filmrecensie Kindred
|

Van je familie moet je het hebben in de film Family Ties

Doet de naam Family Ties jou meteen aan de gelijknamige jaren 80 sitcom met Michael J. Fox denken? Mij wel namelijk, maar de Britse film Family Ties is totaal andere koek. De film is ook bekend onder de titel Kindred, wat stukken beter past bij deze paranoiathriller over een zwangere weduwe en haar schoonfamilie from hell. Je hoort het al: deze film past niet in de categorie zoete films over zwangerschap dus zet je schrap!

Gast of gevangene

Charlotte en haar vriend hebben de grootste plannen. Ze emigreren binnenkort naar Australië en zijn helemaal gelukkig met elkaar. Wanneer blijkt dat Charlotte (Tamara Lawrance) ongepland zwanger is, schrikt ze er wel van. Haar eigen moeder had psychische problemen waardoor Charlotte had besloten nooit moeder te worden. Vriendlief is wel super enthousiast en hij verzekert haar dat alles goedkomt.

De moeder van vriendlief, Margaret (Fiona Shaw), is not amused wanneer ze hoort over de emigratieplannen van het stel. Nemen ze zomaar haar kleinkind en enige erfgenaam mee naar de andere kant van de wereld? Komt het haar even goed uit dat vriendlief verongelukt en de emigratieplannen daarmee in de koelkast belanden.

Aangetrouwd is maar aangewaaid

Schoonmama en schoonbroer Thomas (Jack Lowden) ontfermen zich over de kersverse weduwe. Ze nemen haar in huis en verzorgen haar. Charlotte is logischerwijs erg van slag door de dood van haar vriend en laat het in eerste instantie allemaal gebeuren maar dan slaat de paranoia toe.

britse film Family Ties

Zit er meer achter de schoonfamilie dan wat ze laten blijken? Is Charlotte wel te gast in het enorme geïsoleerde huis of is ze een gevangene? Ziet ze spoken en zijn het haar psychische kwetsbaarheden die opspelen?

Spannend zonder schrikeffecten

Het is niet een film die me enorm bij zal blijven maar ik vond het vermakelijk genoeg. Het hield in ieder geval wel mijn aandacht vast. De film bezorgt je een ongemakkelijk gevoel maar het is geen horrorfilm. Verwacht dan ook geen jump scares bijvoorbeeld, het is allemaal stukken subtieler.

De film is bij tijden wat traag maar verder wel goed geacteerd en intrigerend genoeg. Alle elementen lijken te leiden tot een hoogtepunt maar deze komt helaas niet.

Srsck score ★★★

Verenigd Koninkrijk, 2020. Thriller/drama van Joe Marcantonio met Tamara Lawrance, Fiona Shaw en Jack Lowden.

De film Family Ties (Kindred) is sinds 10 november verkrijgbaar op dvd

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.