Ga naar de inhoud
Home » Netflix series in tijden van corona

Netflix series in tijden van corona

elite netflix

Zo jongens, de bioscopen vallen als vliegen op het moment. Het Eye Filmmuseum sloot na de toespraak van Rutte per direct de deuren en daarna ging het in ‘filmland’ aan de lopende band door.

Het Movies That Matter Festival werd afgelast, sommige bioscopen zoals Pathé, Cinecenter, The Movies en Vue gingen over naar een aangepast programma en/of aangepaste stoelcapaciteit terwijl andere bioscopen zoals het Ketelhuis en Filmhuis Den Haag de deuren sloten.

Bioscoopreleases worden al enkele dagen ook massaal uitgesteld. De nieuwste James Bond film No Time To Die was de eerste maar inmiddels zijn ook de bioscoopreleases van o.a Mulan, Fast & Furious 9, Lovebirds, Peter Rabbit 2 en A Quiet Place II uitgesteld.

Tom Hanks en het Cannes Festival

Wereldwijd is het ook niet mals hoor. Zo werd o.a het grote CinemaCon evenement in Las Vegas afgelast en het Tribeca Film Festival in New York uitgesteld. Het prestigieuze Festival van Cannes gaat vooralsnog door. Mocht het tegen die tijd (12 mei) niet plaats kunnen vinden, dan heeft het verregaande financiële gevolgen voor de organisatie.

Daarnaast werden meerdere filmproducties stilgelegd waaronder Marvel’s Shang-Chi en de biopic van Baz Luhrmann over Elvis. Tom Hanks die in Australië is voor de opnames van de Elvis-film heeft namelijk het coronavirus opgelopen. Samen met zijn vrouw, die ook ziek is geworden, blijven ze binnen. Ik moest wel lachen om de verbaasde reacties, “wat wat heeft Tom Hanks het coronavirus”? Eh ja, duh, hij is ook maar een mens haha. Wat Shang-Chi betreft wacht Destin Daniel Cretton op de uitslag. Nou ja, het knettert aan alle kanten.

Netflix tips

En wat betekent dat? Ja, behalve dat de schappen toiletpapier en pasta leeg zijn? Bingewatchen natuurlijk! En daarom geven we je even wat tips voor leuke Netflix series.

Élite

Het derde seizoen van de Spaanse serie Élite staat op Netflix. Goede timing dus. Élite gaat over het wel en wee van de scholieren van de elitaire school Las Encinas. Ja, het zijn tieners met tienerproblemen zoals verliefdheid, jaloezie, toetsen, seks, vervelende ouders, drugs en drank maar daar komt in dit geval nog ook moord bij. Hartstikke vermakelijk al zeg ik het zelf.

Lekker onrealistisch en een en al list en bedrog, geroddel en lage valse streken. De acteurs van Élite zijn bovendien onwaarschijnlijk mooi allemaal. Én er zitten een paar bekende gezichten uit La Casa de Papel tussen.

guzman elite

The Good Place

Ik betrapte me er laatst op dat ik, toen ik iets niet helemaal geweldigs had gedaan op straat (nee, ik ga niet vertellen wat ssssssst), automatisch dacht ‘nu ga ik naar de bad place’. En bedankt, The Good Place. Ken je de serie The Good Place? Een geinige serie, het lijkt allemaal grappig en luchtig maar geloof me, deze serie zet je toch aan het denken. Kijk het maar, je zou er zomaar een goed mens door kunnen worden.

Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) belandt door een foutje na haar dood in ‘the good place’ terwijl zij een van de meest verschrikkelijke mensen ooit is. Natuurlijk zegt ze tegen niemand dat ze daar niet hoort want hee, je had het slechter kunnen treffen toch? Toch gaat er iets niet helemaal goed hoor daar in het paradijsje, dat valt Eleanor en haar nieuwe vrienden Tahani, Chidi en Jason steeds vaker op. Is alles wel wat het lijkt?

series netflix

De vier seizoenen staan online. Seizoen 1 en 2 zijn heel goed, bij drie kakt het behoorlijk in maar met seizoen 4 wordt dat ruimschoots goedgemaakt.

La Casa de Papel

Mocht je La Casa de Papel trouwens nog steeds niet gekeken hebben, doen. Wat een goede serie is dat! Al moet ik wel zeggen dat het laatste seizoen wat tegenviel maar dat zie je vaker, een dipje na een paar seizoenen. De kern van het verhaal, in seizoen 1, gaat over ‘De Professor’ die samen met acht medeplichtigen de grootste overval in de Spaanse geschiedenis organiseert. Het plan van De Professor lijkt feilloos maar inspecteur Raquel Murillo zit de bende dicht op de hielen. Lekker veel actie en sympathieke karakters.

Seizoen 4 van La Casa de Papel wordt op 3 april verwacht dus je hebt nog de tijd om de eerste drie seizoenen ‘in te halen’.

nairobi casa de papel

Dead to Me

Een van de Netflix series waar ik erg van genoten heb is Dead to Me maar ik schreef hier al eerder een recensie over. Een aanrader voor amateurs van zwarte humor. Seizoen 2 komt dit jaar uit maar de datum is nog niet bekend.

netflix series

Locke & Key

Locke & Key is een van de nieuwere Netflix series, er is nog maar één seizoen te zien. Ik zal je eerlijk bekennen dat ik niet zo goed weet wat ik met deze serie aanmoet. Wat is de doelgroep hiervan??! Ik vind het qua verhaal namelijk best een kinder-/tienerserie met kids en tieners die bijzondere avonturen beleven in de hoofdrol. Maar de adviesleeftijd van Locke & Key is 16 jaar wat ook wel klopt gezien enkele heftige en/of gruwelijke beelden. Daardoor is het dus eigenlijk niet geschikt voor kinderen.

Na de moord op hun vader verhuizen Tyler, Bodi en Kinsey met hun moeder naar het Keyhouse, het huis waar hun vader zijn kindertijd heeft doorgebracht. Al snel wordt duidelijk dat er iets raars is met het huis of tenminste, met de magische sleutels die in het huis verborgen blijken te zijn. Al met al vond ik Locke & Key wel een prima serie maar het is ook wel een serie die ik snel weer zal vergeten. Het heeft niet echt indruk op me gemaakt maar het kijkt wel lekker weg.

netflix bingen

Verder hoorde ik dat The Letdown en After Life leuke series zijn maar die heb ik allebei nog niet gezien dus dat houden jullie van me tegoed.

Hebben jullie nog tips voor vermakelijke en spannende Netflix series? En vinden jullie niet dat het op het moment er bijna op lijkt of we zelf in een film zitten? Ik vind het in NL nog wel meevallen maar wanneer je foto’s of filmpjes ziet van verlaten wegen en spooksteden in Italië of China door het coronavirus is het echt best indrukwekkend. Het lijkt net zo’n film Zombie-apocalyps!

11 reacties op “Netflix series in tijden van corona”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »