kleine acteurs Al Pacino
|

30 kleine acteurs oftewel acteurs kleiner dan 1,70 meter

Onlangs kwam er een filmpje voorbij op mijn Insta waarbij een journalist Tom Holland vroeg naar het lengteverschil tussen hem en zijn vriendin Zendaya. Wat een vraag, echt hoogstaande journalistiek, pfff. Waarom is het anno 2023 nog een issue wanneer een man korter is dan zijn vrouwelijke partner? Wanneer je kijkt op dating apps, dan zie je dat de meeste mannen hun lengte vermelden op hun profiel. De lengte van mannen is dus blijkbaar echt een ding, en voor sommige mannen is het een bron van onzekerheid. Persoonlijk vind ik de lengte van mijn partner totaal niet belangrijk. Nederlanders staan te boek als het langste volk ter wereld. De gemiddelde lengte van Nederlandse mannen is 1,83 m. Wanneer we kijken naar acteurs, waarbij een groot percentage Amerikaans is, zakken we al snel qua gemiddelde lengte. Wanneer we het hebben over kleine acteurs, dan wordt Tom Cruise met zijn 1,70 m al snel genoemd. Wel grappig want bijna niemand noemt dan bijvoorbeeld Al Pacino of Jonah Hill. Het leek me dan ook leuk om een lijst te maken van ‘kleine acteurs’, oftewel acteurs van 1,70 meter of korter.

Al Pacino

We bijten de spits af met Al Pacino. Hoe sexy was deze man toen hij jong was, niet normaal! Al Pacino speelde onder meer in de drie delen van The Godfather, in Serpico (op zijn knapst), in Scarface (Say hello to my little friend), in Donnie Brasco, in the Irish Man en ga zo maar door. Al Pacino heeft een enorm lange carrière en heeft in veel iconische films geacteerd. Hij is nog hartstikke actief met zijn 83 jaar, zowel op het doek als privé. Eerder dit jaar kreeg de Hollywood veteraan samen met vriendin Noor Alfallah zijn vierde kind, Roman. Ook is de film Knox Goes Away waar hij in speelt net deze maand uit. Al Pacino is 1,67 meter, of 1,68 afhankelijk van de bron.

Kieran Culkin

Kieran Culkin is bij het groter publiek vooral bekend van zijn rol als de geniepige Roman Roy in de fantastische serie Succession. De 41-jarige acteur is één van de Culkin broers, waarvan Macaulay de bekendste is dankzij zijn rol in Home Alone. De Culkin’s zijn met zijn zevenen, waarvan vijf jongens. Eigenlijk waren ze met acht, want ze hebben een oudere stiefzus. Stiefzus Jennifer overleed op 29-jarige leeftijd aan een overdosis. Ook zus Dakota overleed op 29-jarige leeftijd. Zij werd aangereden door een auto. Maar ik dwaal af, de drie broers die actief zijn in Hollywood zijn alle drie 1,70 of korter: Kieran zelf is 1,68, Macaulay is 1,70 en Rory 1,68. Ze zijn overigens alle drie korter dan hun vader, acteur Kit Culkin, die 1,78 is.

succession laatste seizoen

David Faustino

David Faustino? Jawel, je kent hem wel, Bud Bundy uit de serie Married… with Children. De Amerikaanse acteur is 1,60 m. Zijn eerste rol speelde hij in 1980, toen was hij nog maar zes jaar oud. Faustino acteert nog steeds en heeft een tijd geschreven en een tijd geproduceerd maar het is allemaal niet echt van de grond gekomen.

Foto: Gage Skidmore uit Peoria, AZ, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Daniel Radcliffe

De Engelse acteur werd in één klap wereldberoemd dankzij zijn rol als Harry potter. Hij was nog maar 11 jaar oud toen hij de rol van de jonge tovenaar voor het eerst vertolkte in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Radcliffe heeft sindsdien in veel andere films gespeeld. Hij kiest niet altijd even succesvolle films maar het zijn meestal wel interessante projecten, zoals Guns Akimbo en Swiss Army Man, een beetje out-of-the-box. Daniel Radcliffe is 1,65 meter lang.

films 2020
Daniel Radcliffe in Guns Akimbo

Martin Freeman

Freeman is 1,70 meter, maar hij vertolkt regelmatig rollen waarbij hij korter overkomt dan hij is. Zo speelde hij onder meer de rol van Bilbo Baggins in the Hobbit trilogie. Ook in de serie Sherlock, waar hij de rol van dr. Watson vertolkt, lijkt hij kleiner dan hij is, doordat hij meestal naast Benedict Cumberbatch staat die juist weer relatief lang is met zijn 1.83 m.

Martin Scorsese

Martin Scorsese is natuurlijk geen acteur maar een regisseur. Scorsese is bekend van films zoals Taxi Driver, Goodfellas, Raging Bull en The Wolf of Wall Street. Toch wilde ik hem vermelden omdat ik hem eerder dit jaar live in Cannes zag. Hij liep naast Robert De Niro en Leonardo DiCaprio in het kader van de promotie van zijn nieuwste film Killers of the Flower Moon. DiCaprio is 1,83 en De Niro is 1,77 dus Scorsese’s lengte viel toen extra op. De Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf is 1,63 meter.

Danny Trejo

Danny Trejo kennen we van rollen als badass crimineel in verschillende films, o.a Desperado, From Dusk till Dawn en Machete. De Amerikaans acteur is inmiddels 79 jaar oud. Die man heeft een bizar leven geleid met een verleden vol misbruik, geweld en criminaliteit. Als tiener zat hij al zwaar aan de drugs en belandde hij regelmatig in de bak. In totaal bracht Trejo zo’n 11 jaar van zijn leven in de gevangenis door.

Zijn gevangenistijd besteedde hij optimaal want hij werd daar een hele goede bokser en hij haalde er zelfs zijn middelbare school diploma. Later werkte Trejo als figurant waarna hij steeds grotere filmrollen binnensleepte. Wil je meer over het wilde leven van Danny Trejo weten, dan kun je de biografische film Champion kijken. Danny Trejo is 1,67 m lang.

Danny Trejo in Desperado

Jason Schwartzman

Jason Schwartzman is 1,68 meter. Hij is één van mijn favoriete acteurs en telg van de Coppola familie. Hij speelt regelmatig in Wes Anderson films, zoals The Darjeeling Limited, the Grand Budapest Hotel en Asteroid City. Verder ken je hem misschien van Big Eyes, Scott Pilgrim vs. the World of Marie Antoinette. Jason werkt ook geregeld als stemacteur.

Jason Schwartzman in Asteroid City

Xavier Dolan

De Canadese acteur en regisseur Xavier Dolan is 1,69 meter. Zijn vader is een Egyptisch-Canadees acteur en zijn moeder een juf uit Quebec. Hij begon zijn carrière als kindacteur en speelde o.a in Matthias et Maxime en in Bad Times at the El Royale. Zijn eerste film regisseerde hij al op 20-jarige leeftijd. Verder was hij stemacteur voor ontelbaar veel rollen en is hij het gezicht van Louis Vuitton voor diverse campagnes.

Xavier Dolan
Xavier Dolan in Bad Times at the El Royale

Jonah Hill

Jonah Hill maakte in 2004 zijn acteerdebuut in de komedie I Heart Huckabees, naast gevestigde namen zoals Jason Schwartzman, Mark Wahlberg en Jude Law. Zijn acteercarrière ging al snel sky high met meerdere rollen per jaar, al speelde hij wel steeds vooral hetzelfde type rol in komedies. Later viel hij enorm af en werd hij gecast voor meer afwisselende rollen. Jonah Hill is 1,70 meter.

Joe Pesci

De Amerikaanse acteur werd door Robert De Niro opgemerkt door zijn bescheiden rol in The Death Collector in 1976. De Niro overtuigde Martin Scorsese om Pesci te casten in Raging Bull en de rest is geschiedenis. Sindsdien heeft Pesci regelmatig met Scorsese en De Niro samengewerkt. Hij speelt vooral in komedies (Home Alone) en in maffia/misdaadfilms (Goodfellas, Casino). Joe Pesci is vooral bekend om zijn hoge stem en schijnbaar kan de beste man ook buiten het scherm enorm schelden. Joe Pesci is 1,64 meter.

Ray Liotta, Robert De Niro en Joe Pesci/ Goodfellas

Michael J. Fox

De Canadees acteur Michael J. Fox was een grote ster in de jaren 80 dankzij zijn rollen als Alex in Family Ties en als Marty McFly in de Back to the Future-trilogie. Michael J. Fox is 1,64 meter. Hij is al 35 jaar getrouwd met actrice Tracy Pollan en ze hebben vier kinderen. In 1991 werd de acteur met de ziekte Parkinson gediagnosticeerd. Hij kon nog een hele tijd door met acteren maar in 2020 moest hij zijn carrière opgeven doordat de symptomen steeds heftiger werden.

jaren 80 kinderfilms

Emilio Estevez

De 1,67 meter lange Emilio Estevez maakte in de jaren 80 deel uit van de Brat Pack. Hij speelde in die tijd in films als The Breakfast Club, St. Elmo’s Fire en Young Guns. Alle meisjes vielen als een blok voor hem. Hij was op een blauwe maandag getrouwd met zangeres Paula Abdul (1m52). Papa Martin Sheen is net wat langer met zijn 1.70.

breakfast club film

En dan hebben we ook nog….

Ben Stiller

Grote Hollywood ster Ben Stiller is 1,70 m. Zijn vader Jerry Stiller, ook acteur, was 1,65 m.

Breckin Meyer

Je weet wel, de stoner uit Clueless. Hij acteert nog steeds. Zo was hij een tijd geleden te zien in de leuke serie Good Girls. Breckin is 1,65 m.

Charlie Chaplin en Buster Keaton

De legendarische komiek uit de tijd van de stomme films was 1,65 m. Een andere grote ster uit dezelfde periode was Buster Keaton, die ook 1.65 m was.

Géza Weisz en Danny de Munk

Twee acteurs van eigen bodem op de lijst. Géza Weisz is 1,68 m en de enige echte Ciske de Rat een cm langer met 1,69 m.

Jack Black

De bekende Amerikaans acteur en muzikant Jack Black is 1,68 meter.

Dave Franco

De acteur (Now You See Me, Nerve) en jongere broer van James Franco is 1,70 meter. Hij is getrouwd met Alison Brie (1,60 m). Zijn broers James en Tom zijn beiden langer met 1,80 en 1,85.

Elliot Page

De acteur uit Umbrella Academy en Juno is 1,55 meter.

Martin Lawrence

De acteur, onder meer bekend van de Bad Boys films en een shitload aan komedies, is 1,70 meter.

Elijah Wood (en Dominic Monaghan)

Elijah is bij het grote publiek vooral bekend als Frodo uit LOTR, maar hij acteert al superlang en heeft in zijn carrière meer dan 120 (!) rollen vertolkt. Elijah Wood is 1,68 m.

Dat doet me er overigens aan denken dat Dominic Monaghan, die Merry speelt in LOTR (en Charlie in Lost) 1,70 m is.

Richard Dreyfus

Wellicht niet heel bekend bij de jongere lezers maar Richard Dreyfus was een grote ster in de jaren 70 en 80 en hij acteert nog steeds. Je kent hem sowieso uit Jaws. Richard Dreyfus is 1,65 meter.

Kevin Hart

De Amerikaanse acteur, komiek, schrijver, regisseur en producent is 1,59 meter. In 2019 kreeg hij een ernstig auto-ongeluk waar hij inmiddels van hersteld is.

Simon Helberg

Simon Helberg is voornamelijk bekend van zijn rol als Howard Wolowitz in de serie The Big Bang Theory. Hij is 1,63 m.

James McAvoy

De Schots acteur, bekend van zijn rollen in onder meer Atonement, Glass, Split en X-Men is 1,70.

Seth Green

De knappe roodharige acteur, komiek, stemacteur en producent speelde onder meer in drie Austin Powers films en in Buffy the Vampire Slayer. Seth Green is 1,63 m.

Dustin Hoffman

De beroemde Amerikaanse acteur is inmiddels al 86 jaar oud en hij acteert nog steeds. Zijn allereerste rol ooit vertolkte hij in 1961. Dustin Hoffman is 1,67 meter.

Scott Caan

De Amerikaanse acteur is 1,67 m en vooral bekend van zijn rol in Ocean’s Eleven. En 12. En 13.

Tom Holland

De 27-jarige Engelse acteur – en supergoede danser – bekend van zijn rol als Spider-Man is 1,69 m.

Zo, dat is nog eens een behoorlijke lijst geworden. Wat vind jij ervan dat de lengte van een man zo’n issue is?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Ik moest ook meteen aan Tom Cruise denken! Wat een lange lijst nog zeg. Mijn jongste zoon is ook maar 1,60. Ik zal hem deze lijst eens laten zien : )

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Ik zou zelf een kleinere man wel een dingetje vinden. Gelukkig is dat geen probleem want ik ben niet zo groot.

 3. Ach ja, niet iedereen kan lang zijn natuurlijk. Van de meeste van deze acteurs wist ik trouwens niet dat ze onder de 1.70 waren.

 4. Claire schreef:

  Er staan een hoop mooie mannen op je lijstje! Gelukkig ben ik zelf ook niet zo lang, haha!

 5. Persoonlijk vind ik een lange(re) man ook mooier dan een iets kortere.
  Maar nooit gedacht dat er toch zoveel ‘korte’ acteurs zijn. Ik vind 1,70 niet bepaalde kort, eerder normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.