Ga naar de inhoud
Home » Actiecomedy Red Notice op Netflix

Actiecomedy Red Notice op Netflix

red notice op netfix

De vermakelijke actiecomedy Red Notice is sinds afgelopen vrijdag te zien op Netflix. Het is de duurste Netflix Original Film ooit gemaakt. Gewoon zo’n grootse productie met een lekkere tempo, goede humor en volop plotwendingen.

De eieren van Cleopatra

Ryan Reynolds speelt Nolan Booth, een slimme – en grappige – kunstdief die het gemunt heeft op de drie gouden eieren van Cleopatra. Je hoeft je geschiedenisboek er niet bij te pakken: de eieren bestaan niet in het echt. Booth wordt gedwarsboomd in zijn jacht naar de eieren door een FBI profiler (Dwayne Johnson), een andere dief (Gal Gadot) en een Interpol dame (Ritu Arya).

De naam Red Notice slaat op een wereldwijde – door Interpol uitgevaardigde – oproep om de meest gezochte criminelen op te sporen. Ryan Reynolds had al eens eerder een red notice te pakken, en wel in zijn rol als Michael in Hitman’s Wife’s Bodyguard.

Dwayne Johnson is Dwayne Johnson

Ryan Reynolds is helemaal op zijn plek in een film als Red Notice maar waarom Gadot en Arya gecast zijn is me een raadsel. Gal Gadot vind ik een ondermaatse actrice met slechts een handvol gezichtsuitdrukkingen en ik kan zo wel twintig actrices noemen die het beter zouden hebben gedaan. Wat Arya betreft, die was simpelweg totaal niet overtuigend als badass Interpol agent. Dwayne Johnson is Dwayne Johnson wat prima past bij zo’n actiecomedy. Oh ja, er is ook een cameo van Ed Sheeran.

Grappig weetje: Zowel Dwayne als Ryan Reynolds hebben/hadden drankbedrijven. Reynolds had tot voor kort Aviation American Gin en dat drinkt hij tijdens de film. Dwayne Johnson heeft Teremana Tequila en dat drinkt hij dan weer tijdens Red Notice.

Oldschool avontuur

Red Notice is een mix van een kraakfilm à la Ocean’s Eleven en een avonturenfilm zoals Indiana Jones. Ik houd daar wel van, ouderwetse avontuur met veel achtervolgingen, explosies en locaties. Wat ik bij Red Notice extra leuk vond waren de vele verwijzingen naar oude films (ook naar Indiana Jones :)) en de zelfspot.

Al met al is het makkelijke tv en niet bijster origineel maar alsnog zeker leuk om naar te kijken.

Lijkt Red Notice je wat?

Srsck score ★★★

VS, 2021. aktie/komedie van Rawson Marshall Thurber met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot.

Red Notice is sinds 12 november op Netflix te zien

1 reactie op “Actiecomedy Red Notice op Netflix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »