Ga naar de inhoud
Home » The Invisible Life of Eurídice Gusmão | tranen met tuiten

The Invisible Life of Eurídice Gusmão | tranen met tuiten

invisible life of euridice gusmao

Jongens, ik ben nog aan het bijkomen want wat heb ik gehuild bij dit hartbrekend drama uit 2019. The Invisible Life of Eurídice Gusmão is geregisseerd door Karim Aïnouz en gebaseerd op het gelijknamige roman van Martha Batalha. Het is op het moment te zien op Pathé Thuis of op dvd.

Je wordt in deze Braziliaanse film getrakteerd op één van de meest akward seksscènes uit de filmgeschiedenis maar de prachtige film heeft zoveel meer te bieden.

Twee onafscheidelijke zussen

Rio de Janeiro, 1950. Twee onafscheidelijke zussen, Eurí­dice en Guida, verliezen elkaar uit het oog maar niet uit het hart. Ze leiden hun leven, de een droomt ervan pianiste te worden, de andere is alleenstaande moeder en werkt hard om de eindjes aan elkaar te knopen – maar ze blijven elkaar ondertussen zoeken en hoop houden elkaar weer te vinden. Een lastig karwei aangezien ze aan alle kanten worden voorgelogen door familieleden. Het komt allemaal door de lul van een conservatieve vader van ze (pardon my French)!

Kleuren, soundtrack, alles klopt

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een gevoelig en hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Het is heel goed geacteerd. Ik was met name onder de indruk van Julia Stockler, de actrice die de rol van Guida vertolkt.

Het geheel is daarbij bijzonder mooi geregisseerd door Karim Aïnouz, mooie kleuren, mooie soundtrack. Alles klopt, tot aan de titel toe. De film werd in Cannes bekroond met de Un Certain Regard-prijs en werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

The Invisible Life of Eurídice Gusmão recensie

Kijken of niet kijken

Het is geen verrassing dat ik zeg wel kijken. The Invisible Life of Eurídice Gusmão raakte me heel erg. En dat terwijl ik hem van tevoren bijna niet op had gezet omdat een Braziliaanse film me niet zo trok. Foei Fred 🙂

Als een film goed is, dan stoor je je er niet aan dat er een taal wordt gesproken die je niet begrijpt. Je staat er helemaal niet meer bij stil. Het is gewoon een hele mooie film, schilderachtig en met het hart op de goede plek.

2 reacties op “The Invisible Life of Eurídice Gusmão | tranen met tuiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »