Those Who Wish Me Dead: actie met Angelina Jolie

Filmrecensie

Het is een tijd geleden dat we de inmiddels 46-jarige Angelina Jolie als stoere actieheldin hebben gezien. Alleen al daarom heb ik genoten van Those Who Wish Me Dead. Dit is geen film waarbij je op de kwaliteit van de dialogen of de mate van onjuistheden moet letten, want dan kom je van een koude kermis thuis. Maar ben je op zoek naar puur vermaak met lekker veel actie (en voor de liefhebbers, de helderblauwe ogen van Nicholas Hoult), dan zul je Those Who Wish Me Dead zeker kunnen waarderen.

Brandweervrouw redt jochie van stel psychopaten

Hannah Faber (Jolie) is een stoere rebelse brandweervrouw, zacht van binnen hard van buiten, die bij een speciale eenheid van de brandweer werkt in Montana, een gebied waarbij heftige bosbranden een wezenlijk gevaar vormen. Hannah wordt tijdelijk ingezet als ‘brandwacht’ in een geïsoleerde uitkijktoren midden in het bos omdat ze emotioneel te labiel is om in het veld in te zetten. Bij een recente brand is het haar niet gelukt om drie kinderen te redden en dat kan ze nog maar moeilijk verwerken.

Per toeval loopt Hannah de 12- of 13-jarige Connor tegen het lijf. Hij blijkt op de vlucht te zijn voor twee meedogenloze huurmoordenaars. Ze hebben het op de tiener voorzien omdat hij getuige was van een moord én een belangrijk document in zijn zak heeft.

Thriller en rampenfilm ineen

Laten we vooropstellen dat ik genoten heb van Those Who Wish Me Dead, zowel van de spannende stukken als van de grappige momenten. Niet dat ze per se grappig bedoeld waren, maar als er een dialoog voorbijkomt waarbij wordt gezegd: – “I hate this fucking place”. en het antwoord dan is: “It hates you back” – ja, dan lig ik dus dubbel. Sue me.

Of dat de sheriff en zijn onverschrokken (moet even gezegd worden) zwangere vrouw 10 keer baby zeggen tegen elkaar binnen 1 minuut. Echt waar, let op straks wanneer je kijkt. Of dat het jochie aan Jolie vraagt of ze te vertrouwen is, ze zegt ja en hij vertrouwt haar. Zo simpel kan het zijn 😉

Het is gewoon een heerlijk ongecompliceerde actiefilm (inclusief plotgaten) vermengd met zo’n rampen/vuurfilm à la Backdraft. De gehele film deed best wel 90s aan en dat is een compliment. Pluspunt ook voor de mooie landschappen en bijbehorende mooie shots. De film is overigens niet in Montana opgenomen maar in New Mexico. Kortom, vermakelijke spannende film en tof om Jolie weer bezig te zien. Ga maar lekker achterover zitten met een bak popcorn en enjoy!

those who wish me dead
Yes baby – but baby – no baby – yes baby

Srsck score ★★★

VS/Canada, 2021. Actie/Thriller van Taylor Sheridan met Angelina Jolie, Finn Little, Jon Bernthal, Nicholas Hoult en Aidan Gillen.

De actie/thriller is (losjes) gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Koryta.

Vanaf 8 juli te zien op VOD via o.a. Pathé Thuis, Ziggo, KPN en Amazon Prime Video.

8 gedachten over “Those Who Wish Me Dead: actie met Angelina Jolie

  1. Ik ben een enorme Angelina Jolie fan, maar.. ik heb deze film nog niet gezien. Hoog tijd om daar snel verandering in te brengen! Dankjewel voor de reminder en tip!

  2. Staat er ergens een artikel over Angelina Jolie in een online krant, dan staat het al snel vol met negatieve commentaren over haar. Iets waar ik mij niet bij aansluit. Ik vind het een goede actrice. Een tijdje terug zag ik reeds deze trailer. Dit is echt wel een film die ik wil zien!

  3. Ik zag laatst een voorstukje van deze film en dat deed me beseffen dat ik Angelina Jolie al een tijdje niet had gezien in een film. Ik vind haar altijd wel erg goed, dus ik zet deze film zeker op mijn lijstje voor als het straks weer vroeg donker is en het voor ons weer echte filmavonden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »