Ga naar de inhoud
Home » Spellen: Grimaces

Spellen: Grimaces

kaartspel djeco

Grimaces is een heel leuk spel! Ik speel het vaak met m’n vrienden en zij vinden het ook altijd leuk! ‘Grimaces’ betekent in het Frans gekke bekken. Het hele spel draait dan ook om gekke bekken!

Spellen van Djeco
Spellen van Djeco

Het is een spel van het merk Djeco. Mijn moeder vindt Djeco hele mooie plaatjes hebben dus toen kocht ze heel vaak dingen van Djeco voor ons zoals puzzels, boeken met kleurplaten en dus ook spellen. De spellen zijn vaak echt heel erg leuk!

acloseup

De spelregels

Er staat dat het van 6 tot 99 is maar je kunt het vast ook spelen wanneer je 100 bent . Je kunt het spelen met 3 tot 5 spelers en er zijn 72 kaarten (18 kleine en 18 grote kaarten met rode achterkant en 18 kleine en 18 grote kaarten met groene achterkant). Je doel is om alle gekke bekken te onthouden en het winnende team te worden!

Team één pakt een klein rood kaartje en kijkt ernaar. Dan doen ze hem na. Team twee pakt de grote groene kaarten en overlegt welke grimace team één na doet. Dan kiezen ze die kaart dicht voor zich en team één doet het kaartje daarnaast, ook dicht. Dan is team 2 aan de beurt. Aan het einde van het spel draai je de kaarten om de beurt om en degene die het goed heeft geraden krijgt voor die kaart de punt. Dan punten tellen en het team met de meeste punten, die wint!

ajongens

Wat ik vind

Ik vind het een heel leuk spel en krijg er maar geen genoeg van om ermee te spelen! Wanneer we het met vrienden spelen wordt iedereen altijd heel erg melig, dat is wel heel grappig.

Little Miss doet gek
Little Miss doet gek

De gekke bekken zijn ook allemaal leuk, behalve dat er sommige wel héél erg op elkaar lijken. Maar dat is natuurlijk om het andere team te misleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »