Ga naar de inhoud
Home » Celebs die anders heten in hun paspoort

Celebs die anders heten in hun paspoort

namen sterren

Mijn drie kinderen worden sinds ze geboren zijn anders genoemd dan dat ze officieel heten. Bij mijn dochter is er een bijnaam blijven kleven, mijn oudste zoon gebruikt een afkorting van zijn voornaam en mijn jongste zoon wordt bij zijn tweede naam genoemd. Bij hem is het eigenlijk zelfs zo dat als je hem bij zijn eerste naam noemt, hij niet eens omkijkt. Laatst hadden we het erover dat het wel vaker voorkomt en dat ze geen uitzondering zijn. Wij doken even in de materie en vonden heel wat celebs die anders heten in hun paspoort.

Een andere naam gebruiken

Dan heb ik het niet over artiestennamen zoals Lady Gaga, we snappen allemaal wel dat er geen Lady Gaga in haar paspoort staat maar wist je bijvoorbeeld dat Natalie Portman geboren werd als Neta-Lee (Hershlag)? Of dat PvdA Lilianne Ploumen geboren werd met de naam Elisabeth Maria Josepha? Prins Harry heet eigenlijk Henry Charles Albert David, Sean Bean koos voor een andere schrijfwijze want officieel heet de acteur Shaun Mark Bean en Zac Efron ging voor een verkorte versie van zijn voornaam Zachary (David Alexander)…

Soms wordt de keuze om een andere naam te gebruiken gemaakt aan het begin van een carrière. Emma Stone en Julianne Moore moesten beiden bijvoorbeeld een ‘nieuwe’ naam kiezen omdat hun namen al in gebruik waren door andere actrices. Anderen worden al sinds hun kindertijd zo genoemd en de ‘nieuwe’ naam voelt dan ook als de enige echte naam. Zo zijn er heel wat redenen om een andere naam te gebruiken.

Een tweede naam

De volgende beroemdheden hebben ervoor gekozen om hun tweede naam te gebruiken in plaats van de eerste.

Meghan Markle

De actrice is bekend onder haar tweede naam. Haar eerste naam is namelijk Rachel, net als het personage dat ze speelt in Suits.

Reese Witherspoon

De Amerikaanse actrice heet voluit Laura Jeanne Reese Witherspoon maar gaat door het leven onder haar derde naam. Ze gebruikte Reese al tijdens haar debuut in The Man in the Moon op 14-jarige leeftijd.

Ashton Kutcher

Christopher Ashton koos ervoor om zijn acteercarrière te starten onder zijn tweede naam. Schijnbaar wordt hij in privé sfeer nog steeds voornamelijk Chris genoemd.

Dakota en Elle Fanning

Ook de Fanning zusjes gebruiken hun tweede naam. Dakota heet voluit Hannah Dakota Fanning en Elle heet Mary Elle Fanning. Elle gaf ooit in een interview aan dat ze altijd Elle heeft gebruikt, zowel in haar privéleven als in haar werk, en dat ook haar zus en moeder hun tweede naam altijd gebruiken.

Paul McCartney

Voluit heet de zanger uit The Beatles James Paul McCartney, naar zijn vader en opa die ook beiden James heten. De zoon van Paul McCartney heet ook James.

Bruce Willis

De in Duitsland geboren voormalig acteur, producent en zanger koos voor zijn tweede naam toen hij ging acteren. Hij heet officieel Walter Bruce Willis. Als kind ging hij door het leven onder zijn bijnaam Bruno but we don’t talk about Bruno.

Sean Connery

De enige echte James Bond (ok, voor mij dan) werd al sinds zijn jeugd Sean genoemd. Toen hij acteur werd, bleef hij Sean gebruiken. Hij werd geboren als Thomas Sean – naar zijn opa.

Olivia Colman

Actrice Olivia Colman moest een artiestennaam kiezen toen ze net begon te acteren omdat er al een Sarah Colman geregistreerd was als actrice. Ze koos voor haar derde naam want voluit heet ze Sarah Caroline Olivia Colman.

Orson Welles

Vanaf zijn kindertijd werd de wereldberoemde regisseur door zijn familie Orson genoemd terwijl zijn volledige naam George Orson Welles was. Dat heeft hij later altijd zo gehouden.

Camila Cabello

De Cubaans-Amerikaanse singer-songwriter koos voor Camila Cabello als artiestennaam aan het begin van haar carrière. Haar ouders noemden haar al vanaf haar kinderjaren bij haar tweede naam. Voluit heet ze Karla Camila Cabello Estrabao.

Brad Pitt

Brad is de afkorting van zijn tweede naam Bradley. Voluit heet de sexy acteur William Bradley Pitt.

Andere acteurs en actrices die hun tweede naam gebruiken zijn: (Mary) Rose Byrne, (Joseph) Jason (Namakaeha) Momoa, (Daniel) Jason Sudeikis en (David) Jude Law.

Een verkorte versie

De volgende beroemdheden kennen we onder een verkorte versie van hun voornaam.

Finn en Joe Cole

De broers die neven spelen in Peaky Blinders hebben beiden gekozen voor afgekorte vormen van hun voornamen. Finn heet Finlay Lewis J. Cole en Joe heet Joseph Michael.

Bella Hadid

Topmodel Bella Hadid’s volledige naam is Isabella Khair Hadid. Ze koos voor het tweede deel van haar eerste naam. De tweede naam Khair verwijst naar haar Palestijnse roots.

Bella Thorne

Nog een Bella maar in het geval van de actrice komt Bella niet van Isabella maar van Annabella. Voluit heet ze Annabella Avery Thorne.

Tori Spelling

De actrice en dochter van producer Aaron Spelling heet Victoria Davey Spelling. Tori is verkorte versie van de voornaam Victoria.

Emma Stone

Emma Stone heet Emily Jean. Ze koos voor Emma als artiestennaam omdat het dicht bij haar eigen naam blijft, het is bijna een afkorting zullen we maar zeggen. In een interview vertelde Emma dat vrienden haar M noemen.

Liam Gallagher

Zanger Liam Gallagher ging voor het tweede deel van zijn voornaam. Hij heet namelijk William John Paul Gallagher. Ik snap het wel, ik vind Liam een hele coole naam.

Meg Ryan

De jaren 80 koningin van de romcom Meg Ryan heet eigenlijk Margaret Mary Emily Anne Hyra. Meg is een veelgebruikte afkorting van Margareth en Ryan was de meisjesnaam van haar oma.

Kit Harington

Kit wordt dikwijls gebruikt als afkorting voor Christopher. Kit Harington, oftewel Jon Snow uit Game Of Thrones, wordt al sinds zijn kindertijd zo genoemd terwijl er in zijn paspoort Christopher Catesby Harington staat.

Keke Palmer

De beeldschone actrice Keke Palmer heet officieel Lauren Keyana Palmer. Keke is de afkorting van haar tweede naam. Een leuke naam vinden wij!

Brie Larson

De actrice werd geboren als Brianne Sidonie Desaulniers. Brie is een logische afkorting van haar eerste naam. Dat ze daarnaast voor een ander achternaam koos heeft ermee te maken dat haar eigen Franse achternaam ingewikkeld was voor veel mensen.

Vin Diesel

Vin is de afkorting van de acteur’s derde naam Vincent en een bijnaam die hij draagt sinds zijn jeugd. Voluit heet de Fast and Furious acteur Mark Sinclair Vincent.

Andere celebs die een verkote versie van hun voornaam gebruiken zijn Manu Rios (Manuel Ríos Fernández), Mila Kunis (Milena Markovna Kunis) en Nina Dobrev (Nikolina Konstantinova Dobreva).

Blondie/Angela/Debbie Harry

Zangeres Debbie Harry van de band Blondie werd geboren op 1 juli 1945 onder de naam Angela. Toen ze drie maanden oud was, werd ze geadopteerd. De adoptieouders gaven haar een nieuwe naam: Deborah Ann. Ze gebruikte daar dan weer een verkorte versie van, Debbie. Daarnaast noemen veel mensen haar Blondie, naar de naam van haar band.

Een bijnaam of hele andere naam

De namen van onderstaande sterren zijn bijnamen of soms zelfs hele andere namen dan dat in hun paspoort staat. Natuurlijk gaat er altijd wel een verhaal achter de namen schuil.

Gigi Hadid

Gigi is de bijnaam van Jelena Noura Hadid. Sinds haar kindertijd wordt het topmodel door haar familie en vrienden zo genoemd.

Winnie Harlow

Ook dit model wordt sinds haar kindertijd met een bijnaam aangesproken. De bijnaam komt van Winnie the Pooh! Officieel heet Winnie Harlow Chantelle-Brown Young. Haar achternaam heeft ze ‘geleend’ van Hollywood legende Jean Harlow.

Julianne Moore

In het geval van Julianne Moore is haar voornaam een verlengde of samengestelde versie van haar twee voornamen Julie Anne Smith. Moore is de tweede naam van haar vader.

Miley Cyrus

Miley Cyrus heeft haar naam officieel laten veranderen. Ze werd geboren als Destiny Hope Cyrus maar haar ouders noemden haar Smiley toen ze kind was en dat werd op een gegeven moment Miley.

Marilyn Monroe

De iconische Marilyn Monroe heette Norma Jeane Baker. Dat bekt toch minder lekker dan Marilyn Monroe. In dit artikel in Time staat uitgebreid uitgelegd hoe ooit de keuze gemaakt werd voor de nu zo bekende naam.

Rebel Wilson

In 2002 veranderde de actrice haar naam officieel van Melanie Elizabeth Bownds naar Rebel Wilson. Ze vertelde in een interview dat ze tijdens haar kindertijd door haar familieleden maar ook op school Elizabeth genoemd werd. Rebel past wat dat betreft stukken beter bij de rebelse actrice!

Jean Reno

De ouders van Jean Reno, de acteur van onder andere Léon, waren afkomstig uit Andalusië in Spanje. Hij veranderde zijn naam van Juan Moreno y Herrera-Jiménez naar de Franse ‘versie’ Jean toen hij in Frankrijk ging acteren.

Martin en Charlie Sheen

Acteur Charlie Sheen heeft eigenlijk Carlos Irwin Estévez en dat terwijl zijn vader (de acteur) Martin Sheen heet. Oh wacht, of toch niet? Vaderlief heet eigenlijk Ramón Gerardo Antonio Estévez (zijn vader was Spaans, zijn moeder Iers maar Spaans won wat de naam betreft). De broer van Charlie, Emilio Estévez, heeft wel zijn naam gehouden tijdens zijn filmcarrière.

John Wayne

John Wayne was bekend door zijn rollen als stoere cowboy in vele westerns tijdens een carrière van zo’n 50 jaar. Zijn echte naam was Marion Mitchell Morrison maar dat paste niet bij zijn macho image in films. Hij had toen al wel de bijnaam Duke maar vond dat zelf geen goed artiestennaam. Uiteindelijk werd het John Wayne.

Cary Grant

Cary Grant is een van de meest legendarische mannelijke filmsterren ooit. De Amerikaans acteur van Britse komaf heette eigenlijk Archibald Alexander Leach. De medewerkers bij Paramount Pictures vonden de naam Archibald of Archie Leach niet passend voor een grote ster. De naam Cary Grant werd toen bedacht als artiestennaam. In 1941 liet de acteur zijn naam ook officieel wijzigen naar Cary Grant.

Meryl Streep

Meryl Streep heet eigenlijk Mary Louise, Mary naar haar moeder en oma en Louise naar een vriendin van haar moeder. Meryl is een soort van samenvoeging van haar eerste en tweede naam.

Elton John

Zanger Elton John werd geboren als Reginald Kenneth Dwight. Hij koos zijn artiestennaam ter ere van de muzikanten Elton Dean en Long John Baldry. Hij nam de naam ook daadwerkelijk officieel aan in 1972.

Andere acteurs en zangers die bekend werden onder een andere naam zijn: Lucy Hale (Karen Lucille), Alice Cooper (Vincent Damon Furnier), Maisie Williams (Margaret Constance Williams), Luke Perry (Coy Luther Perry), Sherilyn Fenn (Sheryl Ann Fenn), Jamie Foxx (Eric Marlon Bishop), Woody Allen (Allen Stewart Konigsberg), Helen Mirren (Ilyena Lydia Mironoff), Bruno Mars (Peter Gene Hernandez), Johnny Hallyday (Jean-Philippe Smet) en Freddie Mercury (Farrokh Bulsara).

Gebruik jij je officiële naam of gebruik je een andere naam?

4 reacties op “Celebs die anders heten in hun paspoort”

  1. Dat mensen gebruik maken van hun eerste, tweede of derde naam in plaats van voluit snap ik wel. Ik heb dat met mijn achternaam ook.
    Daar wordt vaak maar een deel van gebruikt. Makkelijker 🙂
    Grappiger vind ik wanneer mensen hun naam gewoon compleet veranderen. Zoals Lady GaGa

  2. Mijn officiële roepnaam is ook anders, maar dat komt omdat mijn vader bij het aangeven van mijn geboorte vergeten was om mijn tweede naam ook te registreren, dus dat leidde op school nog weleens tot verwarring. Ook aan mijn kant haha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »