Ga naar de inhoud
Home » Uitnodigingen maken | Sweet 16

Uitnodigingen maken | Sweet 16

verjaardag uitnodigingen

Zoontjelief is een paar dagen geleden 16 jaar oud geworden! Een hele leuke leeftijd als je het mij vraagt. Ik had het in ieder geval hartstikke naar mijn zin op mijn 16e. Kun jij je je 16e verjaardag nog goed herinneren? Wij – de kids en ik – hebben de verjaardag van Zoontjelief thuis gevierd, met taart en cadeautjes. ‘s Avonds zijn we uit eten gegaan want dat wilde hij graag.  Gewoon relaxed allemaal.

Aankomend weekend viert hij het ‘groter’ met zijn vrienden. Hij heeft een kleine dertig man uitgenodigd en dan gaan ze met een lading aan picknickkleden, drinken en eten de dag doorbrengen in het park (duimen jullie voor goed weer?). Ik mocht niet helpen/komen want een moeder in de buurt is het laatste waar je op je 16e op zit te wachten 😉

Uitnodigingskaartjes

Wat dat betreft is het nog best een tricky leeftijd want heel veel dingen worden afgedaan als ‘te kinderachtig’. Vlaggetjes met 16 erop konden er net mee door maar met ballonnen moest ik ook al niet aankomen. De picknickkleden moesten niet al te opvallend, het eten niet al te ingewikkeld. Alles moet een beetje nonchalant. Zo ook de uitnodigingen.

Zoontjelief zat nog wat te twijfelen of hij zijn vrienden ‘gewoon’ via WhatsApp zou uitnodigen of er toch een echte uitnodiging besteld zou worden. Het werd het tweede: echte tastbare uitnodigingen. Zo leuk! Ze moesten wel stoer en leuk zijn maar niet al te opvallend of overdreven.

kaartjes2go uitnodigingen
Zoveel leuke kaarten

Je eigen uitnodigingen maken

Op Kaartje2go is de keuze heel erg groot. Ze hebben er niet alleen verjaardag uitnodigingen maar alle soorten kaarten. Je kunt per categorie zoeken dus in dit geval zochten we op verjaardag 16. De meeste kaarten in deze categorie vond Zoontjelief te meisjesachtig – veel roze en ‘sweet sixteen’ – dus wij keken ook bij de categorie ‘leeftijd aanpasbaar’. Daar kun je zeg maar elke leeftijd invullen die je maar wilt. Dat bleken meer dan 700 ontwerpen te zijn! Nou als je dan nog niets vindt, dan weet ik het ook niet meer haha. Wat heel tof is bij Kaartje2go is dat je vrijwel alles kunt personaliseren en veranderen naar eigen smaak. Zo verander je even de kleur van de achtergrond of voeg je je eigen foto en/of naam toe.

Zoontjelief koos voor een eenvoudig model, zonder foto maar wel met zijn naam en leeftijd. Hij had ook de optie tussen een enkele kaart of een dubbele kaart. Hij ging zelf voor enkel. Hij kon verder nog uit verschillende maten kiezen en natuurlijk kon ook de tekst in de kaart aangepast worden. Hij had de feestlocatie bijvoorbeeld kunnen invullen, de tijd, wat je maar wilt. Zoals gezegd ging hij voor ultra simpel: een enkelvoudige kaart met ‘Uitnodiging: Hooray Party Max 16 jaar’ op de voorkant en een lege witte achterkant waar hij zelf achteraf een tekst opschreef. Geen frutsels en fratsen, precies wat hij wilde.

uitnodiging verjaardagsfeest
Na het ontwerpen, kun je ook de afmetingen van je kaart kiezen

Born in 2003

Ik heb zelf ook nog stiekem een verjaardagskaart besteld voor hem omdat ik de kaarten zo leuk vond. Op de kaart staat ‘Born in 2003, 16 years of being fabulous’ en aan de binnenkant had ik nog een gepersonaliseerde tekst geschreven. Ik vind dat de kaarten heel leuk zijn geworden. Ze waren mooi afgedrukt en werden met enveloppen geleverd. De uitnodigingen werden hartstikke snel bezorgd ook nog. Wij hebben ze gewoon thuis laten bezorgen maar je kunt ook bijvoorbeeld een verjaardagskaart bestellen en die rechtstreeks naar de jarige laten bezorgen. Je kiest de bezorgdatum op de kalender en klaar is Kees.

verjaardag uitnodiging
Kiezen waar en wanneer het verzonden wordt

Het systeem is verder eenvoudig. Je hoeft (gelukkig!) geen programma’s op je computer te installeren of dat soort onzin. Alle kaarten en uitnodigingen personaliseer je online en het is helder en makkelijk. Kaartje2go biedt kaarten in vrijwel alle categorieën, denk aan beterschapskaarten, geboortekaarten of een geslaagd-, jubileum-, verhuisd-kaart. Ik zag zelfs een paar kaarten voor als je juist niet geslaagd was!

Dit zijn een paar van mijn favorieten kaarten op de site:

uitnodigingen feesten

Doe jij nog aan papieren uitnodigingen? En kende je Kaartje2go al?

15 reacties op “Uitnodigingen maken | Sweet 16”

  1. Haha nee 16-jarige jongens zijn idd niet meer van de frutsels. Maar als het die blauwe is geworden vind ik hem heel leuk! Ik doe wel aan papieren uitnodigingen ja, vind kaartjes stiekem zelf ook nog steeds leuk om te krijgen.

  2. Nog gefeliciteerd! Wat een handige manier voor het maken van kaartjes, scheelt veel tijd! Laatst hebben mijn vriend en ik een uitnodiging gemaakt in middeleeuwse stijl door theezakjes over het papier te deppen. Dus wij zijn zeker nog van de papieren uitnodigingen. 🙂

  3. Mijn 16deverjaardag… om op je vraag te antwoorden, die lijkt ergens spoorloos te zijn geraakt in mijn geheugen. Volgens mij ben ik toen gewoon met wat vriendinnen en mijn toenmalige vriendje naar het stadsfestival hier geweest, maar ik ben niet zeker, ik denk namelijk dat dat op mijn 17de verjaardag was..

    het is wel een heel leuke kaart! Nog gefeliciteerd trouwens! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »