Ga naar de inhoud
Home » Wie is Sara Stockbridge

Wie is Sara Stockbridge

Sara stockbridge

Bij een rebelse ontwerpster hoort een rebels model. Sara Stockbridge is nu een jaartje ouder maar ze is in het verleden vele jaren het lievelingsmodel van Vivienne Westwood geweest en ook al heeft de ontwerpster daarna andere muzes gehad, wordt Stockbridge nog steeds gezien als DE muze van Westwood.

God Save Sara (c) Nick Knight, 1987
Koningin van Westwood (c) Nick Knight, 1987

Sara werd in Engeland geboren op 14 november 1965 en was een heel bekend model in de jaren ’80. Voor Vivienne Westwood vertegenwoordigde ze de Punk-chique stijl waar Westwood zo bekend om is. Ze was de koningin van Westwood en is in die tijd ook vaak te zien met een kroon op en koninginnen gewaad als knipoog naar het Engels koningshuis.

Stockbridge en Susie Bick op de catwalk, 1990
Stockbridge en Susie Bick op de catwalk, 1990

Goedlachse levensgenieter Sara was bekend om haar ondeugende loopjes op de catwalk en haar talent om niet te vallen op de onmogelijke schoenen van Vivienne! Ze stapte uit het modellen bestaan toen haar zoon Max geboren werd en is tegenwoordig schrijfster.

Sara Stockbridge
Rebels (c) Ellen von Unwerth

Ze heeft al twee boeken op haar naam staan en tot grote vreugde van haar fans heeft Sara de review gedaan van de s/s 2012 Red Label show van Westwood.

Sara (c) Declan J. Ryan, 1987
Sara (c) Declan J. Ryan, 1987

Suzanne Mizzi volgde Sara een tijd op als muze van Westwood. Helaas stierf dit prachtig model te jong door kanker. Andere muzen zijn geweest het prachtig donker model en dj Tolula Adeyemi en pittige actrice Pamela Anderson. Vivienne Westwood haalt duidelijk inspiratie uit krachtige sterke dames zoals zijzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »