lego expo

Think (c) Sawaya

En jij maar denken dat de droombaan van de meeste jochies politie- of brandweerman is maar wat dacht je van wereldberoemde LEGO kunstenaar. De hele dag door met LEGO spelen?!

Yellow (c) Nathan Sawaya
Yellow (c) Nathan Sawaya

Van jurist naar LEGO kunstenaar

De Amerikaan Nathan Sawaya ging er in ieder geval voor. Tenminste, eerst was hij jurist maar dat bleek niet zo creatief uitdagend als levensgrote 3D beelden creëren met LEGO blokjes dus ja…toen werd hij LEGO kunstenaar. Hij vindt het belangrijk om kunst toegankelijk te maken en dit is een manier om dat te bereiken.

Over een beeld dat qua maat overeenkomt met een mens doet Nathan Sawaya ongeveer 2 à 3 weken en gebruikt hij tussen de 15 à 25 duizend LEGO bouwsteentjes. Hij gebruikt de gewone LEGO steentjes die je in de winkel koopt en lijm, meer niet.

In de clip G.U.Y (en het Artpop filmpje) van Lady Gaga worden er ook enkele beelden van Nathan Sawaya gebruikt. Deze heeft hij speciaal voor die film gemaakt. Ook het gele beeld dat lijkt op Yellow is speciaal voor haar nagemaakt maar dan zonder het hoofd.

Flaming C (c) Nathan Sawaya
Flaming C (c) Nathan Sawaya

Tentoonstelling in Amsterdam Expo

Er is weinig dat Nathan Sawaya niet na kan bouwen met de beroemde bouwsteentjes. Je moet er nog even een maandje op wachten maar vanaf 29 mei t/m 31 juli kun je de bijzondere kunstwerken zelf gaan bekijken tijdens de tentoonstelling ‘The Art of the Brick’ in Amsterdam Expo. Er zullen 75 kunstwerken te zien zijn waaronder een enorme T-Rex skelet gemaakt van circa 80 duizend LEGO blokjes, een Moai en wereldberoemde schilderijen zoals Da Vinci’s Mona Lisa en De schreeuw van Edvard Munch.

De Sterrennacht van Van Gogh en de artiest (c) Nathan Sawaya
De Sterrennacht van Van Gogh en de kunstenaar zelf (c) Nathan Sawaya

De expositie zal een publiek van alle leeftijden aanspreken en er zal voor de kleintjes natuurlijk ook ruimte zijn om zelf een LEGO kunstwerkje te bouwen. Meer werk van Nathan Sawaya zien? Check zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »