Sieraden Bibi van der Velden
|

Merk in de spotlight | de sieraden van Bibi van der Velden

Vandaag deel ik één van mijn favoriete sieradenmerk met jullie. Ik kan me niet herinneren hoe ik in aanraking kwam met de sieraden van Bibi van der Velden maar ik was op slag verliefd. Ik volg haar inmiddels al jaren en keer op keer ben ik verrast door de originele benadering die zij heeft en hoe gedetailleerd en elegant elk stuk is. Pure kunst als je het mij vraagt.

Goud, diamanten en barokke parels

Haar unieke sieraden doen wel pijn in je portemonnee, wat ook de reden is dat ik nog geen sieraden van haar bezit, maar dat mag de pret niet bederven. Ik kan ook volop genieten van de kunstwerken van Frida Kahlo zonder dat ik een doek van Frida in huis heb hangen, toch?

Voor haar sieraden gebruikt Bibi van der Velden kostbare materialen van hoge kwaliteit zoals 18k fairtrade goud, duurzame diamanten en barokke parels. Daarnaast werkt ze soms met zeldzame en verrassende materialen. Wat dacht je van een 60 000 jaar oude mammoet slagtand of scarabee vleugels?!

Dieren en de natuur

Sieraden komen in mijn optiek altijd al erg dichtbij kunst. De traditionele vakmanschap, het handwerk, de creatieve ontwerpen…. In het geval van Bibi van der Velden is het onlosmakelijk verbonden. Bibi’s moeder is beeldhouwer en zelf studeerde ze aan de kunstacademie, in Italië en in Nederland. Haar goudsmid cursus deed ze ernaast. Bibi’s sieraden zijn stuk voor stuk miniatuur kunstwerken, tijdloos en uniek. De ene keer speels, de andere keer klassiek maar in alle gevallen exclusief, artistiek en heel persoonlijk. Als ik ooit weer trouw, dan wil ik heul graag een verlovingsring van Bibi van der Velden.

De natuur en de dierenwereld komen veelvuldig voor in haar werk. Apen, panters, zeepaarden, olifanten. Ze worden allemaal vertegenwoordigd in het sieradenrijk van Bibi van der Velden. Ik vind zelf de alligator collectie geweldig. Veel van de sieraden zijn slechts in kleine oplages gemaakt, bijvoorbeeld van 25 stuks.

Bibi van der Velden sieraden
1. The Agile Alligator Earhugger 2. Mammoth Ram Ring 3. Lapis Star Alligator Bite oorbel 4. Scarab Pop Art Ring Diamond 5. Scarab Multicolor armband 6. Lion Family Ring

Duurzaamheid

Gezien haar liefde voor de natuur is het niet meer dan logisch dat Bibi van der Velden duurzaamheid van groot belang vindt. Ze werkt met gerecycled goud, duurzame diamanten van De Beers en duurzame robijnen en smaragden van Gemfields.

Met haar Forces of Nature collectie gaat ze het gesprek over de toekomst van de planeet aan. De sieraden uit deze collectie zijn geïnspireerd op natuurrampen zoals tornado’s, bosbranden en smeltende ijskappen. Onze prachtige natuur is machtig maar ook kwetsbaar. We moeten beter voor onze planeet zorgen. Dat blijkt elke dag weer.

bibi van der velden

Kortom, haar sieraden zijn exclusieve unieke sieraden met een ziel en een boodschap. Kijk lekker eens rond op de site van Bibi van der Velden, het is een klein museum an sich.

Kende jij de sieraden van Bibi van der Velden al? Welke is jouw favoriet?

Alle foto’s (c) Bibi van der Velden

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een kunstzinnige sieraden, zo heb je echt een uniek ontwerp in je bezit.

 2. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij de eerste foto ook al verkocht was.
  Die kettingen zeg, wauw! Daar zou ik toch geen nee tegen zeggen.
  Best origineel en ik begrijp je voorliefde!

 3. Ik vind het prachtige en romantische sieraden. Zelf zou ik ze niet zo gauw dragen. Ik ben meer van de wat fijnere sieraden.

 4. Wat een stoere statement sieraden zijn dit. Ik zou dit zeker dragen bij een simpel zwarte trui

 5. Wat een unieke sieraden! Erg mooi en zeker als een bedel een betekenis voor je heeft. Ik vind het vogeltje bijzonder mooi!

 6. Wat een prachtige statement sieraden Frederique! Ik zou voor de lion fam gaan. Kijk nou hoe lief ze om die ring heen zitten 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.