The Good Dinosaur recensie
|

The Good Dinosaur: recensie

Recensie van The Good Dinosaur
Recensie: The Good Dinosaur

Krumlov wilde al een tijd graag naar The Good Dinosaur want hee, een film met dino’s, dat is altijd goed! Dit jaar is 10 december een rotdag voor mij. Stom en zo maar ik kan dus (nog) niet vertellen wat er aan de hand is en waarom vandaag geen fijne dag is. Maar na al het vervelende nare gedoe moest ik Krumlov uit school halen en toen bedacht ik dat een bios met mijn schatje wel erg leuk zou zijn om te ontspannen. En ja hoor, ik zat 1,5 uur helemaal met mijn hoofd ergens anders dan anders 😉 Helemaal goed!

Het verhaal

In The Good Dinosaur zijn de dinosaurussen nooit uitgestorven. Ze zijn er gewoon nog en het zijn juist de slimste wezens op aarde. Arlo is een kleine dino, een Apatosaurus,  die samen met zijn ouders en broer en zus vlakbij de Drietand-berg woont. De broer van Arlo is een stoere dino en zijn zus is ondeugend en sluw maar Arlo…sja, Arlo is de kleinste van de drie dino-kindjes en hij is bang. Bang voor van alles, bang voor kippen, bang voor insecten, bang voor onweer.

De vader van Arlo probeert Arlo van zijn angst af te helpen. Hij vertelt hem dat hij zijn angst opzij moet zetten om mooie dingen te kunnen zien. Helaas gebeurt er iets waardoor Arlo het zonder zijn familie in de grote boze wereld moet zien te overleven. Arlo probeert zijn angsten te overwinnen en zijn familie terug te vinden. Gelukkig hoeft hij dat niet helemaal in zijn uppie te doen want hij sluit vriendschap met een klein wild mensenkind, Spot.

Wat ik vond

Dit is de tweede animatiefilm van Pixar dit jaar, na Inside Out afgelopen zomer. Dit is een hele andere soort film, heel luchtig in vergelijking met Inside Out. Er zijn heel wat ‘aaaaaaaw-momenten’ in The Good Dinosaur. De geboorte van Arlo is gewoon té schattig! Ook Spot heeft een enorm groot schattigheidsfactor 🙂 Ik vind het een vermakelijke film en Krumlov lag om de haverklap helemaal in een deuk naast me. Er waren overigens ook een paar ‘spannende’ momenten, dan kneep Krumlov mijn arm fijn. Krumlov is 8 jaar oud en hij kon het goed hebben, fijn spannend zeg maar 🙂

Op een gegeven moment eten Arlo en Spot een soort van vrucht waarvan ze moeten hallucineren, dat snappen kinderen niet maar Krumlov vond het wel een heel grappig stukje. Oh ja en ik vond de dino Forrest Woodbush echt te gek al kwam hij slechts 5 minuten voor in de hele film!

Forrest Woodbush en Arlo
Forrest Woodbush en Arlo

Er zijn een paar werkelijk prachtige scenes, o.a eentje met vuurvliegjes en eentje met een grote hoeveelheid vogels dus al zou het alleen al om de beelden gaan, is The Good  Dinosaur de moeite waard. Arlo en Spot zijn daarnaast erg sympathieke personages . Er zit best veel humor in de film maar het is vooral mooi om te zien hoe Arlo zijn angsten langzaam maar zeker overwint. Hier en daar heb je ook nog een ontroerend momentje en ja…ja, ik moest een mini heel klein beetje huilen op een gegeven moment.

Dus ja, alles bij elkaar is het wat mij betreft zeker een aanrader. Een simpel verhaal met prachtige beelden. 3D is van toegevoegde waarde bij The Good Dinosaur dus zou ik dat in dit geval wel aanraden.

Te schattig
Te schattig

Algemene info

Regie: Peter Sohn

Stemacteurs: Raymond Ochoa, Jack Bright, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Speelduur: 100 minuten

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Ach gos, ik ben dol op dit soort films. Ik bedenk me opeens dat ik als kind ook naar een film ben geweest met een dino. Die heette Elliot. Dat weet ik nog goed, want mijn neefje heet ook zo.

 2. Lijkt mij een prachtige animatiefilm voor jonge kinderen.
  Ik ben sowieso vaak onder de indruk van hoe knap die films gemaakt worden.

 3. I love Arlo

  Leuke film, mooie boodschap.
  Ik heb hem samen met mijn toen 5 jarige zoontje gekeken en stiefdochter van 16 jaar. Stiefdochter moest bij de film huilen.
  Erg fijne afwisseling na 100x Cars te hebben moeten kijken.
  We kijken hem nu nog af en toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.