Verjaardagsfeestje: Skylanders thema

skylanders taart

Voor zijn zesde verjaardag wilde de kleine man een Skylanders thema verjaardagsfeestje. Hij had 13 kinderen uitgenodigd. Met grote broer, dochterlief en de kleine man zelf erbij kwamen we uit op 16 kinderen (Leeftijdsgroep 4-6). Het budget was beperkt en we verbleven op dat moment in een tijdelijke woning met onze spullen in de opslag dus had ik niet bijster veel speelgoed, meubels of knutselspullen e.d onder handbereik. Met andere woorden de kleine man’s verjaardag moest helemaal geweldig worden maar wel met weinig budget en weinig tijd voor de voorbereiding. Wat doe je dan? Pinterest afstruinen!

Ik ben een groot Pinterest-fan, het is één grote inspiratieberg en ik heb er dan ook erg veel ideeën opgedaan voor dit feestje. Ik vind het ook sowieso fijn om met thema’s te ‘werken’, we hebben al van alles gehad wat dat betreft: van wereldreizigers tot fashion-queens, moorddiners en spionnenfeestjes tot circusfeestjes. Ook voor kleinere kids zijn er leuke thema’s te bedenken, zo kwam ik een jungle thema feestje tegen bij Cheryl, ook erg leuk!

Wat zijn Skylanders?

Even in het kort, de Skylanders games spelen zich af in Skylands. De Skylanders moeten het opnemen tegen Kaos, zijn leger en zijn gemene handlangers. Elke Skylander heeft speciale krachten en tijdens het spel kunnen ze rare hoedjes opdoen die ook bepaalde krachten bezitten. De Skylanders horen bij een van de acht elementen: water, magie, tech, vuur, leven, lucht, ondood en aarde.

Elk element heeft een eigen symbool en een eigen kleurtje.  Er zijn drie verschillende Skylanders spellen/avonturen, de eerste Spyro’s Adventure, de tweede Skylanders Giants en inmiddels een derde Skylanders Swap Force. De kleuren van de elementen zijn iets anders afhankelijk van het spel dat je speelt.

Ik heb tijdens het feestje voornamelijk de kleuren en personages van Skylanders Giants aangehouden omdat de kleine man dat op dat moment het meeste speelde maar ik heb ook wat kleuren en personages uit Spyro’s Adventure gebruikt….een vrolijke Skylanders mix.

Skylanders paspoorten (c) Srsck
Skylanders paspoorten (c) Srsck

Skylanders paspoortjes

Ik heb voor elk kindje een soort van paspoortje gemaakt met hun naam voorop en een “eigen” Skylanders figuur. Heel simpel met gekleurd karton en plaatjes van internet uitprinten. Aan de binnenkant waren de symbolen van de acht elementen. Bij elk element hoorde een spelletje. Elke keer dat ze het bijbehorend spelletje hadden gespeeld mochten de kinderen een sticker uitkiezen en in hun paspoort plakken.

Het feestje duurde 3 uur en ik had het zo uitgerekend dat we zo ongeveer binnen die drie uur alle spelletjes konden afronden. Het bleek uiteindelijk precies uit te komen met de tijd inclusief taart eten en cadeautjes uitpakken etc..Ik heb de kleine man (en broer en zus) laten helpen met alle voorbereidingen waardoor de dingen er niet altijd perfect uit zagen maar de voorbereiding vinden mijn kinderen in ieder geval altijd erg leuk om te doen en uiteindelijk maakt het de feestgasten niet uit of een plaatje nou recht geknipt is of scheef.

De opdrachten (c) Srsck
De opdrachten (c) Srsck
Feestelijk en ietwat chaotisch (c) Srsck
Feestelijk en ietwat chaotisch (c) Srsck

Skylanders decoratie

Wat de versiering betreft had ik het ook vrij simpel gehouden maar wel ook weer helemaal in Skylanders thema. Ik had van die gekleurde vlaglijnen gekocht waar mijn kinderen de elementen op hadden getekend. Ze hadden hetzelfde met ballonnen gedaan. We hebben wel voor zover mogelijk de kleuren van de elementen aangehouden. Verder hadden we rondjes geknipt in gekleurd karton en daar ook de elementen op getekend en die rondjes door het hele huis op de muren geplakt. We hadden Skylanders figuren geprint en die op de flesjes en pakjes drinken geplakt.

We hadden eten dat ook in het spel voorkomt zoals watermeloen en stukjes pizza maar ook gewoon chips, mandarijntjes, cherrytomaatjes enzo. Ik had geen apart snoep omdat ze al snoepjes konden ‘winnen’ bij de snoep memory en er snoep in de Pinata zat. Bij het eten hadden we de Skylanders figuren getekend maar daar heb ik geen foto’s van. Er zijn wel veel feestartikelen te vinden in het Skylanders thema: bij Tuf-Tuf bijvoorbeeld hebben ze uitdeelzakjes, vlaggenlijnen, bekers, rietjes, borden en zelfs Skylanders verkleedpakken!

Elementen op de ballonnen (c) Srsck
Elementen op de ballonnen (c) Srsck
Waterpistolen spel (c) Srsck
Waterpistolen spel (c) Srsck

Skylanders thema spelletjes

Waterspel

De spelletjes….de kinderen moesten met waterpistolen, in twee teams, flesjes omgooien. We hadden de flessen voor de helft gevuld met water en in aluminium folie gewikkeld en daar plaatjes van de vijanden van de Skylanders opgeplakt. Kaos omkieperen leverde de meeste punten op.

Vormpjesdans

We hadden een soort van stoelendans gedaan maar zonder stoelen. We hadden in gekleurd karton vormen uitgeknipt, daar de elementen weer op getekend, en die vormen verspreid door de woonkamer op de vloer geplakt. De kinderen gingen dansen. Elke keer dat de muziek stopte moest ieder kind op een vorm staan. Elke beurt werd het kindje dat niet op een vorm stond geëlimineerd en werd er een vorm weggehaald.

Ballonnen kapotmaken

We hadden de vijanden op ballonnen getekend, haha ja het stellen schapen voor ;). In elk ballon zat een briefje met de naam van een kindje. De kinderen moesten, zonder iets scherps te gebruiken maar bijvoorbeeld door erop te zitten, een ballon kapotmaken. Degene wiens naam op het briefje stond mocht zijn cadeau geven en was daarna zelf aan de beurt om een ballon kapot te maken.

Knal de vijand (c) Srsck
Knal de vijand (c) Srsck

Spekhappen, snoep memory en nog meer

Verder hadden we spekhappen, snoepjes memory (onder plastic bekers met de elementen erop getekend – 2 dezelfde snoepjes? Dan mocht je ze opeten – meerdere ‘setjes’ klaarmaken en dan in kleine groepjes tussendoor laten spelen), ezeltje prik (maar dan was het het oog op Eyebrawl prikken – gewoon een plaatje van Eyebrawl uitgeprint en heel veel ogen uitgeprint), een Pinata, een wedstrijd papieren vliegtuigje gooien (en eerst je vliegtuigje vouwen), met waterballonnen Kaos (dochterlief in regenpak) bekogelen en een wedstrijdje de engste Ondood figuur bedenken en tekenen.

De waterspelletjes, waterpistolen en waterballonnen, waren een groot succes. De kindjes wisten niet van ophouden 🙂

snoepmemory

Een Pinata is altijd een groot succes op verjaardagen en we hebben er dan ook altijd een. Ik heb het weleens zelf gemaakt maar het was niet geweldig gelukt dus de Pinata en de taart heb ik overgelaten aan mensen die er wel verstand van hebben 🙂

Uitdeelcadeaus, uitnodigingen en een traktatie

Voor de uitdeelcadeaus hadden we zakjes bij de Xenos gehaald, felgekleurd met sterretjes erop, daar de inmiddels welbekende elementen op getekend en de namen geschreven. Ze kregen een Skylanders kleurplaat mee, hun eigen paspoort en de kleine speelgoedjes en snoep die in de Pinata zaten.

Wrecking Ball Pinata van Pinata Feestje
Skylanders traktatie (c) Srsck
Skylanders traktatie (c) Srsck

Ik heb geen foto’s van de uitnodigingen voor het feestje maar dat was ook uitgeprint met allerlei Skylanders erop en i.p.v een van de Skylanders had ik de kleine man erin gephotoshopt en daaronder een tekst in de trant van “Jonge Poortmeester, jij bent uitgenodigd….in Skylands…..”.

Ook de traktatie van de kleine man op school was in Skylanders thema. Dat waren van die Hema rozijntjes met plaatjes van Skylanders erop geplakt. En de kleine man had doorgegeven graag Skylanders poppetjes te krijgen als cadeau (ik had de ouders een mailtje gestuurd met welke Skylanders hij al had) en dat had ook daadwerkelijk iedereen gedaan dus hij was 15 Skylanders poppetjes rijker aan het einde van zijn feestje. Zijn dag kon niet meer stuk! Al met al een erg geslaagd feestje voor de kleine man en zijn vriendjes!

Geen artikelen meer mislopen van ons? Je kunt Srsck volgen op Bloglovin’.

6 gedachten over “Verjaardagsfeestje: Skylanders thema

  1. beste, wat heb je dat ontzettend leuk gedaan. mijn zoontje wil graag ook een skylanders feestje. bedankt voor de ideeen! mag ik vragen hoe jij de naam van u zoon op de paspoort heeft gekregen? heb je hier een website voor?

    1. Hoi Janine, het mooiste is met Photoshop maar dat had ik toen niet dus ik had een gedeelte van de dingen heel simpel op Word gedaan maar het meeste, zoals de namen, heb ik toen gewoon met de hand geschreven met gekleurde stiften 🙂 Succes met het feestje!

  2. Super leuk!!
    Heb je mischien nog wat files bewaard van de paspoortjes. Ben door omstandigheden op het moment wat beperkt met de computer en dat zag er wel erg mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »