s ergens in een boom. Kortom veel te zien.

En ook…

Zwembad en rondvaart

Het zwembad hoort niet bij Avifauna maar ik vermeld het omdat het leuk is om er even een paar uurtjes naartoe te gaan als je in de buurt van Avifauna logeert. Het is gewoon een normaal zwembad maar in het recreatiebad zijn er zo nu en dan golven, stromingen en een waterval. Er is ook een groot waterglijbaan en een buitenbad bij mooi weer.

Het zwembad is 5 minuten lopen van Avifauna en heet De Hoorn. Voor kinderen zonder A-diploma zijn zwembandjes verplicht.

De rondvaart hoort ook niet bij Avifauna maar precies tegenover de ingang van Avifauna is er een boot van Van der Valk waarmee je een paar keer per dag mee op rondvaart kunt. Zo’n rondvaart duurt 1 uur. Dat valt leuk te combineren met een dagje Avifauna. Er zijn ook dagtochten mogelijk, wat er allemaal kan kun je hier lezen.

piiiii

Al met al verveel je je dus niet als je twee daagjes (of meer) in de buurt van Avifauna verblijft. Avifauna in Alphen aan de Rijn is rustiger dan de meeste pretparken en er is meer te doen dan in de meeste dierentuinen. Het zit er een beetje tussenin. Wij hebben er in ieder geval een ontzettend fijne tijd gehad, een echte aanrader voor kinderen tot een jaar of 10.

8 reacties op “Uitje: Avifauna in Alphen aan de Rijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »