films in Pluspakket
|

Top 5 films uit het Pluspakket bij KPN

Sinds kort hebben wij het Pluspakket van KPN. Onze televisie en internet abonnement loopt al lang via KPN maar toen we laatst ook ons mobiel abonnement naar KPN verhuisden bleken we gratis het Pluspakket te kunnen krijgen. Het Pluspakket kost normaal € 9,99 per maand maar is dus gratis als je al meerdere diensten bij KPN afneemt (dat heet KPN compleet). Ik ben een beetje Netflix-moe de laatste tijd dus ik zeg zeker geen nee tegen een ruimer filmaanbod. Hieronder zie je mijn tien Pluspakket-tips.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them is oorspronkelijk geschreven door J.K. Rowling als toevoeging aan de Harry Potter reeks. De film is op het boek geïnspireerd. Het verhaal is wat magertjes maar meer heb je niet nodig, het is een vermakelijke film en visueel echt helemaal top! Een wonderlijke wereld magiërs, monsters en gekke wezens. Eddie Redmayne is heel aandoenlijk als Newt Scamander en Ezra Miller is top als Credence Barebone (hij moet wel nodig naar de kapper, though!).

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een mooie leuke film om met het hele gezin te kijken (vanaf 9 jaar oud). Deel 2 wordt eind 2018 in de bios verwacht.

Midnight in Paris

Woody Allen is op het moment persona non grata in het kader van #metoo. Ik ben niet zo’n fan van zijn films en heb het altijd maar raar gevonden dat hij met zijn geadopteerde dochter trouwde maar los van dit alles heeft hij het wel even geweldig gedaan met Midnight in Paris!

films KPN

De wat verlegen en rustige Amerikaanse Gil (Owen Wilson) is met zijn irritante aanstaande vrouw (Rachel McAdams) in Parijs. Op magische wijze gaat hij op een nacht, om middernacht, terug in de tijd – naar het Parijs van de jaren 20. Dit blijkt vaker te gebeuren om middernacht. Tijdens zijn ‘tijdreizen’ ontmoet Gil allerlei ‘helden’   van vroeger zoals Dali en Hemingway. Een rustige poëtische film in een mooie setting met interessante wendingen.

Snowpiercer

Deze uiterst bizarre film, of beter gezegd dit bijeengeraapt zooitje van elementen, acteurs en verhalen, is van dezelfde regisseur als Okja: Joon-ho Bong. Nu moet ik toegeven dat ik Okja een van de verschrikkelijkste films ooit vond. Wat ik wel goed vond is dat het me deed nadenken. Na de film, weken na de film, zat Okja nog in mijn hoofd (vooral bij het eten van varkensvlees!).

Precies datzelfde heb ik met Snowpiercer. Ik denk (net als bij Okja) dat de film deels een gemiste kans is, dat er zoveel meer in had gezeten voornamelijk in de uitvoering. En toch, doordat de verhalen fascinerend zijn en eigenlijk heel maatschappijkritisch, plus door de benauwende claustro duistere sfeer weten de films me wel te boeien.

Snowpiercer gaat over mensen in een post-apocalyptisch tijdperk, in 2031 om precies te zijn (wat eigenlijk helemaal niet zo heel ver weg is!), die vastzitten op een trein die de wereld rondrijdt. Iedereen is dus dood behalve de mensen op de trein en je kunt de trein niet af. In de trein wordt een verschil gemaakt tussen de klassen, met andere woorden het is een wereldje in een wereldje. Net als in een gewone samenleving ontstaan er spanningen met als verschil dat je nu vastzit op de Snowpiercer.

The Dressmaker

The Dressmaker met Kate Winslet is heel apart qua sfeer en plot-wendingen. Toen de film afgelopen was keken Dochterlief en ik elkaar een beetje versuft aan. Wat was dit nou?! Haha nou ja, ik vond The Dressmaker echt geweldig! En omdat het helaas nog zeldzaam is, wil ik toch even benadrukken dat de regisseur een vrouw is en wel de Australische Jocelyn Moorhouse.

vrouwelijke regisseur

De prachtige Tilly Dunnage komt na heel wat jaren terug in het geïsoleerd Australisch dorpje waar ze geboren is. Ze heeft verschrikkelijke herinneringen aan haar kindertijd en ze haat dat dorpje en diens bewoners. Wat doet ze daar dan? Nou, for starters, gaat ze alle dames van het dorp een glamour-outfit aanmeten 😉 De styling is ge-wel-dig, alleen daarom moet je de film al kijken!! Meer kan ik niet zeggen zonder iets te verklappen dus sssssttt…

I love you phillip morris

Nog een hele aparte film en eigenlijk nog veel aparter: deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat houd je niet voor mogelijk!!

jim carrey

I love you Philip Morris gaat over de homoseksuele oplichter Steven Jay Russellgespeeld door Jim Carrey en zijn vriendje Phillip, gespeeld door Ewan McGregor. IJzersterk acteerstaaltje hier hoor. Deze film wordt vaak ingedeeld in komedies maar het is geen komedie, het is echt een heel tragisch verhaal. Mét humor en verrassende compleet onverwachtse plot wendingen, maar het verhaal zelf is wel echt dramatisch. Russel, de echte zeg maar, zit nog steeds in de gevangenis. Hij mag slechts 1 uur per 24 uit zijn cel, omdat hij zo vaak ontsnapt is.

Andere aanraders zijn:

 •  La famille Bélier, een prachtige Franse film over een 16-jarig meisje, Paula, dat voor haar dove ouders en broer zorgt. Paula is zelf niet doof en wilt graag een muzikale carrière vervolgen, dit tot ongenoegen van haar familie. De actrice van Paula, Louane Emera, werd bekend door de Franse Voice, waar ze de halve finale haalde. Daarna brak ze echt door met de rol van Paula.

En Burnt (heb ik al over verteld in mijn films over koken-post) en Carnage (heb ik al over verteld in mijn cynische-films-lijst).

Verder staan nog op mijn lijstje: Collateral Beauty en Moonlight. Die schijnen erg goed te zijn maar dat laat ik jullie nog weten 😉 Hebben jullie KPN of iets anders?

Bij KPN kun je kiezen uit verschillende filmpakketten waaronder Film1, Videoland of het Pluspakket. Ik heb ooit Videoland twee weken op proef gehad en dat was me qua aanbod tegengevallen. Met het Pluspakket ben ik wel heel tevreden.In het Pluspakket zitten overigens niet alleen films maar ook 30 extra zenders. Die kijk ik nooit maar mijn kleinste man is er wel blij mee want er zitten enkele (kinder)zenders bij die hij heel leuk vindt zoals Nick Jr., Animal Planet en Nick Toons. 

S_icon_200pxl

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Midnight in Paris lijkt me erg leuk! Maar ook meer omdat ik de stad zelf geweldig vind!
  Liefs,
  Elles

 2. Wat leuk dat je een gevarieerd aanbod aan films uitlicht. Hier zitten zeker een aantal bij die ik even op ga schrijven!

 3. Oh, ik heb helemaal geen tv, kijk alleen via internet 🙂 Collateral Beauty is een hele mooie film

  1. Ja dat denk ik ook. Ik ben vandaag ziekjes, volgens mij de perfecte dag om onder de dekens Collateral Beauty te kijken 🙂

 4. Wij hebben ook alles bij KPN lopen en heb ik KPN mobiel abonnement. Zal toch aan mijn man is vragen of wij dat dan ook hebben, ben er namelijk nooit zo mee bezig

 5. Wij hebben geen KPN maar downloaden vaak films, dus ik ga je tips even noteren want er staan wel een paar bij die me wat lijken zoals I love you Phill Morris en de familie Belier.

 6. Al de films lijken mij super leuk, vooral la famille Bélier! Die zou ik graag wel eens een keertje willen zien.

 7. Wauh, respect voor al je werk: je licht er een behoorlijk aantal films uit. En je beschrijft ze heel accuraat. Op dit moment ben ik te druk om rustig films te kijken, maar dat komt vast wel terug, het was tenslotte altijd een geliefd tijdsverdrijf

 8. Fantastic beasts ben ik op de eerste date met mijn vriend gaan zien! Hele goede film maar heb toen niet veel van de film gezien!

  1. Ja klopt volgens mij inderdaad dat Ziggo ook zoiets heeft. Ik heb alleen ruzie met Ziggo haha 😉

 9. Ik heb nog geen enkele film van dit lijstje gezien. Fantastic Beasts gaan we sowieso eens kijken, maar de vraag is alleen: “Wanneer..?”

 10. Midnight in Paris wil ik wel zien.
  Fantastic Beast ga ik sowiso nog een keer kijken.
  Heerlijk!

  Ik veronderstel dat er ook wel een aantal op Netflix gaan komen? KPN heb ik hier in België niet! 😉

 11. Ik zit nog lekker te netflixen en verveel me gelukkig nog niet. Van de genoemde films ken ik alleen de dressmaker en dat vond ik wel een interessante film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.