Ga naar de inhoud
Home » Win Jaws de haaienklassieker op blu-ray

Win Jaws de haaienklassieker op blu-ray

jaws win blu-ray

Afgelopen maand kwam er een hele mooie heruitgave van Steven Spielberg’s Jaws uit op 4K Ultra HD blu-ray. Wie kent deze spannende haaienfilm niet? De klassieker is alweer 45 jaar oud en was toen het uitkwam al meteen een succes. Nu is het nog steeds een erg toffe film om naar te kijken, ik heb in ieder geval genoten. Wij mogen twee exemplaren van de blu-ray verloten. Scroll omlaag om mee te doen. Taa-ta taa-ta taatataatataatataata, (wel de ‘tatata’s’ in het ritme lezen – weet je wel dat geluid wanneer de haai in de buurt is).

Waar gaat Jaws eigenlijk over?

Een drie ton zware witte mensetende haai maakt de kusten van het eiland Amity onveilig. Een stoere politiecommissaris (Roy Scheider), een ambitieuze onderzoeker (Richard Dreyfuss) en een bezopen haaienexpert (Robert Shaw) jagen op het bloeddorstige dier. Het wordt een strijd tussen mens en natuur met maar één winnaar….Ta ta..ta ta..tatatatatataaaaaa (ok, ik stop).

Leuk weetje trouwens is dat Richard Dreyfuss en Robert Shaw niet goed overweg konden. De spanning tussen de twee mannen in de film is dan ook erg overtuigend 🙂

Win Jaws 45 jaar

De onbetwiste topper

Eigenlijk zie je de haai, oftewel Bruce, amper tijdens de film maar het zijn de sfeer en de soundtrack die de film echt spannend maken. Zelfs nu nog, het is wat dat betreft echt een tijdloze film. De film won in 1976 ook, terecht, een Oscar voor Best Sound en Best Music, Original Dramatic Score (en best editing). Ik moest wel lachen trouwens want de adviesleeftijd is 16 jaar oud zag ik maar ik heb hem zo ergens rond mijn zesde of zevende gezien. Een andere tijd hè?!

Pas op hoor want als je eenmaal Jaws gezien hebt, dan ga je nooit meer onbezorgd lekker zwemmen in de zee! Jaws is één van de onbetwiste toppers uit de geschiedenis van de film. Na Jaws zijn er veel haaienfilms geweest maar geen een haalde het bij Jaws. In 1981 kwam bijvoorbeeld Great White uit, deze film had zoveel ‘geleend’ van Jaws dat het uit de bios gehaald werd!

Verder hadden we o.a The Reef (2010), Dark Tide (2012), Sharknado (2013), The Shallows (2016) en natuurlijk The Meg met Jason Statham twee jaar geleden. Die filmhaaien kunnen er echt wat van hoor, je hebt ook een dino-versie (Jurassic Shark!) en een zombie-versie (Zombie Shark) en zelfs een film waarbij de haai terugkomt als spook (Ghost Shark). Valt het je op dat de titels ook niet echt je van het zijn? Let’s face it, geen een van al die films haalt het bij Jaws!

Interessante extra’s

Deze uitgave heeft een paar interessante extra’s waar filmliefhebbers van zullen genieten waaronder The Restoration of Jaws. Het restauratieproces is interessant om te zien – het was best een klus om de film te restaureren, zowel qua geluid als qua beeld.

Ook The Shark is Still Working is een aanrader: een docu uit 2007 met interessante info en interviews – wat me hier opviel is dat het niet de info is die je al duizend keer gehoord hebt, waardoor het echt leuk is om naar te kijken.

Jaws blu-ray

Winactie (gesloten)

Wil je 1 van de 2 blu-ray’s van Jaws winnen? Vertel ons hieronder (of op Instagram) waar je het liefst zwemt. That’s it!

De winnaars zijn geloot en hebben inmiddels bericht ontvangen. Gefeliciteerd Brian en Yassine!

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

*** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen ***

Niet gewonnen maar wil je de film toch graag hebben? De gerestaureerde editie van Jaws is sinds juni op Blu-ray verkrijgbaar.

De winactie loopt tot en met vrijdag 10 juli. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

** Meer winnen? Kijk even hier! **

42 reacties op “Win Jaws de haaienklassieker op blu-ray”

 1. Ik zwem het liefst in Mexico met dolfijnen. Dat heb ik 2 jaar geleden gedaan. Was echt leuk, als de dolfijnen maar goed behandeld worden daar is het goed. Een leuke ervaring!!

 2. Geloof het of niet, maar ik heb deze film dus nog nooit gezien :), maar ik ken het deuntje van de film zeker wel. Ik doe graag mee met de winactie want we hebben hier thuis onlangs met de jongens elke week een Jurassic park film gezien en de jongens vonden dit fantastisch ( lees komisch in plaats van spannend, wat ik dus had gedacht). Enne dat zwemmen in de zee, vind ik dus altijd al eng, moet je nagaan als ik die film heb gezien haha!

 3. Leuk! Het liefst zwem ik in het heldere blauwe zeewater van een warm oord. Maar echt om te zwemmen op zich, dan is een zwembad toch fijner. Geen haaien, kwallen en andere diertjes.

 4. zou het liefst zwemmen op een tropisch eiland, maar in de praktijk ben ik vaker op het strand op terschelling te vinden. Omdat deze zo groot is ondervind je geen hinder van elkaar

 5. Ik zwem het liefst in het geld, maar helaas is dat nog niet zo’n feest…Maar deze supermooie Blu-ray zou de pijn wel aardig verzachten! 😉

 6. Vind het vooral erg lekker om bij Kreta in Griekenland te kunnen zwemmen.Mooie grote strand daar met prachtig blauw water.Kan niet wachten totdat ik er weer naar toe kan gaan.

 7. Het liefst zou ik zwemmen in een blauwe zee, bij een tropisch eiland. Een droom. Hoop die ooit nog eens waar te mogen maken. En de film, echt een klassieker die ik graag in mijn kast zou hebben staan, en af en toe te kijken.

 8. ik zwem het liefst in mijn eigen plastic opblaaszwembad in de tuin. lekker poedelen/ dobberen op mijn luchtbed.. en daarna lekker op mijn eigen terras en douche.. zalig en geen last van “beestjes/haaien in het water…..

 9. Ik zwem het liefst in een zwembad, vooral omdat dat verwarmd kan worden. Mijn hele lichaam lijkt er mee te stoppen als ik een koud meer of de zee stap.

 10. Zwemmen doe ik het liefst bij ons in het dorp in het nieuwe zwembad. Het water is lekker warm, er is iemand die toezicht houdt en na afloop kun je er gezellig nog wat drinken.

 11. Ik doe heel graag mee en zwem het liefst in Badeparadies in Schwarzwald (Duitsland), zo groot en zo mooi, voor ieder wat wils.

 12. het liefst in een chloorbad… want ik hou absoluut niet van vissen en vind het nog erger om ergens te zwemmen en je niet weet wat er onder je doorzwemt. Dus dan maar een chloorbad.. zitten geen grote dieren ahah

 13. Ik zwem het liefst in een diep zwembad zonder natuurlijk vissen/haaien 😉😂 Een zwembad dat uitkijkt naar de zee haha. Bij een hotel bijvoorbeeld. Einde van de dag hou ik er niet van om zand overal te hebben vandaar dat 😬🤣 + Jaws is een classic die ik tot nu toe nog nooit gezien heb dus voor het eerst te ervaren in 4K zou geweldig zijn 📽🔥

 14. Ik zwem liever in het bubbelbad van het wellness resort. Dan kom ik helemaal tot rust zonder de stress en spanning van Bruce…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »