Ga naar de inhoud
Home » 5 films met Michelle Pfeiffer

5 films met Michelle Pfeiffer

al pacino voornaam

Michelle Pfeiffer is een gewaardeerde ster in Hollywood. Ze werd in Californië geboren op 29 april 1958. Sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Sinds het begin van haar acteercarrière in 1979 heeft de Amerikaanse actrice in heel veel films gespeeld. Ze brak door met haar rol als Elvira in Scarface in 1983.

Als ik een film met Michelle Pfeiffer kijk is het nooit teleurstellend. Ze werd zowel in 1989 (voor Dangerous Liaisons), 1990 (voor The Fabulous Baker Boys), als in 1993 (voor Love Field) genomineerd voor een Academy Award, maar toch heeft ze nog nooit een Oscar gewonnen. Voor mij is ze één van de beste actrices die er is. Daarom laat ik in deze blog vijf van mijn favoriete films zien met Pfeiffer in de hoofdrol. Films die na al die jaren misschien wel vergeten zijn, maar toch de moeite waard zijn om te kijken.

White Oleander (2002)

Ik heb een gevarieerde smaak als het aankomt op films. Ik vind alle genres leuk, behalve horror. Daar heb ik gewoon niets mee. Een van mijn favoriete films is de niet zo bekende film White Oleander. Ik zag de film toen ik zeventien was en na het zien was ik zo erg geraakt. Het is een dramafilm, met genoeg drama om even niet met je eigen drama bezig te zijn. Eentje die je moet hebben gezien, als je van arthouse houdt.

Michelle Pfeiffer, speelt de dominante moeder Ingrid en Alison Lohman speelt haar onzekere dochter Astrid, die op zoek is naar zichzelf. Astrid wordt abrupt uit haar huis gehaald als haar moeder wordt opgehaald door de politie, omdat ze haar ex heeft vergiftigd met een drankje dat gemixt was met de bloem witte oleander. Astrid komt op een plek waar tieners worden opgevangen, een soort van weeshuis. Vanuit daar gaat ze naar haar eerste pleeggezin waar pleegmoeder Starr (Robin Wright) helemaal into Jezus en de kerk is. Ze probeert van de drank en drugs af te blijven, wat niet goed lukt. Astrid krijgt gevoelens voor de vriend van Starr en er gaat van alles mis waardoor ze weer op de plek voor jongeren zonder ouders belandt. Daar leert ze een jongen kennen en ze komt ook weer in een nieuw pleeggezin terecht. De pleegmoeder Claire (Renée Zellweger) is niet helemaal stabiel is, maar wel heel lief voor Astrid. Maar dan gaat het weer mis. En laat Ingrid daar de oorzaak van zijn. Ik zal de rest niet verklappen, kijk White Oleander zelf maar.

White oleander met Michelle Pfeiffer

Rustige film

Het is een rustige film, maar ondanks het rustige tempo, is het wel een aanrader en blijft het verhaal boeiend. Het is een film die je aan het denken zet. Wat als ik zo´n dominante moeder zou hebben, hoe zou ik dan daarmee omgaan? Na de dood van Claire, besef je dat haar moeder, Pfeiffer, heel jaloers en manipulatief is en haar dochter geen geluk gunt. Het alweer een tijdje geleden dat de film uitkwam, maar dat maakt niet uit. Als je hem nu kijkt zijn de onderwerpen nog steeds actueel. Pfeiffer is een verstikkende moeder en speelt briljant. White Oleanders is een pareltje binnen de filmindustrie.

One Fine day (1996)

Een romcom uit de jaren negentig met Michelle Pfeiffer die zeker niet vergeten mag worden, is de film One Fine Day. Michelle Pfeiffer speelt Melanie Parker en George Clooney vertolkt de rol van Jack Taylor. Het is een ontroerende film over alleenstaande ouders met kinderen en een baan. Beide ouders zijn gescheiden en op de dag van een uitje met school, zijn ze allebei te laat. Maar wat moeten ze nu? Allebei hebben ze belangrijke werkafspraken dus ze besluiten om de tijd met de kinderen te splitten. De ene helft van de dag krijgt Melanie ze en de andere helft krijgt Jack ze. Lukt het ze om te werken en tegelijk op te passen?

Michelle Pfeiffer en George Clooney

Oh zo schattig

Naast het geweldige acteerwerk van Clooney en Pfeiffer, stelen de kinderen Alex D. Linz (Sammy) en Mae Whitman (Maggie) de show. Wat zijn ze met zijn tweetjes schattig. Beide acteurs zijn nu volwassen en nog steeds leuk, maar toen ze klein waren hadden ze allebei een schattigheidsfactor van tien. Hoe beide alleenstaande ouders met ze omgaan, is herkenbaar, maar ook ontroerend. De film laat goed zien hoe moeilijk het kan zijn als je een werkende alleenstaande ouder bent. Op sommige dagen loopt alles fout. Als je kinderen hebt snap je precies waar Melanie en Jack doorheen gaan. Als Sammy op een gegeven moment kwijt is, voel je de stress van Melanie. Met een groot schuldgevoel biecht ze het op aan Jack. Maar wat blijkt dat het niet de enige keer is geweest dat hij kwijt was. Een momentje van opluchting gaat door je heen. Het leuke aan de film is dat beide ouders elkaar in eerste instantie niet kunnen uitstaan, maar in de loop van het verhaal gevoelens voor elkaar krijgen. Hoe Romantisch is dat? De film heeft genoeg romantiek en met de nodige humor is het een hele fijne film met Michelle Pfeiffer.

Stardust (2007)

Stardust is een fantasy film geregisseerd door Matthew Vaughn. Een film die alweer meer dan tien jaar oud is, maar een tijdloos sprookje is en vandaag de dag alsnog voor genietmomentjes kan zorgen.
Michelle Pfeiffer is te zien in dit sprookje als de gemene heks Lamina. Zij heeft twee zussen die uit zijn op het hart van de ster Yvaine, gespeeld door Claire Danes. De drie heksen zijn oud en als ze haar hart te pakken zouden krijgen, dan zouden ze voor altijd weer jong zijn. Deze fantasy film is toch echt wel één van mijn favoriete films. Naast Michelle is Robert De Niro ook te zien als kapitein Shakes. Een zogenaamde beruchte piraat. Ondertussen is hij gay en houdt hij niet van martelen. Dit leidt weer tot hilarische momenten.

Verhaallijnen

De film kent verschillende verhaallijnen. Naast het verhaal over de heksen die weer jong willen zijn, gaat één verhaallijn over Tristan. Hij is verliefd op Victoria en wil alles voor haar doen. Als ze een vallende ster zien, zegt ze breng mij de ster en dan zien we wel verder. Tristan vastberaden om de ster te vinden, komt erachter dat de ster een vrouw is. Een ster die een prachtige vrouw is. Hoe bedenk je het, heel origineel. Dan heb je nog het plaatsje Stormhold, dat een sprookjesstad is, die gescheiden wordt van de echte wereld met een muur. De koning van Stormhold ligt op sterven en er moet een nieuwe koning komen, maar wie wordt de nieuwe koning van Stormhold? Er zit veel humor in dit deel van het verhaal. Bovendien ziet het er allemaal prachtig uit, de film is namelijk deels in het zuiden van IJsland opgenomen.

stardust

Humor

Michelle weet haar rol heel goed te spelen. Een oudere heks die weer jong wil zijn. Als ze magie gebruikt wordt ze lelijk. De humor in de film is geweldig. Als Lamina op een gegeven moment magie gebruikt, gaan haar borsten hangen. Een momentje dat je echt even moet lachen. En dit is niet het enige. Er zit genoeg humor in waardoor je lachspieren getriggerd worden. Stardust is een heel leuk en origineel sprookje. Michelle Pfeiffer als gemene heks vergeet je niet snel en ondanks haar wrede manier van denken, is ze de perfecte slechterik. Iets dat ze later in haar carrière nog een keer doet, namelijk in Maleficent 2, Mistress of Evil. Hier speelt ze ook de slechterik. Dit is ook een hele goede film by the way.

What Lies Beneath (2000)

What Lies Beneath is een thriller met Michelle Pfeiffer als Claire en Harrison Ford als Norman in de hoofdrol. Een film die onder je huid gaat zitten. Het gaat over een getrouwd stel die op het eerste gezicht gelukkig zijn, maar niets blijkt minder waar. Norman heeft een geheim dat niemand weet. Claire begint in hun huis steeds meer vreemde dingen te zien. Daarnaast gedragen haar buurman en buurvrouw zich vreemd. Als ze op een dag denkt dat de buurman zijn vrouw heeft vermoord, wordt ze bang. Samen met haar beste vriendin proberen ze contact te krijgen met haar geest. Na de seance begint Claire steeds meer te zien en te herinneren. Is Norman wel zo´n lieve man als dat iedereen denkt?

De film is spannend tot het einde met geweldige rollen van zowel Pfeiffer als Ford. De spanning is om te snijden en de hele film wil je weten hoe het zit. Als je van thrillers houdt zou ik deze echt kijken.
Het leuke is dat Pfeiffer in deze film te zien is in een thriller. Dat is weer totaal iets anders dan One Fine Day. Hou je van spanning en een goede thriller op zijn tijd, dan is deze film zeker een aanrader.

Story Of Us (1999)

Story of Us gaat over een getrouwd stel gespeeld door Michelle Pfeiffer, Katie en Bruce Willis, Ben. Ze zijn lang getrouwd en staan op het punt om uit elkaar te gaan. De hele film zie je hoe hun getrouwde leven was. Veel ups, maar ook heel veel downs. Komen ze uiteindelijk weer bij elkaar of gaan ze echt scheiden? Als je getrouwd bent, zul je veel herkennen. Voor het eerst ouders worden, beginnen in een klein appartementje zonder geld, soms ruzie hebben en soms juist heel blij zijn met elkaar. De film speelt in op de herkenbare situaties die je hebt als je getrouwd bent. Zowel Willis als Pfeiffer spelen het zo goed, dat je echt gelooft dat ze al heel lang samen zijn. Ook zo herkenbaar, de dingen die je eerst leuk aan iemand vindt, zorgen later voor irritaties. De film laat zien dat echte liefde verder gaat dan ruzies.

Ook al ben je niet getrouwd, dan is de film alsnog leuk. De liefde tussen Katie en Ben is ook iets om over te dromen. Een man die helemaal voor je gaat en een vrouw die heel veel van je houdt. Ondanks de moeilijkheden die ze hebben, hebben ze wel een heel lang leven samen. Je kan altijd wel naar de fouten kijken van je partner, maar als je focust op de leuke dingen blijkt vaak dat er iets is om voor te vechten. En dat is wat Ben en Katie doen. Ondanks hun problemen willen ze wel verder met elkaar. Super romantisch. Het einde zal ik niet verklappen maar het is ontzettend romantisch en ontroerend.
Het is een einde waardoor je hoop krijgt. Stel je hebt huwelijksproblemen dan laat de film zien dat je opnieuw de liefde voor elkaar kan voelen. Dat je niet te snel moet opgeven, maar moet geloven in de liefde. De chemie tussen Willis en Pfeiffer is te voelen en als je herinneringen ziet over hoe het was en dan krijg je weer zin in de liefde. Story About Us is een mooie dramafilm en Michelle laat weer eens zien waarom ze zo bekend is geworden.

Veelzijdige actrice

Michelle Pfeiffer is in ieder geval een actrice met verschillende kanten en die gewoon in White Oleander een hele serieuze rol kan spelen, maar ook in een komisch sprookje zoals Stardust. En voor de romantiek kun je One Fine Day kijken. De drama vind je dan weer in Story About Us. En voor de nodige spanning kun je What Lies Beneath kijken. Een actrice die je doet lachen, huilen en nadenken. Ik zou zeggen heb je niets te kijken en wil je kwalitatieve goede films zien? Kijk dan deze vijf films. Verder heb je keuze zat, aangezien Michelle Pfeiffer in zo’n kleine 70 films heeft gespeeld. Om er even wat te noemen: Grease 2, de leuke whodunit Murder on the Orient Express, Frankie & Johnny (foto header), Hairspray en Dark Shadows.

Wat is jouw favoriete film met Michelle Pfeiffer?

5 reacties op “5 films met Michelle Pfeiffer”

  1. Bedankt voor de tips! Deze films kende ik nog niet. Murder on the Orient Express staat nog op mijn lijstje, omdat die pas op Netflix is verschenen, dus die komt als eerste aan de beurt. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »