Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

Boekentip: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

mevrouw peregrine

Hoi allemaal! Op vakantie (ik was in Nice, echt super leuk!) heb ik een heel dik boek gelezen: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine. Ik had dit boek al eerder in het Engels gelezen en toen vond ik hem heel spannend, maar ik wilde hem ook graag in het Nederlands lezen want dan begrijp ik het beter. In het Engels heet het boek Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Het is geschreven door Ransom Riggs en kwam uit in 2011.

De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

Het verhaal

Toen Jacob klein was, vertelde zijn grootvader hem altijd verhalen over het weeshuis op een eiland waar hij vroeger woonde, waar er allemaal bijzondere kinderen verbleven. De één kon vliegen, de ander was onzichtbaar, elk kind had iets bijzonders. Wanneer Jacob groter wordt gelooft hij dat natuurlijk niet meer.

Wanneer Jacob’s grootvader overlijdt, gaat Jacob op het eiland in Wales op onderzoek uit. Jacob is dan zestien jaar oud. En dan ontdekt Jacob dat de bijzondere kinderen waar zijn grootvader het over had, heel misschien nog zouden kunnen leven…

Wat ik vond

Ik vond het een cool boek, echt leuk om te lezen. Ik vond het in het Nederlands helaas wel een klein beetje tegenvallen. In het Engels vond ik hem leuker, maar ik denk dat dat komt omdat ik het wat minder goed begreep. Er zaten wel echt een paar hele hele spannende stukjes in en dat is ook super leuk aan het boek. Maar ik had het beter verwacht omdat er veel moeilijke en rare woorden in het boek zaten! Dat was dus wel jammer.

Het is bijzonder dat er in De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine foto’s worden gebruikt in plaats van illustraties. De foto’s in het boek zijn wel cool, ze maken het boek helemaal af. Voor kleine kinderen vind ik het boek persoonlijk een beetje te eng. Het boek valt onder Young Adult maar voor welke leeftijd dat precies is weet ik eigenlijk niet. Ik zou het aanraden aan kinderen vanaf een jaar of 12, maar er zitten wel echt een paar vieze stukjes in dus dan kan het misschien zelfs nog een beetje eng zijn. En dan lijkt het boek mij ook wel moeilijk door het woordenschat dat gebruikt wordt.

De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine wordt binnenkort verfilmd door… mijn allerallerallerlievelingsregisseur….Tim Burton!!!! En dan wil ik de film echt zo graag zien (en eigenlijk wil ik er zo zo zoooo graag in spelen!!) en schrijf ik er zeker een recensie over! Ook al mag ik hem als hij uitkomt misschien niet zien van mijn moeder!!! 🙂 Eva Green speelt misschien Miss Peregrine, en die speelt ook in Dark Shadows, een andere film van Tim Burton. Jacob wordt gespeeld door de Engelse acteur Asa Butterfield.

Hollow

Er is ook dit jaar een deel 2 van het boek uitgekomen en volgens mij wordt het een trilogie. Het tweede deel heet Omhulde stad, in het Engels Hollow city. Bij deel 1 lijkt het op een open einde, maar dit boek begint bij het einde van de vorige (gelukkig maar! Want ik houd niet van open eindes). In dit boek heb je ook foto’s en ik vind de foto op de kaft heel cool gedaan. Ik ga Omhulde stad deze vakantie nog lezen en dan laat ik weten of het ook zo spannend is als het eerste deel!

Nou, bedankt voor het lezen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »