Ga naar de inhoud
Home » Jurken shoppen voor het Cannes filmfestival

Jurken shoppen voor het Cannes filmfestival

zomer in Cannes

Net als vorig jaar mag ik dit jaar naar het Cannes filmfestival. Ik heb er enorm zin in! Even lekker genieten van de zomer, aangezien deze hier nog niet echt op gang wil komen. Hier loop ik meestal in een spijkerbroek en een topje, best basic, maar daar moet ik wel iets netter voor de dag komen aangezien ik persconferenties bijwoon evenals screenings. Ik neem sowieso mijn rode galajurk mee die ik vorig jaar in Cannes droeg en ik heb een zwarte galajurk gehuurd, dus voor de twee gala avonden ben ik klaar. Voor overdag heb ik daarentegen nog enkele mooie zomerjurkjes nodig. Ik keek even bij OTTO, en hieronder zie je wat ik tot nu toe opgeslagen heb om misschien aan te schaffen. Wat vind je van mijn keuze?

Lange jurken

Omdat ik al wat ouder ben, vind ik het fijn om iets langere jurken te dragen, dus tot op de knie of langer. Ik weet dat leeftijd eigenlijk niet moet uitmaken qua kledingkeuze, maar daar voel ik me toch het meest prettig bij. Ik ging daarom op zoek naar wat langere modellen. De jurk hieronder vind ik heel mooi vallen en ik houd van dit soort mouwtjes. Daarbij zijn de kleuren lekker zomers en valt de jurk soepel. Afhankelijk van de schoenen en accessoires kun je deze jurk bovendien zowel overdag op het strand dragen als ‘s avonds bij een feestje. Deze jurk gaat dus sowieso mijn mandje in!

Buffalo Maxi-jurk met dierenprint, € 59,99

De tweede jurk waar ik compleet voor viel is de lange jurk hieronder. Ik houd hiervan omdat het lekker luchtig en zwierig is maar dan ook nog eens in mijn favoriete kleur én met een leuk detail bij de rug. Dit maakt een vrij eenvoudige jurk meteen interessanter. Bovendien zit het bij de rug en de schouders precies zo dat je mijn tattoos ziet, dus twee vliegen in één klap. Ook bij deze jurk geldt, dat het op verschillende gelegenheden gedragen kan worden.

Lascana Maxi-jurk, € 69,99

Wikkeljurken

Ik draag graag wikkeljurken in de zomer. Ze zijn lekker comfortabel en ongeacht je lichaamstype, komen je vormen er doorgaans mooi in uit, vind ik. Extra bonus als je wat grotere borsten hebt, want zo’n V-hals legt de focus op je decolleté. Mijn lichaamstype schijnt plank te heten (slank, weinig rondingen, weinig taille, lange benen). Het is niet een erg flatterende benaming als je het mij vraagt 😉 maar wikkeljurken zijn dus ook voor planken geschikt omdat je er een soort van zandloper figuur van krijgt.

Aniston Selected zomerjurk, € 49,99

De jurk hierboven vind ik geschikt voor het bijwonen van een persconferentie. Hier geldt dat ik mijn tattoos juist wil verstoppen wat met dit model goed lukt. De jurk is zomers, niet al te kort/bloot én elegant.

A-lijn jurken

Een A-lijn jurk is een jurk die van boven smal is en van beneden wijd uitloopt. Met andere woorden een jurk in de vorm van een A. Van dit soort jurken krijg je een vrouwelijke silhouette en je taille wordt benadrukt – zeker als je lichaam ook een soort van A is, dus smal van boven en breder van onder. Als je een beetje een buikje hebt, valt deze in een A-lijn jurk meestal weg.

Heine Jurk, € 84,99

De A-lijn jurk hierboven vind ik erg leuk maar ik twijfel over de kleur. Geel is speelser en marineblauw juist best zakelijk. Ik denk dat de blauwe beter is voor het filmfestival, maar die gele trekt me ook wel. Lekker opvallend. Bovendien vind ik geel altijd wel mooi bij bruin haar. Twijfel, twijfel. De jurk is overigens in meer kleuren verkrijgbaar maar deze twee trokken mij het meest.

Er zijn nog veel meer types zomerjurken, zoals bijvoorbeeld halterjurken (als je mooie schouders wilt showen), empire jurken, kokerjurken, blousejurken, etc etc… Na een tijdje weet je precies welke modellen goed of minder goed bij je lichaamstype passen en dan kun je de focus daarop leggen.

Voor de heb

Ja, ik was op zoek naar zomerjurkjes maar ik heb me laten verleiden toen ik een asymmetrische jumpsuit met één meshmouw zag. Dit jaar zie je veel asymmetrische kleding en ik vind dat zelf erg mooi dus ik was al op zoek naar een asymmetrisch topje, maar deze zwarte jumpsuit vind ik wel erg gaaf. Die kan net als de meeste jurken die ik koos, bij verschillende gelegenheden gedragen worden en omdat het zwart is blijft het redelijk basic en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld kleurrijke accessoires. Ik vind de one-shoulder jumpsuit dan ook een mooie aanvulling voor mijn basisgarderobe. Elegant voor een etentje of een feestje, maar ook wel best stoer.

Melrose Jumpsuit one-shoulder, € 48,99

Tenslotte, heb ik ook schoenen gekozen omdat het leuk is al die jurken maar ik heb alleen enkellaarsjes en slippers dus…wat draag ik onder de jurken? Een kleine hak is dan ook geen overbodige luxe. Voor mij staat comfort altijd voorop, dus geen hak boven de 8 cm want daar kan ik niet goed op lopen, maar ik zeg zeker geen nee tegen een tijdloos hakje dat je van tijd tot tijd uit je kast kunt trekken bij dit soort gelegenheden. Deze zwarte sandalen lijken me geschikt, ze zijn heel klassiek, de hak is 7 cm en – mooi meegenomen – ze zijn ook vrij van dierlijke bestanddelen. Ik twijfel wel omdat de hak relatief hoog is, 1 cm minder en ik was helemaal gelukkig geweest. Toch zijn ze wel erg leuk!

Lascana sandalen, € 44,99

En nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie mening: welke items blijven in het mandje voor mijn tripje en welke niet?

5 reacties op “Jurken shoppen voor het Cannes filmfestival”

  1. Wat onwijs leuk dat het Cannes filmfestival weer op de planning staat! Zo te zien wordt het qua outfit nog lastig kiezen. Leuke keuzes allemaal!

  2. Je hebt echt geweldige jurken en jumpsuit uitgekozen. Ik vind ze allemaal echt super mooi. Ik ben dol op jurken. Ik heb ze vooral van Ted Baker en van Nikkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »