Looks That Kill | zwarte humor en tienercomedy

Looks that Kill film

Tijdens de eerste zes minuten van Looks That Kill was ik enorm in mijn nopjes. Goede styling, een dosis zelfspot waar je u tegen zegt, zwarte humor – alle ingrediënten waar ik van kan genieten waren ineen gepropt in één film. Helaas bleek vervolgens de stap van absurde komedie naar een romantisch tienerdrama kleiner dan verwacht.

De romcom tienerkant van de film sprak mij persoonlijk niet zo aan maar als jij films als The Fault in Our Stars en Five Feet Apart mooi vindt, dan zal Looks That Kill je vast wel aanspreken.

Dodelijk aantrekkelijk

De zestienjarige Max is geboren met een merkwaardige aandoening. Hij is dodelijk aantrekkelijk. Wanneer je zijn gezicht ziet, dan val je spontaan dood. Een soort van moderne medusa. Hierdoor loopt hij al zijn leven rond met een zonnebril op en een flink laag verband op zijn gezicht. Je kunt je wel voorstellen dat de situatie niet erg bevorderlijk is om als tiener vrienden te maken. Hij heeft dan ook maar één vriend, een hele irritante gozer (gespeeld door Ki Hong Lee). Ik zou daar ook wel depressief van worden. Max dus ook maar dan komt hij Alex tegen.

Alex is een leuk en lief meisje met een eigen zeldzame medische afwijking. De vonk slaat over. Max en Alex begrijpen elkaar, maar of dat genoeg is voor een happy end?

Brandon Flynn en Julia Goldani Telles

Balanceeract tussen drama en comedy

De balanceeract werkt voor mij niet goed. Het gaat alle kanten op. De absurde stukken vond ik erg geslaagd maar dat melodramatische gedoe is echt niet mijn ding.

De hoofdrollen worden vertolkt door Brandon Flynn (13 Reasons Why) en Julia Goldani Telles (The Affair). Looks That Kill is het regiedebuut van de jonge Amerikaanse regisseur Kellen Moore, die tevens het script schreef. Julia Goldani Telles acteert goed, Brandon Flynn niet memorabel maar prima. Maar ja, hij heeft wel de hele film een bedekt gezicht.

Ik moet wel zeggen dat ik, in het genre ‘melodramatische tienerfilms’, Looks That Kill wel één van de betere vind. Daarnaast juich ik pogingen om ‘eens wat anders’ te maken altijd toe dus Kellen Moore, kom maar op met je volgende film. Ik ben benieuwd!

Srsck score ★★1/2

VS, 2020. Comedy/Drama van Kellen Moore met Brandon Flynn en Julia Goldani Telles.

Te zien op Film1

7 gedachten over “Looks That Kill | zwarte humor en tienercomedy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »