Ga naar de inhoud
Home » Srsck Loves de Nintendo 3DS XL omdat…

Srsck Loves de Nintendo 3DS XL omdat…

3DS XL

Noem ons gerust een Nintendo familie. Ons als in de vier leden van het Srsck gezinnetje. Al sinds ik me kan heugen is de grote kleine man Super Mario fan. Maar echt, zo’ n echte hardcore fan. Ik heb foto’ s van een vijfjarige grote kleine man op reis achterin onze Landrover die op zijn Nintendo DSi aan het spelen is. “Lieffie kijk hoe mooi de woestijn”. “Jaaa mooi maar eerst even prinses Peach redden”. Hij is nu 11 jaar oud en zeg maar gerust dat er niets veranderd is 😉

Dochterlief is zo’n gelegenheids-Nintendospeelster. Zij houdt van dansspellen en sportspellen op de Wii, zoals bijv. Just Dance, maar ze kan ook behoorlijk fanatiek Super Smash Bros. Brawl spelen met haar broertjes. De kleinste man heeft een Nintendo DSi en is Pokemon fan. Je zou zijn Sinterklaas verlanglijst moeten zien, een en al Pokemon! En dan hebben we nog Moederlief, ikzelf dus, nou..ik heb nog steeds mijn oude Game & Watch multiscreen spel Oil Panic. Hij ziet er misschien niet meer helemaal picobello uit maar hij doet het nog steeds, de kleinste man speelt er nog op!!! Dat ding is minstens 30 jaar oud!!!

Het scherm van de Nintendo 3DS XL is 90% groter

Nu je dit weet, begrijp je vast wel dat we helemaal hieperdehiephiep waren toen we te horen kregen dat we een Nintendo 3DS XL mochten testen. De postbode werd helemaal gek van mijn twee kleine mannen die hem elke dag aanvlogen om te weten of de Nintendo er al was. En toen was hij er en serieus, wat een mooi ding! Ferrari rood aan de buitenkant en zwart van binnen.

Er zaten vier spellen bij: Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper, Mario Kart 7, Kirby: Triple Deluxe en Tomodachi Life. Omdat dochterlief een Nintendo 3DS heeft hadden we ook al wat spellen dus de Nintendo 3DS XL ging meteen aan. Ook konden de normale DS spellen van de Nintendo’ s van de jongens in de 3D gebruikt worden. Heel fijn dat ze hun oude favorieten kunnen blijven spelen!

prinses peach
Oude favorieten blijven spelen op de 3DS

Een van de eerste dingen die mij opviel bij de 3DS XL is dat de jongens een betere houding hebben wanneer ze spelen omdat het scherm toch echt stukken groter is dan de gewone Nintendo 3DS/DSi. Op de doos staat dat het scherm 90% groter is dan de ‘normale’ 3DS. Ik ben niet goed in inschatten maar ik geloof de doos 😉

Daarnaast is de geheugenkaart van 4 GB ook twee keer zo groot als die van de 3DS. Oh ja als je een Nintendo 3DS XL gaat aanschaffen moet je er even op letten dat er geen voeding bijgeleverd wordt. Huh? Wie heeft dat nou weer bedacht? Nou ja, als je een oude DS hebt maakt dat niet uit want het is dezelfde kabel maar anders moet je een adapter los erbij kopen. Dat kost een tientje.

Verder wat praktische dingetjes zoals de batterijduur. Die vind ik best ok, reken op ongeveer 4 tot 6,5 uur in de 3D stand en langer als je in 2D speelt. Prima toch?

Niet constant de 3D optie aanzetten

De Nintendo 3DS XL heeft twee opties, 2D en 3D. Je hoeft dus niet de hele tijd in 3D te spelen. Voor kinderen onder de zes jaar oud is het sowieso afgeraden om in 3D te spelen. Ook wordt het afgeraden om heel lang achter elkaar in de 3D stand te spelen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de kinderen eigenlijk praktisch nooit de 3D optie aanzetten. Aan het begin wel een of twee keer omdat het nieuw was en dat ze het wilden uitproberen maar ze geven toch duidelijk de voorkeur aan 2D. Ja – en toen maakte ik de opmerking: Dan kun je toch net zo goed een gewone Nintendo DSi hebben? “Nee!” riepen de drie kids in koor.

Ferrari rood, Ferrari kracht
Ferrari rood, Ferrari kracht

Dit heeft dan schijnbaar te maken met de extra opties hebben ze me uitgelegd: de mogelijkheden om eigen Mii-personages te creëren en ook om (3D) foto’s en (3D) video’s te maken. Er zitten wel 3 camera’s in de Nintendo 3DS XL! De kids lopen  constant foto’s te maken en die dan te bewerken, zo kun je bijvoorbeeld je gezicht en die van je moeder laten samensmelten, dat soort dingen waar ik als 40 jarige niets van snap met mijn Oil Panic uit het jaar nul maar wat blijkbaar hilarisch is want zij liggen steeds in een deuk 🙂

AR-kaarten 

Ik ontdekte nog een klein stapeltje kaarten in de doos van de Nintendo. Dit bleken AR-kaarten te zijn. AR staat voor Augmented Reality. Helemaal te gek die dingen! De kinderen waren er helemaal door betoverd. Waar het op neer komt is dat je zo’n kaart op een glad oppervlak moet plaatsen, dus gewoon op tafel bijvoorbeeld en dan moet je met de camera’s op de kaart richten en dan komt er een spel in beeld op je Nintendo 3DS XL. Er is bijvoorbeeld een kaart met een vraagteken en als je die voor je Nintendo plaatst dan verschijnt er een soort van wereld met schietschijven waar je op moet schieten. Echt leuk!

Games voor de Nintendo 3DS
Games voor de Nintendo 3DS

Kirby: Triple Deluxe

Kirby was al bekend (en geliefd!) bij de kids hier in huis dus dat spel werd als eerste gespeeld. Het roze poppetje maakt in dit spel ook weer allerlei avonturen mee en moet talloze obstakels trotseren. Een leuk avonturenspel wat bij de drie kids in de smaak viel. Geschikt vanaf 7 jaar. De kleinste man is 7 en hij kon het inderdaad prima spelen – het spel is relatief eenvoudig en daardoor wel geschikt voor de wat kleinere Nintendo spelers. De kinderen spelen deze game voornamelijk in 2D stand maar ik vond zelf dat juist bij dit spel de 3D van enorme toegevoegde waarde is. Er zijn veel verborgen dingen en geheimen dus ook voor de oudere spelers is het spel leuk. Kirby Triple Deluxe heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Mario Kart 7

Bij de jongens nog steeds op de eerste plaats met stip, Mario Kart. Mario Kart 7 hadden ze nog niet eerder gespeeld en ze waren razend enthousiast. Je kunt tegen elkaar spelen in de multiplayer stand. De broertjes speelden hier tegen elkaar maar je kunt in wezen ook tegen je buren spelen of via internet tegen kindjes in Frankrijk. Van de vier games is dit het spel waarbij de jongens vonden dat het in 3D stand wel stukken gaver was. Ik heb deze zelf niet gespeeld, ik ben echt niet van het racen maar de jongens vonden het spel helemaal top. Elke kart is voorzien van een deltavlieger en propellers. Met andere woorden Mario Kart 7 is een echte Ter land, ter zee en in de lucht editie 🙂

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper

Dit spel was te makkelijk voor mijn twee grote omdat ze al erg goed Engels spreken. De kleine man die eigenlijk ook al vrij goed Engels spreekt heeft het getest en ondanks dat het aan het begin veel te eenvoudig leek, bleken er meer opties te zijn en meerdere levels waardoor het nog een uitdaging werd. Hij vond het erg leuk om te doen. Er zijn meerdere onderdelen zoals schrijven en je uitspraak oefenen of een verhaal goed begrijpen. Er is voor ouders ook een gids toegevoegd waarin de oefeningen en leermethodes worden uitgelegd. Het spel is in ieder geval goedgekeurd door de kleine man. Ik heb meegekeken toen hij speelde en ik denk dat het een goede manier is om kleine kindjes Engels bij te brengen. Omdat er meerdere levels zijn kan het kind meegroeien in het niveau.

Tomodachi Life

Nadine is niet blij
Nadine is niet blij

In Tomodachi Life wordt het dagelijkse leven gesimuleerd en draait het om emoties en relaties. Je voegt Mii poppetjes toe en ze gaan met zijn allen in een flatgebouw wonen (max. 100 personages). Je poppetjes krijgen daar dan ruzie of ze worden verliefd, dat soort dingen. Jij moet voor je poppetjes zorgen en ze helpen in bepaalde situaties.

De kinderen vinden het gewoon ontzettend grappig om kleine poppetjes van zichzelf en/of van hun vrienden te zien in bepaalde situaties. “Hahaha Pietje is verliefd op Ariane Grande”, dat werk. En stiekem moet ik toegeven dat het ook echt leuk is. Ik heb het ook gespeeld en bleef er iets langer op hangen dan de bedoeling was (sorry afwas).

Update: Je kunt deze games nu ook winnen want Nintendo heeft een nieuwe winactie op Instagram. Deel de leukste stoerste coolste grappigste Nintendo actiefoto van je kind op je Instagram met de #NintendoEindbaas en je doet mee. Je kunt iedere maand weer meedoen!

Het vonnis 😉

Wij hebben, alle vier, erg genoten van de Nintendo 3DS XL. Zoals gezegd is het grote scherm echt fijn maar de Nintendo ligt alsnog lekker in de hand en er zijn veel opties en mogelijkheden. Een aanrader dus. Oh en mijn kleine mannen willen ook nog even kwijt dat de draaiknop heel handig is. Nou, dan weten jullie dat ook meteen 😉

Verdict: Geslaagd
Verdict: Geslaagd

De Nintendo 3DS XL kun je bij veel (online) winkels kopen. De adviesprijs is 199,- maar het is een beetje rondkijken want de prijzen verschillen toch wel hier en daar. Bij Nedgame koop je bijvoorbeeld de Nintendo 3DS XL voor 187,- en de adapter voor 10,-. Voor 209,- hebben ze bij Bol een te gekke Luigi 3DS XL en voor 225,- heb je er een 3DS XL inclusief Mario Kart 7. Kortom, het loont de moeite om de opties en de prijzen in de verschillende winkels te vergelijken.

S_icon_200pxl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »