Ga naar de inhoud
Home » Review: Ralph Breaks the Internet

Review: Ralph Breaks the Internet

ralph breaks the internet nederland

Gisteren waren wij naar de première van de nieuwste animatiefilm van Disney: Ralph Breaks the Internet. Met wij bedoel ik ook wij met een hoofdletter W want ik kreeg alle drie de kids mee woehoe! Dat vond ik al wel wat zeggen over de film trouwens; de kinderen hebben namelijk het eerste deel gezien en het leek ze heel leuk om het tweede deel te zien. Ze zijn 11, 15 en 17 jaar oud en ze voelden zich er niet te oud voor of zoiets. En gelijk hadden ze want ‘Wreck-It Ralph 2’ heeft echt twee lagen, één voor de kleine kids en één voor het ouder publiek. Dat hebben Disney films sowieso al vaak maar bij Ralph Breaks the Internet vond ik dit nog sterker terugkomen dan gewoonlijk.

ralph breaks the internet nederland
Vanellope von Schweetz met alle Disney prinsessen

Wij mochten kiezen tussen de Nederlandse en de originele versie. Wij gingen naar de originele versie. Een van de favoriete YouTubers van de kleinste man, Dan TDM, had namelijk een van de originele stemmen ingesproken en hij wilde hem absoluut horen (Achteraf bleek hij alleen de stem in de UK versie te hebben ingesproken!). Ook de favo-YouTuber van mijn oudste, Colleen Ballinger, had iets ingesproken (ehm..1 zin maar toch). Wat dat betreft heeft Disney het wel weer slim gedaan hoor, al die echte Internet-sterren van het moment bij Ralph Breaks the Internet betrokken. Ook op de première liepen er allerlei YouTubers rond die ik als ‘hoogbejaard mens’ niet kende maar waarbij mijn kleinste behoorlijk uit zijn dak ging haha.

De goede en de slechte kanten van het internet

In Ralph Breaks the Internet gaan Ralph en Vanellope von Sweetz op zoek naar een vervangend onderdeel voor Vanellope’s videogame Sugar Rush. Het is alleen niet zo simpel om hieraan te komen. Ze moeten hiervoor hun veilige omgeving van Litwak’s Arcade verlaten en de verboden wereld van het Internet betreden.

filmreview ralph
Ralph en Vanellope met Yesss

Ze ontdekken het Internet voor het eerst en staan te kijken van de vele mooie mogelijkheden maar ze komen ook terecht in de duistere en gevaarlijke kanten van het Internet. Zie hier dus les 1 van deze Disney film: het internet heeft veel positieve kanten maar let wel op voor de negatieve kanten. Dit zal voor volwassenen een stuk meer confronterend zijn dan voor kinderen. Kinderen zullen lachen om de schattige kittens en rare schapenfilmpjes maar voor volwassenen wordt echt een spiegel voorgehouden. En dat is niet altijd even mooi…

de kracht van Vriendschap

Tijdens hun zoektocht op het verrassende internet worden Ralph en Vanellope geholpen door de bewoners, de Netizens. Hun bedoelingen zijn niet altijd even zuiver maar gelukkig worden ze geholpen door Yesss die alle geheimen van het algoritme kent en door Shank, een stoere coureur uit het grimmige racegame Slaughter Race (een soort van Grand Theft Auto).

Tijdens dit avontuur lijken Ralph en Vanellope uit elkaar te groeien. Hun interesses en passies liggen niet meer op één lijn. Overwint hun vriendschap het Internet? Is vriendschap vasthouden of juist loslaten? Zie hier les 2, al zal ik voor nu nog even niet verklappen hoe het eindigt natuurlijk. Een mooie wijze les voor het jonge publiek. Iets te zoet naar mijn smaak maar dat mag wel in een animatiefilm!

Mijn mening

Zoals gezegd zijn er twee lagen in Ralph Breaks the Internet waardoor het zowel voor kleintjes als voor volwassenen een leuke film is. Vanaf 12 december draait het in de bios dus perfect op tijd om er tijdens de kerstvakantie met de hele familie naartoe te gaan.

Het is geen film waarbij je in je broek pist van het lachen, het is eerder glimlachen en gniffelen maar alsnog is het wel echt een toffe film. Sowieso zijn alle verwijzingen erg leuk, van alle gekke filmpjes op BuzzzTube (ja ja, Ralph gaat hartstikke viraal) naar Ebay, Wikipedia, zoekbalken en cookies – het komt allemaal wel even voorbij. Er is ook best wat reclame te spotten, zo zie je o.a Cisco en TripAdvisor voorbijkomen.

ralf breaks the internet recensie

Wat ik ook wel leuk vond is dat er een gezonde dosis zelfspot in de film te vinden. Dit zie je vooral terug in de scènes met de Disney prinsessen. Die waren spot on.  En natuurlijk waren alle cameo’s en verwijzingen naar games weer volop genieten.

En ook…

Ik ben zelf altijd wel fan van de originele versies, vooral bij Disney films, omdat de stemacteurs zo goed worden uitgekozen. De stem van Ralph wordt gedaan door John C. Reilly (die ook echt op hem lijkt!) en Vanellope heeft de stem van multitalent Sarah Silverman. Daarnaast zijn er stemmen gedaan door Gal Gadot, Jane Lynch, Vin Diesel, Tim Allen en nog veel veel meer.

In de Nederlandse versie zijn de stemrollen weggelegd voor Frank Lammers (Ralph), Georgina Verbaan (Vanellope), Anouk Maas, Sharon Doorson en meer.

De film duurt 112 minuten en het leeftijdsadvies is 6 jaar. Oh en ik vergeet te zeggen: blijf zitten na afloop van de film want er komt na de credits nog een leuke scène met baby Moana! (heb ik jullie ooit verteld dat ik van mijn dochter verplicht altijd de credits moet uitzitten? Ze vindt het respectloos naar de makers van een film om tijdens de credits weg te lopen dus we blijven altijd netjes zitten haha en in dit geval loont het dus ook ;))

Heb jij Wreck-It Ralph gezien? En zit jij altijd de credits uit in de bios?

 

7 reacties op “Review: Ralph Breaks the Internet”

  1. Nee, ik heb deze film nog niet gezien. En eerlijk, ik denk ook niet dat ik er naar zou hebben gekeken als ik dit blog niet had gelezen. Het lijkt mij op het eerste oog nl totaal geen leuke film. Nu houd ik zelf ook niet echt van dit soort animatiefilms. Geef mij de oudere Disneyfilms maar. Maar, wanneer deze op tv te zien is (wij gaan hiervoor niet naar de bios) zou ik hem wel kijken.
    Enne, je dochter heeft gelijk!! altijd ff blijven zitten. Geregeld zijn er nl leuke bloopers aan het einde te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »