Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: Wildwoud

Boekentip: Wildwoud

boekrecensie wildwoud

Geschreven door Little Miss

Wildwoud is een heel dik (323 pagina’s) en een heel erg spannend boek! Het is geschreven door Colin Meloy en de illustraties zijn getekend door Carson Ellis. Colin Meloy is eigenlijk de zanger (en songwriter) van de band The Decemberists. Wildwoud is zijn eerste kinderboek. Colin Meloy heeft nu ook een deel 2 van geschreven maar die is nog niet in het Nederlands te krijgen, alleen in het Engels nog. Het heet “Under Wildwood: The Wildwood Chronicles, Book II“. Er is heel veel fantasie in Wildwoud en sommige stukjes zijn ook heel grappig. Ik vond het heel leuk om het te lezen dus heb ik er een recensie over geschreven. 

kooi

Het verhaal

Wildwoud gaat over een meisje: Prue! Waneer Prue op een dag met haar broertje Mac naar de speeltuin gaat, word Mac ontvoerd door een zwerm kraaien! Ze nemen het babytje mee naar de onbegaanbare wildernis… Prue besluit niks tegen haar ouders te zeggen en Mac zelf te gaan zoeken. Ze gaat hem zoeken samen met haar vriend Curtis en die ontdekken wat voor gruwelijks Alexandra met Prue’s broertje wilt doen! En zo begint een geweldig avontuur met een hoop rare personages en gevaarlijke mensen!

Wat ik vond

Ik vond het een ontzettend leuk boek en sommige stukjes grappig en sommige stukjes ontroerend, eigenlijk een beetje van alles wat! Er zitten ook wel een beetje enge stukjes tussen.

formulier

Maar ik vond het verder echt een heel gaaf boek en ik heb er op school mijn boekbespreking over gedaan. Ik ga zeker deel 2 lezen!

Update september 2013! Deel 2 is uit! Wildwoud: de onderwereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »