Ga naar de inhoud
Home » Recensie: What Maisie Knew

Recensie: What Maisie Knew

films over scheidingen

Ik heb een paar dagen geleden de DVD van What Maisie knew gekeken. Het is een soort van moderne versie van een boek uit 1897, geschreven door Henry James. De adviesleeftijd voor de film is 12 jaar oud.

maisie knew film

Het verhaal

What Maisie Knew gaat over een zevenjarig meisje, Maisie. De ouders van Maisie, Susanna en Beale, zijn net gescheiden en vechten allebei om de voogdij over haar. Ze hebben constant ruzie.

Eigenlijk zijn beide ouders vooral bezig met zichzelf maar toch willen ze allebei wel de voogdij, ze willen gewoon winnen lijkt wel. Beale trouwt met de jonge oppas van Maisie, Margo. Dan hertrouwt Susanna ook met de barman Lincoln, maar niet omdat ze verliefd op hem is maar om sterker te staan in de voogdijzaak. Margo en Lincoln zijn allebei heel erg lief voor Maisie.

De ouders van Maisie krijgen steeds vaker conflicten en moeten meerdere keren naar de rechtbank. Door de ruzies en doordat Susanna en Beale veel van huis weg zijn door hun banen enzo moeten Lincoln en Margo eigenlijk meer voor Maisie zorgen dan haar eigen ouders! Maisie vindt hen steeds aardiger en andersom ook dus ze krijgen een steeds hechtere band. De rest verklap ik niet, dan moeten jullie de film zelf kijken!

Wat ik vond

Ik vond het een mooie film en ik vond het ontroerend wanneer Maisie even met Lincoln of Margo was en dat ze dan werd afgeleid van de hele vervelende thuissituatie. Scheiden is nooit leuk voor kinderen maar dit was allemaal extra erg omdat de ouders ook wel echt op elkaar gingen schelden en dat Maisie echt de ruzies kon horen enzo. Ik vond ook alle acteurs het heel goed doen. Vooral het meisje dat Maisie speelt, Onata Aprile, vond ik supergoed. Ik heb wel bewondering voor haar omdat ze heel erg echt overkomt, je vergeet soms bijna dat het een film is. Ze was nog maar 6 toen de film opgenomen werd! Echt supergoed!

Ik vond de film heel boeiend, maar voor andere kinderen waar de ouders niet van gescheiden zijn, denk ik dat het een saaie film zou zijn.

Ik vind het vooral een goede film om te kijken voor ouders die aan het scheiden zijn. Die zouden deze film moeten kijken. Het is zo een realistische film, dat ze denk ik misschien zouden beseffen dat ze niet teveel ruzie zouden moeten maken met het kind erbij, zoals de ouders van Maisie dat dus wel doen. Meer films over scheidingen vind je via de link.

Algemene info

Regie: Scott McGehee en David Siegel

Acteurs: Julianne Moore (de moeder), Alexander Skarsgård (Lincoln), Steve Coogan (de vader), Joanna Vanderham (Margo) en Onata Aprile (Maisie)

Speelduur: 99 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »