Ga naar de inhoud
Home » De short movie voor Vaiana: Inner Workings

De short movie voor Vaiana: Inner Workings

vaiana

Enkele dagen geleden was ik naar de bioscoop met mijn kleinste man. Wij gingen naar Vaiana, en vonden het beiden een erg mooie animatiefilm maar daar is al een recensie over. Ik wil jullie vertellen over de ‘voorfilm’, het kort filmpje dat vaak vóór een Disney Pixar film getoond wordt. Het is een filmpje van 6 minuten en het heet Inner Workings.

Leo Matsuda heeft de film geschreven en geregisseerd. Matsuda werkte eerder al mee voor o.a Wreck-It Ralph and Big Hero 6. Veel kinderen zullen Inner Workings best een maffe film vinden. Er zat een jochie naast me die tegen zijn vader iets zei in de trant van ‘dit is geen kinderfilm’ en mijn kleine man noemde het filmpje ‘weird’, ‘vaag’ en ‘raar’. Ik vond zelf het filmpje wel echt heel leuk.

Hart vs verstand

Het gaat over Paul, een beetje een suf mannetje dat op safe speelt en geen risico’s durft te nemen. Hij is best bang voor van alles en nog wat. Elke dag begint dezelfde routine opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wekker, douche, ontbijt, lopen naar het werk, werken, eten, slapen, en weer opnieuw beginnen. Hij zit dus vastgeroest in een saai leventje – je weet wel, dat 9 tot 5 cliché beeld – maar dan in een soort van 80s Amerikaanse setting. Dan ben ik dus verkocht 🙂

Wij volgen Paul vanuit zijn binnenste. Ja, nee, het heeft echt een andere insteek dan Binnenstebuiten. Het is in dit geval voornamelijk een strijd tussen de hersenen en het hart. Kennen we dat niet allemaal? Volg je je hart of volg je je verstand? Ja, we zien ook de longen, maag en de blaas aan het werk maar die zijn van ondergeschikt belang in de film.

Lava vóór Binnenstebuiten

Ik ben wel altijd benieuwd naar de shorts vóór de Disney Pixar films. Hieronder zie je een stukje van de short vóór Binnenstebuiten. Die vond ik heel mooi en het had niet misstaan als short voor Vaiana eigenlijk.

Vinden jullie de shorts voor de animatiefilms van Disney Pixar ook zo leuk?

 

 

4 reacties op “De short movie voor Vaiana: Inner Workings”

  1. Disney Pixar is echt leuk. Ook leuk dat ze zo’n kleine filmpjes voor de lange film afspelen.
    Wat vond je van Vaiana? Ik wil deze graag zien met mijn kleine neefjes (7 en 3,5) maar twijfel of het iets voor hen is. Bedankt!

    1. Superleuk, echt een aanrader! Mijn zoontje van 9 vond het, in zijn woorden “geweldiger dan Kubo”, en dat wilt wat zeggen 🙂 Er is wel een soort van lavamonster die misschien eng is voor je kleinste neef!?

  2. Ik ga vaak naar bioscoop, maar af en toe naar een kinderfilm met mijn zoon. De laatste keer wast Mees Kees. Dit lijken mij ook leuke films. De animatiefilms van Disney Pixar zij mij minder bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »