Ga naar de inhoud
Home » The French Dispatch van Wes Anderson | Trailer en poster

The French Dispatch van Wes Anderson | Trailer en poster

french dispatch wes anderson

Gisteren gaf Fox Searchlight de poster van de nieuwste Wes Anderson film, The French Dispatch, vrij en vandaag kregen we dan eindelijk de trailer te zien. Het ziet er nu al heel tof uit (scroll naar beneden voor de trailer). Ik ben helemaal hyped maar ik moet nog wachten tot de release op 24 juli!

poster the french dispatch
Illustratie door Javi Aznarez

De vaste lezers weten dat we vorig jaar naar Angoulême waren afgereisd om een paar dagen van de filmopnames van The French Dispatch mee te pakken. We hebben toen Wes Anderson aan het werk mogen zien tijdens de opnames van één filmscène. Ook zagen we meerdere filmlocaties, decors en props en de kinderen ontmoetten en spraken Timothée Chalamet. Het wordt straks dus extra leuk om The French Dispatch in de bios te zien omdat we dingen gaan herkennen. Ik herkende al wat op de foto’s en in de trailer.

Ja, daar ben ik dan met het The French Dispatch busje op de achtergrond

De cast

Er staan veel van Wes Anderson’s usual suspects op de affiche waaronder Bill Murray, Owen Wilson, Adrien Brody, Edward Norton, Jason Schwartzman, Saoirse Ronan en Tilda Swinton. Verder zien we nog een heleboel namen waaronder Benicio del Toro, Frances McDormand, Willem Dafoe, Léa Seydoux, Mathieu Amalric, Steve Park, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Morgane Polanski (dochter van) en Timothée Chalamet.

De meeste acteurs komen overeen met de lijst die ik gemaakt had tijdens de opnames. Het was toen nog heel erg gissen wie wel en wie niet meedeed. Ik zie bijvoorbeeld Kate Winslet niet op de affiche staan terwijl er toen werd gedacht dat ze ook een rol zou vertolken. De meeste namen komen wel overeen, geen grote verrassingen daar.

french dispatch trailer

Waar gaat The French Dispatch over?

Het verhaal is geschreven door Wes Anderson, Roman Coppola, Hugo Guinness en Jason Schwartzman. Het speelt zich af in het fictieve stadje Ennui-sur-Blasé. Een groot deel is, zoals gezegd, opgenomen in Angoulême (hier zie je wat foto’s van de decors).

Hoofdredacteur Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray) werkt met zijn team van journalisten bij de krant The French Dispatch, geïnspireerd op The New Yorker. De focus van de film ligt op drie artikelen die in de krant besproken worden, dus op drie verschillende verhalen.

Verder weten we dat Brody een kunsthandelaar speelt, Lyna Khoudri en Timothée Chalamet de studenten Juliette en Zeffirelli, Benicio een kunstenaar die in de bak zit en Léa Seydoux zijn muze en een gevangenisbewaarster.

trailer The French Dispatch

De trailer

En dan hier *trommelgeroffel* de (ge-wel-di-ge) trailer!

De muziek

Alexandre Desplat verzorgt de muziek trouwens weer. Hij werkt wel vaker met Wes Anderson samen, o.a voor Moonrise Kingdom, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel (waar hij tevens een Oscar voor won) etc etc…Volgens mij heeft die man dagen van meer dan 24 uur of zo óf hij slaapt gewoon nooit. Als je ziet voor welke films hij allemaal de muziek heeft gecomponeerd, niet normaal!

the french dispatch film

The French Dispatch wordt op 24 juli verwacht, ook al zal het in sommige landen helaas wat later pas in de bios te zien zijn (voorlopig zag ik Frankrijk staan op 26 augustus en Engeland op 28 augustus dus even in de gaten houden). Ben jij een Wes Anderson fan?

10 reacties op “The French Dispatch van Wes Anderson | Trailer en poster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »