Ga naar de inhoud
Home » Uitje: naar COMM met de kids

Uitje: naar COMM met de kids

vogeljongen

Sinds de heropening van het COMM (voorheen Museum voor Communicatie) ben ik er al meerdere keren geweest met mijn jongste zoon. Hij is 11 jaar oud en echt een kind van dit digitale tijdperk. Hij wil ‘later’ YouTuber worden en volgt meerdere YouTubers. Kijken naar iemand die een game aan het spelen is – ik zal het nooit begrijpen – maar ja, ik ben dan ook in 1974 geboren. Een oude muts die nog het begin van Internet heeft meegemaakt, videobanden keek, cassettebandjes en floppies gebruikte, en laten we nog niet eens over telefoons beginnen!

COMM museum
Toffe lockers!

Toen en nu

COMM bestaat sinds 1929 en was eerst, onder de naam het Nederlandsche Postmuseum, een museum gericht op postzegels in het bijzonder maar toen al ook op de geschiedenis van de post én telefonie. Inmiddels is het museum gericht op communicatie in de breedste zin van het woord. Van postkoets tot Cloud en van spijkerschrift tot emoji. Tegenwoordig is een groot deel van de samenleving vergroeid met een mobieltje. In COMM ervaar je wat voor impact dat heeft op mensen.

uitjes met tieners
En ook van voor mijn tijd!
comm leuk
Interactief museum

Jong en oud

Hier komt oud en nieuw echt bij elkaar en dat vind ik dus supertof om te delen met mijn zoontje. Hij liet mij dingen zien die ik niet kende (vooral influencers enzo) en ik liet hem dingen zien die hij niet kende zoals telefoonboeken 😀 Hij vond de telefoons met draaischijven bijvoorbeeld heel leuk om te zien. Het museum is interactief en zowel voor jong en oud interessant.

Het is geen groot museum, alles is vrij compact maar de collectie is wel omvangrijk. Daarnaast organiseren ze continu leuke evenementen. Zo is er nu rond Sinterklaas de mogelijkheid om toffe foto’s te nemen bij de Green Screen, helemaal in Sint-sferen en in de kerstvakantie staan er allemaal leuke activiteiten gepland. Maar waar ik dus steeds heen ‘moet’ van mijn zoontje 😉 is het #IBTS.

teveelgevraagd
Met de jongens van TeveelGevraagd

comm

Ontmoet je favoriete influencer

IBTS staat voor Influencer behind the scenes en loopt door tot en met 30 januari 2019. Er is een tijdelijke tentoonstelling in het museum over influencers (voornamelijk Nederlanders) én verschillende influencers zijn in de weekenden in het museum aanwezig voor live sessies. Dit houdt in dat ze vertellen over wat ze doen, hoe ze begonnen zijn, wat er allemaal bij komt kijken, etc etc.

Elke sessie eindigt met de mogelijkheid om vragen te stellen en wordt gevolgd door een meet & greet. He-le-maal geweldig voor tieners zoals mijn zoontje. In zijn geval extra extra geweldig omdat zijn favoriete Nederlandse YouTubers onlangs ook aanwezig waren. Hij vond het zo enorm spannend, echt een beetje te vergelijken met als ik Madonna had ontmoet in de jaren 80 zeg maar haha

vogeljongen
Live sessie van Vogeljongen

Ik moet er wel bij zeggen dat ze vooral gamers hebben uitgenodigd dus extra leuk voor mijn zoontje maar wel iets minder representatief voor de Nederlandse influencers in het algemeen. Maar ook dat kan veranderen want er komen steeds influencers bij dus check even op de agenda welke er aankomende sessies aanwezig zullen zijn.

Wat ik trouwens ook heel leuk vind, is dat de YouTubers onderling qua karakter zo anders zijn dat de sessies dus ook heel verschillend zijn. Ze vertellen wat zij zelf belangrijk vinden en hun invalshoeken kunnen best verschillen. Voor mijn zoontje was het dus leuk omdat hij ze kent en volgt maar voor mij was het ook leuk om te horen hoe ze het allemaal aanpakken. Je zit wel in een zaal met voornamelijk jochies tussen de 8 en 15 so be prepared 😉

familieuitjes

Aanrader dus! Een leuk uitje als je tieners hebt. Het is toch vaak zo dat er heel veel te doen is voor kids tot 12 en dat het daarna wat lastiger wordt om geschikte uitjes te vinden. Niet te kinderachtig maar het blijven wel kids dus geen volwassen uitjes. Dus wat dat betreft ben ik heel blij met deze aanvulling op de ‘tiener-familie-uitjes’!

Check de site van museum COMM voor praktische info zoals openingstijden, adres, prijzen etc

12 reacties op “Uitje: naar COMM met de kids”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »