Ga naar de inhoud
Home » Shop de leukste kleurboeken voor volwassenen

Shop de leukste kleurboeken voor volwassenen

kleurboeken

Kleuren om te ontspannen, is dat een ding? Ja, zeker, ‘kunsttherapie’ werkt goed. Zie het als een vorm van mediteren of mindfulness. Focus volledig op de kleurplaat, waardoor je hersenen even rust krijgen. Even pauze. Dat hebben we allemaal wel nodig in deze bizarre tijd. Je hoeft niet eens binnen te lijntjes te kleuren 😉 Ga lekker los! Wij zochten (en vonden) de mooiste en leukste kleurboeken voor volwassenen.

De 19e eeuw kleuren

mooie kleurplaten

De kleurplaten in dit kleurboek voor volwassenen zijn geïnspireerd op de 19de eeuw. Denk aan bloempatronen, de amandelbloesem van Vincent van Gogh, Volendamse klederdracht en een kleurplaat van Koningin Anna Paulowna. De kleurplaten worden afgewisseld met quotes uit de 19e eeuw. Het kleurboek is uitgevoerd met dik papier en is daarmee geschikt voor potloden én viltstiften.

Koninklijke kleurplaten

kleurboeken voor volwassenen

Dit koninklijke kleurboek moet je dan wel uit Engeland bestellen maar dat is de moeite waard, hoe cool is deze moderne koningin van Engeland wel niet? En het boek zit vol met Engelse royalty. Mogen we er ook eentje met Willem-A, Maxima en familie?

kleurboek voor volwassenen

Ben je niet zo koninklijk ingesteld? In dezelfde reeks is er ook een kleurboek van Danny DeVito, daar moest ik stiekem wel om lachen hoor 🙂

Frida Kahlo mandala’s

kleurboek kunst

Als Frida liefhebber kon er vanzelfsprekend geen Frida Kahlo kleurboek ontbreken. Uit deze reeks hebben we Frida en Picasso hier in huis. Frida voor mij en Picasso was voor mijn kinderen. Deze boeken zijn echt heel tof, de combinatie van mandala en kunstenaars doet het goed. Ze zijn niet ingewikkeld maar je kunt er wel je creativiteit mooi op loslaten. Er zijn meer kleurboeken in deze reeks, waaronder eentje van Van Gogh.

De wereld rond

kleurboeken volwassenen reizen

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik mis reizen enorm. Gelukkig zijn er nog best wat kleurboeken om de wereld mee rond te reizen. In dit boek kleur je historische kastelen en bijzondere musea, het Alhambra in Spanje en het Opera House in Sydney, de piramide van het Louvre in Parijs en nog veel meer.

kleurboeken

Met het kleurboek hierboven reis je op een andere manier. In dit boek kleur je de vrouwen van de wereld. Mooie illustraties!

Kleurplaten door een puzzel artiest

mooie kleurboeken

Dit kleurboek zal de ‘meer ervaren’ kleurwonder zeker aanspreken. De illustraties van deze wonderlijke kleurplaten zijn getekend door een puzzelartiest en dat merk je ook wel vind ik. De platen zijn enorm gedetailleerd en soms echte zoekplaten. Hier ben je uren mee zoet!

kleurplaten ingewikkeld

Marvel kleurboek

Dit kleurboek is perfect voor Marvel fans. Thor, Iron Man, Hulk, Wolverine, Spider-Man, Daredevil…Ze zijn er allemaal én je kunt ze ook nog eens uitscheuren en aan je muur hangen. Omdat superhelden niet alleen voor kinderen zijn! 🙂

kleurboek marvel

Botanische tuin

Dit elegante kleurboek is schitterend vormgegeven, van binnen én van buiten. Het neemt je mee door 96 pagina’s vol tuinen, bloemvelden, vijvers en moestuinen. Tussen de bladeren zijn er soms dieren verborgen.

mooie kleurplaten

Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen.

Modebewust kleuren

fashion kleurboeken

Dit is werkelijk een prachtig kleurboek en zal menig modeliefhebber (zoals ik!) heel gelukkig maken. Helaas zit er een verwachte levertijd van 11 weken op via Bol dus als je er haast mee hebt, dan kun je hem beter bestellen via Amazon.

Mindful kleuren

De dierenillustraties in dit kleurboek zijn heel gedetailleerd waardoor je echt geconcentreerd te werk kunt gaan en je focus er 100% op kunt leggen.

Wat ook heel fijn is in dit kleurboek is dat het papier slechts aan één kant gedrukt is, waardoor je het ook met stiften kunt kleuren en daarna lekker op kunt hangen.

Tattoo liefde

Als je op zoek bent naar stoere kleurplaten, dan is dit boek met maar liefst 100 tattoo ontwerpen om in te kleuren vast wel iets voor jou. Bonus: je krijgt er ook meteen inspiratie van voor je volgende tatoeage.

Wat veel keus hè? En dat is nog maar een mini-selectie. Kleur jij wel eens of heb je er het geduld niet voor? Heb jij nog tips voor mooie kleurboeken?

12 reacties op “Shop de leukste kleurboeken voor volwassenen”

  1. Kleuren niet zo vaak, wel tekenen, maar meestal vind ik deze mooier als ik ze in zwart-wit hou. Maar ik heb ook een kleur boek thuis voor volwassenen. Het is heerlijk relaxt om te doen. Ik snap mensen wel hoor!

  2. Oh wauw wat zijn er een hoop verschillende kleurboeken.
    Je blog sluit mooi aan bij een blog dat ik een paar weken terug schreef, ook over kleurboeken voor volwassenen haha.

  3. Kleuren wordt inderdaad al heel lang in de GGZ gebruikt ter ontspanning. Mandala’s, maar ook andere dingen. van daaruit zijn kleurboeken voor volwassenen ook ontstaan, dan voelen mensen zich minder onnozel bezig of ‘als een klein kind’, het is immers voor volwassenen. Het werkt inderdaad écht. 😉

    Ik gebruik ze af en toe dan weer om zelf inspiratie op te doen om zelf te gaan tekenen. Dat kan dus ook. 😉

  4. Heerlijk om te kleuren. En goed om te lezen dat er ook zoiets bestaat als modebewust kleuren. Kom maar op met die fashion kleurplaten zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »