Ga naar de inhoud
Home » The Wretched in de bios| Eerbetoon aan de 80’s horrorfilms

The Wretched in de bios| Eerbetoon aan de 80’s horrorfilms

The Wretched filmrecensie

The Wretched is een horrorfilm van het regieduo Brett en Drew T. Pierce, die een eerbetoon is aan 80’s horrorfilms. Films waarin afzichtelijke monsters, bovennatuurlijke moordenaars en een ongekende spanning voor het plezier zorgen. In The Wretched is dat niet anders. Hoewel het niveau van klassiekers zoals Hellraiser en A Nightmare on Elm Street nooit wordt gehaald.

De vreemde buurvrouw

De jonge acteur John-Paul Howard speelt de rol van tiener Ben, die de zomervakantie doorbrengt bij zijn vader. Maar het is geen pretje, want hij wordt flink aan het werk gezet in de jachthaven waar zijn vader werkt en hij krijgt het aan de stok met zijn leeftijdsgenootjes.

Maar dat zijn wel de minste problemen waar Ben mee te maken krijgt als hij ervan overtuigd is dat zijn vreemde buurvrouw bezeten is door een heks!

Tieners vs. Monsters

Ondanks dat Ben het probeert, wilt niemand hem geloven en staat hij er in zijn eentje voor. Het afzichtelijke wezen dat de boosdoener is en de jongvolwassene de stuipen op het lijf jaagt komt slechts sporadisch en ook gedeeltelijk in beeld. Dat voert de spanning op en laat de kijker op het puntje van zijn of haar stoel balanceren. Terwijl het wezen met behulp van uitstekende make-up effecten absoluut een bestaansrecht heeft.

Overbodige love story

Het flinterdunne verhaal over de liefde tussen Ben en zijn zomermaatje Mallory voegt weinig toe aan het verhaal. Ondanks dat zowel John-Paul Howard als Piper Curda de rollen van de tieners prima spelen. De focus ligt toch echt op het mysterie rondom de buurvrouw. Een rol die uitstekend wordt ingevuld door Zara Mahler en soms met een angstaanjagende blik of uitzonderlijke bewegingen duidelijk laat zien dat zij de huiveringwekkende antagonist is.

Kijken of niet kijken?

The Wretched in nu in de bioscoop te zien. Het is zeker een film die de moeite waard is. Zeker als 80’s horror helemaal jouw ding is! Maar verwacht niet dat het niveau van iconische klassiekers zoals Child’s Play en Friday the 13th wordt gehaald. Daar is de film net iets te braaf voor hoewel er een aantal smerige en bloederige momenten aanwezig zijn. Het is een mooi en bij vlagen spannend eerbetoon aan de klassieke horrorfilm. Laat ik het daar maar op houden.

Deze recensie is geschreven door the one and only Filmliefhebber Paul. Het is maar goed ook want ik was gillend weggerend uit de bios – je weet…ik en horror is geen match. Gelukkig weet hij er wel raad mee. Kijk dan ook zeker even rond op Filmliefhebber.com voor meer filmrecensies en leuke filmnieuwtjes.

4 reacties op “The Wretched in de bios| Eerbetoon aan de 80’s horrorfilms”

  1. Dit lijkt me leuk! Jammer dat ik er niet jets friday the 13 van moet verwachten want dat is nog steeds wel 1 van mn favorietjes denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »