assepoester schoenen
| |

Schoenen, schoenen, schoenen en meer schoenen

Wie houdt er van mooie schoenen? Put your hands in the air! Ik heb maar één paar schoenen – enkellaarsjes eigenlijk. Ja, echt. En een stuk of zes paar sandalen. Net als dat ik meer bikini’s en badpakken heb, dan ‘normale’ kleding. Helaas werd mijn vakantiebestemming afgelopen zondag code oranje 8 uur voordat onze trein vertrok en viel onze vakantie in het water. Niks geen sandalen dus. Wat doe je als je al acht maanden op die vakantie wacht en dat het, net wanneer je denkt dat het echt niet meer mis kan gaan, toch niet doorgaat? Juist ja, huilen – schoenen kopen!

Ik ben alvast aan het kijken voor de winter. Ik draag eigenlijk altijd enkellaarsjes. Dat vind ik lekkerder lopen dan ‘gewone’ schoenen. Daarnaast vind ik hoge hakken prachtig om te zien maar erop lopen, ho maar, dat wordt hem niet. Ik moet mezelf dan ook altijd tot de orde roepen omdat ik geneigd ben om hakken te kopen omdat ik ze zo mooi vind maar achteraf dus spijt krijg. Eigenlijk is een klein hakje perfect voor mij.

Laarsjes galore

Dr. Martens in het bijzonder en biker boots in het algemeen vind ik altijd heerlijk zitten maar ik twijfel de laatste tijd of er een maximale leeftijd aan zit om die te dragen. Het zijn toch best jeugdige schoenen. Of niet? Wat vinden jullie? De laarzen op de foto hieronder vond ik bij de Bijenkorf. Ik vind ze allemaal wel erg leuk eigenlijk.

laarzen winter 2020

En sja, zoals ik al zei, ik houd van hoge hakken maar ik kan er niet goed op lopen. Ik viel als een blok voor de twee paren rechts. Die bovenste vind ik leuk omdat het stoer is maar toch wel erg vrouwelijk. Misschien dat ik er ook beter op kan lopen aangezien de hak lekker dik is. De onderste vind ik elegant en ik houd ervan dat het een iets minder gangbare kleur is maar toch passen ze eigenlijk overal wel bij.

Gebreide Chelsea laarsjes

Ik zit ook te denken aan een paar elegante zwarte Chelsea boots, die zijn handig voor werk, ze lopen lekker én zijn makkelijk te combineren.

Iconische schoenen in films

Kijk jij naar schoenen in films of vallen die jou niet echt op? Ik let er altijd heel erg op. Op zich is het wel grappig want de schoenen die ik vaak het leukste of mooiste vind zou ik zelf nooit dragen.

De rode schoentjes uit The Wizard of Oz

De magische rode schoentjes die Dorothy (Judy Garland) draagt in The Wizard of Oz zijn wereldberoemd. Ze hebben door de jaren heen ook veel kunstenaars geïnspireerd. Dit zijn toch wel de beroemdste schoenen uit de filmgeschiedenis.

schoenen uit films

The Breakfast Club

Wie de schoen past….In de eerste secondes van bovenstaande clip zie je dat elk personage in deze iconische 80s film de schoenen aanheeft die bij zijn/haar karakter past….

The Cobbler

Eigenlijk is The Cobbler best een suffe komedie met Adam Sandler maar, het draait wel om schoenen 🙂 en het is stiekem best vermakelijk. Een schoenmaker komt erachter dat hij een ander persoon kan worden wanneer hij andere schoenen aandoet.

schoenen Adam Sandler

De Manolo Blahnik’s van Carrie Bradshaw in Sex and the City

schoenen beroemd

Wanneer we zeggen schoenen in films, dan zeggen we Sex and the City. Wat komen er toch geweldige schoenen voorbij in de serie en films. Carrie werd zelfs ten huwelijk gevraagd met een paar schoenen, Manolo Blahnik’s mind you. Die kleur! Love it!

The Kingmaker

Een van de meest krachtige documentaires van de laatste jaren is het net uitgekomen The Kingmaker. De docu gaat over Imelda Marcos, de weduwe van voormalige dictator van de Filipijnen Ferdinand Marcos. Inmiddels is Imelda Marcos al 91 jaar oud maar nog steeds in en in slecht. Miljarden werden er door de dictator en zijn vrouw ontvreemd. Ondertussen leefde de bevolking in diepe armoede.

Eigenlijk vraag je je de hele docu af ‘hoe dan?’. Hoe kan deze vrouw elke dag schaamteloos naar zichzelf kijken in de spiegel? Maar voordat ik heel erg afdwaal: de beste dame had 3000 paar schoenen. Drie duizend….! Daar kom ik dan met mijn enkellaarsjes…

De gele Onitsuka Tigers uit Kill Bill

We kunnen gerust stellen dat Uma Thurman ‘Onitsuka Tiger’ eigenhandig weer op de kaart heeft gezet toen ze een paar droeg in Kill Bill in 2003.

Onitsuka Tiger schoenen Kill Bill

Forrest Gump

schoenen kopen

Run, Forrest, run!

Vergeet niet te vertellen wat jij vindt van mijn Dr. Martens dilemma? Welke schoenen draag jij het liefst?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

 1. Ik droeg eigenlijk altijd hoge hakken maar sinds de geboorte van mijn zoontje bijna altijd sneakers.

 2. Jouvence schreef:

  Ik vind Dr. Martens sowieso niet mooi, dus zou ze ongeacht de leeftijd nooit dragen 😉 Ik draag het liefst sneakers, maar een killerheel op z’n tijd vind ik ook helemaal prima.

 3. Ik heb vroeger echt hoge hakken gedragen van bijna 10 cm en super fijn, maar als ik dat nu nog durf dan sla ik steeds mijn voeten om 🙂

 4. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Dr Martens zijn bij veel mensen favoriet, maar ik vind ze voor mijzelf niets. Ik hoor ook dat je ze echt moet inlopen en dat dat de nodige blaren met zich meebrengt voordat ze goed en fijn zitten

  1. Haha echt, wat raar!? Zowel mijn dochter als ik hebben in de loop der jaren heel wat Dr Martens versleten en nog nooit een blaar gehad. Daarom vind ik ze ook zo fijn, ze zijn zo comfortabel!

 5. Je mag het vaak niet zeggen dat op een bepaalde leeftijd bepaalde kleding niet meer zo goed staat. Dr. Martens zijn voor mij inderdaad wel een twijfelgeval.

 6. Ik heb Dr. Martens met zo’n hoge hak. Loop er in de winter bijna altijd op. Heerlijk!

 7. ik kan niet meer op hakken lopen dus heb ik een verzameling van nike’ en fila’s en buffalo’s

 8. Er zitten er een paar hele mooie boots bij! Ik ben zelf meer van de sneakers en heeeel af en toe pumps. Maar ik denk dat ik dit jaar ook meer boots ga aanschaffen.

 9. Ik loop zelf hey liefst op sneakers. Of kistjes. Of laarzen.ook hier een zeak voor mooie hakken, maar ik kan ze niet dragen vanwege mijn steunzolen.

 10. Wat een heerlijk artikel weer!

  Hier loop ik het liefste op ballerina’s, sneakers of enkelboots!
  Vorig jaar te hoge hakken aangehad, waardoor ik een zware blessure heb opgelopen, dus een klein hakje is echt de max.

 11. Ik weet niet waarom – en ze passen waarschijnlijk ook nergens bij – maar die blauwe slangenprintlaarsjes roepen mijn naam. Die van jou ook?

 12. Ik ben ook dol op schoenen! Nee joh, er zit geen maximale leeftijd aan het dragen van docs. Een moeder van een vriendin van mij draagt ze ook al jaren, en die droeg ze al voordat ze “in” werden.

 13. Liep vroeger altijd op hakken maar dat kan ik nu echt niet meer. Trek ze soms nog wel aan naar een feestje maar niet om te shoppen haha. Dsn pak ik lekker sneakers of leuke laarsjes

 14. Herkenbaar! Ik denk dat ik ondertussen zo’n 40 paar schoenen heb haha. Deze schoenen tik is bij mij als peuter al begonnen.

  Er staan een paar leuke boots tussen! De dr. Martens heb ik zelf gisteren besteld.

 15. ik liep altijd op sleehakken maar dat gaat nu niet meer dus ik ben een fila en nike en buffalo shoes freak

 16. Ik loop bijna altijd op nike’s ook jeugdig en ik ben 37 maar in nikes heb ik het minste last van mijn voeten, Daarnaast heb ik berkenstock slippers voor de zomer en drie paar sandalen een platte en 2 met platau zolen. Een paar super mooie leger groene cowboy laarzen. Een paar donker groene schoenen met een enorme hak voor feestjes! En mijn beige bjorn borg laarsjes voor grote wandeltochten. Oooh wacht ik heb ook nog 2 paar platte rode laarzen die ik veel in de winterdraag. Eigenlijk heb ik meer dan genoeg schoenen maar ik wil nog zwarte mustangs kopen voor de winter want die zitten ook echt mega lekker!

  Wat betreft je dillema lekker dragen! Tegenwoordig is veel kleding en schoenen toch niet meer echt leeftijd gebonden. Onze moeders lopen ook op sneakers daar moest je vroeger niet aan denken.

 17. Felice Veenman schreef:

  soms ben ik echt jaloers op jouw filmkennis! jeetje wat ken jij er veel.
  Wat schoenen betreft: ik heb zit en sta schoenen….

 18. The Devil wears Prada legt de nadruk op elegante schoenen die ik nooit zou kunnen dragen. Met mijn brede, hoge wreef en mijn steunzolen ben ik meer op het degelijke werk aangewezen. Maar ik maak van de nood een deugd. Ik loop heerlijk op boots. En gebonden aan ene bepaalde leeftijd? Daar trek ik me niets van aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.