Ga naar de inhoud
Home » Recensie: Rio 2

Recensie: Rio 2

rio deel 2

Hoi allemaal! Ik was afgelopen weekend naar Rio 2 in de bioscoop met mijn broertjes en mijn peetmoeder. Ik vond het een hele grappige film! Rio 2 is natuurlijk het vervolg op Rio die in 2011 uitkwam. In deel 2 zijn er nieuwe personages in gekomen en ik vind ze allemaal wel leuk! Lees zelf maar:

Het verhaal

De kinderen van Blu
De kids van Blu, van links naar rechts: Bia, Carla en Tiago

Blu en Jewel hebben inmiddels drie kinderen gekregen: Tiago, Bia en Carla. Ze zijn de enige blauwe ara’s van dat soort op de wereld. Nou, dat denken ze. Hun baasjes, Linda en Julio, hebben namelijk in de jungle misschien nog zo een vogel gezien. Jewel vindt dat helemaal geweldig en wilt erheen om het uit te zoeken. Ze vindt dat de kinderen meer moeten leren over waar ze eigenlijk vandaan komen. Blu maakt zijn buiktasje met GPS klaar en ze kunnen vertrekken. Daar ontdekken ze meerdere blauwe ara’s van hetzelfde soort! Maar Nigel (de gemene kaketoe uit Rio één) wilt wraak en volgt  de blauwe familie met Gabi en Charlie naar de jungle! Wanneer ze er zijn vinden Jewel, Tiago, Bia en Carla het daar heel leuk maar Blu, ook al doet hij zijn best, past niet goed in de jungle. Maar wilt Jewel wel weer weg?

Wat ik vond

Nigel en Gabi uit Rio 2
Gabi is verliefd op Nigel!

Er zijn in deel 2 dus veel personages bijgekomen en ik vind ze allemaal wel leuk! Er is een kikkertje bijgekomen (Gabi) en die is verliefd op Nigel en een soort van hulpje van Nigel, een miereneter (Charlie) die de hele tijd alleen wil eten. Dat waren wel mijn favoriete personages naast Blu, Jewel en Carla. Verder was het eigenlijk gewoon een hele grappige film! Ik vond wel de Nederlandse stemmen minder leuk dan de Engelse stemmen in deel 1. Wanneer hij op DVD komt wil ik heel graag de Engelse versie bekijken.

Algemene info

Rio 2
Blu wordt buitengesloten 🙁

Regie: Carlos Saldanha

Stemmencast (NL): Kim-Lian van der Meij, Jamai Loman, Charly Luske

Stemmencast (Originele versie): Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Rodrigo Santoro

Speelduur: 102 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »