Ga naar de inhoud
Home » Boutique hotel De Salon van Fagel gaat all the way naar wonderland

Boutique hotel De Salon van Fagel gaat all the way naar wonderland

queen's quarters

De Salon van Fagel is een boutique hotel gelegen in hartje Den Haag, op loopafstand van Paleis Noordeinde en het Binnenhof. Je zou er zo aan voorbijlopen want aan de buitenkant is amper te zien dat hier een hotel schuilt. Laat staan een hotel met een geheime binnentuin, waar het op een zonnige dag heerlijk toeven is. Eenmaal binnen wacht jou een ware Alice in Wonderland wereld!

Achttien kamers

Tot voor kort waren er slechts zes kamer in het monumentale pand. Dit is nu uitgebreid naar achttien. De originele details in De Salon van Fagel zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. Alles is hier met zorg ingericht, je merkt dat er iemand (eigenaresse Sandra) achter dit hotel schuilgaat met passie en hart voor de zaak.

Originele details

Elke kamer is uniek en kleurrijk ingericht met oog voor detail en een verwijzing naar Alice in Wonderland. Op de bovenverdieping zijn de gangen zwart wat bijdraagt aan het gevoel van vervreemding. Gelukkig hangen daar grote roze neonletters met Queen’s Quarters. Wist ik meteen dat ik goed zat 😉

Luxe en duurzaam

De kamers zijn juist heel licht met grote ramen en in sommige gevallen uitzicht op de mooie binnentuin. Drie kamers hebben een eigen balkon. De kamers stralen luxe en comfort uit. De badkamers zijn ruim, strak en ultra chique, met marmeren tegels en koperen kranen. De Salon van Fagel heeft geïnvesteerd in duurzaamheid door volledig van het gas af te gaan en digitaal regelbare verwarming te installeren. Zo kan het ook!

hotelkamer
badkamer salon van fagel

De namen van de kamers verwijzen wederom naar Alice met namen als Mad Hatter Hideout of White Rabbit’s Secret. In elke kamer is wel ergens een dier te vinden, of het nu een beeld van een leeuw is, een lamp van een vogel of een kussen met konijnen – het is een bonte stoet. Handig om te weten voor gezinnen: op een aantal kamers bestaat de mogelijkheid om met vier personen te slapen.

alice verwijzingen
details hotelinrichting
details

Ontbijt voor iedereen

Extra leuk: je hoeft er niet te slapen om er te ontbijten. Iedereen mag ‘s morgens aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt. Dat kan tussen 8h en 11h30. Het ontbijtplateau bestaat o.a uit Gaasterlands boerenschouderham, biologische yoghurt, versgebakken croissants, heerlijk Alpenbrood en kakelverse eitjes of pancakes. Oh la la!

Wellicht wordt dit hotel binnenkort toegevoegd aan mijn lijstje met beste hotels van Den Haag maar ik heb er niet geslapen dus ik kan het nog niet beoordelen. Wat ik tot nu toe gezien heb is in ieder geval alleen maar positief: luxe, persoonlijk, smaakvol ingericht en centraal gelegen.

alice wonderland quote

Meer informatie kun je vinden op de site van De Salon van Fagel. Lijkt het jou een leuk hotel?

4 reacties op “Boutique hotel De Salon van Fagel gaat all the way naar wonderland”

  1. Wat een leuk thema, ook deze gaat op mijn to do lijst! En fijn om gezinskamers te hebben. Extra leuk met AiW en dieren voor de kids om samen te delen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »