Ga naar de inhoud
Home » Thuis film kijken: ken jij Picl al?

Thuis film kijken: ken jij Picl al?

picl thuis film kijken

Alle bioscopen in Nederland hebben inmiddels de deuren gesloten. Sommigen waren al gesloten maar na de verscherpte maatregelen vanavond, zijn ze inmiddels allemaal dicht. In ieder geval t/m 6 april. Dit zijn pittige tijden voor veel bedrijven. Laten we daar waar mogelijk elkaar zoveel mogelijk helpen en ondersteunen. Denk wanneer je een film wil kijken bijvoorbeeld niet alleen aan Netflix maar ook aan initiatieven zoals Cinetree of Picl.

Wat is Picl?

Met Picl zie je films uit het filmtheater bij je thuis. Het gaat dus om het actuele aanbod in de filmtheaters. Je betaalt per film aan het filmtheater van jouw keuze. Je zit nergens aan vast en je ondersteunt de kleinere filmtheaters in deze barre tijden. Bioscopen die nu gesloten zijn zoals Eye, Het Ketelhuis of Filmhuis Den Haag zijn bijvoorbeeld aangesloten bij Picl.

Picl is een samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs de zichtbaarheid voor artistieke films te vergroten.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Hoe werkt het?

Het is allemaal heel eenvoudig. Je maakt eenmalig een account aan. Dan selecteer je een nieuwe film die je wilt zien. Je selecteert een van de aangesloten filmhuizen, je betaalt (iDEAL, creditcard of PayPal) en je kiest voor: ‘bekijk de film’. Het aankoopbedrag gaat naar het filmhuis dat jij hebt gekozen. Klaar is Kees. Je kunt de film nu 48 uur lang bekijken.

3 x Picl aanraders

Het aanbod op Picl is breed dus kijk vooral even lekker rond. Dit zijn 3 van mijn persoonlijke aanraders:

Fête de Famille

Sja, je weet, I’m a sucker for Franse films. Dit is een heerlijke dramatische komedie met Catherine Deneuve. Een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Andrea (Deneuve) verloopt stukken minder gezellig dan verwacht. Haar oudste dochter staat onverwachts voor de deur en dat zorgt voor gedoe, gezeik en de welbekende oude koeien uit de sloot. Met andere woorden, het is chaos 🙂

The Wild Goose Lake

Je kent ze wel, die films waarbij er op een man wordt gejaagd door meerdere partijen. Van die films vol actie en achtervolgingen. In deze film noir wordt er ook heel wat gejaagd en achtervolgd maar wel op een visueel bijzonder mooie wijze. Bijzonder mooi geregisseerd en met heel wat neonverlichting.

Atlantique

Atlantique is het verhaal van een onmogelijke liefde tussen Ada en Souleiman. Het jonge koppel woont in Dakar (Senegal) en hun toekomst is allesbehalve rooskleurig. Ada vindt steun in Souleiman terwijl alles om haar heen lijkt in te storten. Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes.

Verder kun je via Picl ook films zien zoals Parasite, Instinct of Portrait de la Jeune Fille en Feu als je die gemist hebt in de bios. Die laatste schijnt prachtig te zijn maar ik heb hem zelf nog niet gezien. Kende jij Picl al?

14 reacties op “Thuis film kijken: ken jij Picl al?”

  1. Ik ken Picl niet, maar zal het in ieder geval aan mijn collega’s doorgeven, want daar zitten wel een paar fervente bioscoopgangers tussen. Zelf red ik het nog prima met het aanbod op televisie en ben ik meer van het lezen.

  2. Meestal kijk ik films via Netflix of Pathé thuis, maar het is inderdaad goed om de iets minder grote filmtheaters te steunen in deze financiële onzekere tijd. Als ik een film zou kijken via Picl, zou dat denk ik voor The Wild Goose Lake kiezen. Ik hou wel van een spannende actiefilm! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »